Skocz do zawartości

10 BK

kozakk88

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!
Zmierzmy się z tematem.

Motocykle:
Sokół 600RT-M211
Sokół 1000 -M111

Samochody
PF 508/I -łazik
PF 508/III -łazik
PF 508/II- furgon
PF 508?III-radio
PF 508/518 -furgon
PF 508/518-radio
PF 518 łazik
PF 618 ciężarowy
PF 618 radio
PF 621L cieżarowy
PF 621L sanitarny
Krupp L2H43- łazik
Praha RV -ciężarowy
Mercedes -3tonowy
C4P
P.Z.Inż 302-ciągnik (PF 508/518-ciągnik)
Wz 34
P.Z.Inż.303(prawdopodobnie)

Czołgi:
TK-3
TKS
TKD- armata samobieżna
Vickers E

Być może to nie wszystko?
Może koledzy skorygują powyższy wykaz.
Pozdrawiam!
lokfan
Napisano
no,+- tak.
dodac Praga RV - