michał ł Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Dark Blue World" - Czeski o pilotach Spitów (zrobiony całkiem niedawno, dlaczego my nie możemy??)Dywizjon 633" - (numer chyba dobry.., o Mosquito) i druga część tego, nie znam tytułu. :-( (obu pilnie szukam!!)Cała masa Jugosłowiańskich filmów o partyzantce,Ja z wojennych mam na CDPearl Harbor, Wojnę Harta, Dark Blue World, Szeregowca Ryana, Black Hawk Down, Das Boot, Wróg u bram, U571 i Szyfry Wojny. Jak ktoś się chce wymienić, na inne wojenne (szczególnie lotnicze, lub jakieś fajne kąski to na priv - najlepiej z okolic 3miasta, wtedy by było najłatwiej)pzdrMichał ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 film Kierunek Berlin" obie części tzn. o zdobyciu Odry i o Berlinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Dla fanów-Savalasa i Bronsona ś.p Parszywa dwunastka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Witam, ja także mam pierdolca na punkcie filmów wojennych. Oto mój dotychczasowy zbiór na CD: Paerl Harbor, Wróg u bram, Black Hawk Down, Za linią wroga, Windtalkers (Moim zdaniem cienki), Stalingrad, Jak rozpętałem...3 części w kolorze oraz wiele filmików dokumentalnych z netu - polecam są świetne.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Wtam wszedzie szukam filmu Wróg u Bram" i nic. Moze ktos mi przegra ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Przewertowałem wszystkie posty i chyba brakuje niżej wymiennionych:II-Wojna1.Umarłem aby żyć"2.ezowate szczęście"-niezapomniany Piszczyk3.Ślicznotka z Memphis"4.Undergraund"--mamy tu też dodatek w końcowej częsci filmu wojny w JugosławiVietnam1.ielone berety"2.Wojenny autobus"Afganistan,Irak,Portoryko1.Czołg"--rosyjski dowódca czołgu w potrzasku2.łoto pustyni"--jak wracac z wojny to zpełnymi kieszeniami.Nie ocenia się zwycięsców3.Snajper" --z Tomem BerengermHistoria1.Krzyżacy"2.Michał Strogonow"-carski kurier3.Waleczne serce"---Mel Gipson--Góralem4.Rob Roy"5.Ostatni Mohikanin"--wojna angielsko-francuzka-gdzieś posrodku Indianie jako najemnicy5.Dzika Banda"--rewolucja meksykańska czasów Pancho Villa Polecam Super Film6.Prowokator"--czasy zaborów7.Przygody dobrego wojaka Szwejka"--coś pieknegoNa koniec coś dla wkraczających w tematykę filmów wojennych Psy i koty"--odwieczna wojna szczekających i miałczacych.Polecam pierwsze sekwencje filmu a następnie odwiedziny uskiego"-brakowało mi tylko aby wymiałczał-job twoju mać chaliera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 A byl Pluton" i Szeregowiec Rayan"(nie wiem czy dobrze napilalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Zapomnialem o Krzyzakach" tyle ze to do innych wojennych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koń Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 KANAŁ jest tam pokazany nawet Goliat"i sporo różnej broni. Fakt film jest z lat 50 wtedy jeszcze było dużociekawych fantów.z poważaniem:koń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 Kompania BraciNocny PortierGood Morning Vietnam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 Działa Navarony i Komandosi z Navarony - klasyki,Odlotowa wojna - mini serialik o brytyjskim dywizjonie myśliwskim dzielącym lotnisko z Amerykanami. Dowódca brytoli to niezły jajcarz, na wesele kumpla poleciał Spitem i wylądował w ogrodzie. Jest też niezła scenka nalotu na lotnisko, gra" oryginalny me109g10,Cafe pod Minogą - niezła komedia z Dymszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necroskop Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 Witam!- Dodek na froncie - z niezapomnianym Dymszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 Gwiezdne wojny", Imperium kontratakuje", i trzecia część, której tytuł zapomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 No i jeszcze Allo, allo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Październik 2003 Share Napisano 22 Październik 2003 Magnat-historia rodzinny szlacheckiej na Sląsku w dobie narodzin faszyzmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 22 Październik 2003 Share Napisano 22 Październik 2003 Witam ,jakoś wcześniej przegapiłem ten wątek,świetny pomysł z tymi filmami.Ale ja mam pytanie do znawców tematu.Interesuje mnie film radziecki,który znam z opowieści mojego Taty ,puszczany w kinach w latach 50-tych.Do jakiegoś portu zostaje doholowany Ubot wydobyty z głebin,Rosjanie go penetrują i w jednym z pomieszczeń znajdują rolki niewywołanych filmów.Po wywołaniu okazuje się ,że na okręcie był kamerzysta i różne momenty z życia załogi utrwalał na taśmie filmoweji to jest głównym tematem filmu.Ponieważ ubot nie mógł się wynurzyć ,kamerzysta na ostatniej rolce filmu uwiecznia każdego członka załogi.Film podobno oparty na faktach. CZY KTOŚ GO WIDZIAŁ ,LUB ZNA JEGO TYTUŁ?? Z podziwem dla świetnej pamięci forumowiczów- Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 A przed wojene polskie jakies byl czy ktos wie cos na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Rapsodia Bałtyku - akcja dzieje się w Pucku w Morskim Dywizjonie Lotniczym. Można pooglądać Schrecki i Lubliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirty Harry Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 Nie wymieniliscie jeszcze Paragrafu 22"Słyszałem od mojęgo starszego kuzyna o takim radzieckim filmie co sie chyba nazywał Goracy Snieg", podobno w tym filmie była taka scena jak T-34 rozjeżdża okop z niemieckimi żołnierzami. ( podobno były na nim także makiety lub nawet prawdziwe Tygrysy)Ostatnio na ORT widziałem taki film czarno-biały o załodze działa samobieżnego SU-85 (lub SU-100), tylko nie znam tytułu ( bo nie znam tego języka ), może ktoś wie?Apropos SU-100 to był amerykański film o załodze niemieckiego działa samobieżnego ( niestety jeździli w filmie SU-100 ), która dostaje się za linie frontu i powraca do jednostki na końcu zabijająć swego przełożonego ( oczywiscie straszna świnie ) też nie pamietam jak sie nazywał. Jak ktoś wie to prszę o małe przypomnienie.DZIĘKI Z GÓRY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirty Harry Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 A jeszcze jedno kiedys w TVP1 widziałem taki czarno-biały film o żobnierzach z września 39, którzy wracająć do domu zachaczaja o jakieś miasto na ziemiach odzyskanych ( gdzie oczywiście pozostało kilku nazistów ) i okazuje się że front musiał sie cofnąc czy jak i wybucha walka w mieście.Jak ktoś wie jaki to film niech da znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 To jest chyba: Pierwszy dzień wolności", jeśli mnie pamięć nie myli.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Dodam jeszcze Król Olch " , i Bitwa o Moskwe " bodajże produkcji radzieckiej na trzech kasetach był i chyba tej samej serii co Stalingrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Volksewagen Wojtek Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Może nie wojenny ale dużo wojska się tam kręci, a film jest bardzooo zajefajny mianowicie Krwawa Niedziela" chyba Petera Greenewaya (chyba taka pisownia :)) jest to film o masakrze ludności irlandzkiej w Derry w 1972 roku-polecam gorąco, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Oczywiście, że przed wojną w Polsce były filmy wojenne - np. a winy nie popełnione" z E. Bodo, czy choćby Dodek na froncie" z Dymszą. Za to Rapsodia..." nie jest filmem wojennym, tylko co najwyżej wojskowym, a do takich można też zaliczyć Paradę rezerwistów", Tajemnicę starego rodu", a nawet Manewry miłosne", o inszych nie wspominając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Ten film o załodze działa samobieznego to Wheels of terror". Kiedyś tam w świeta puscili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.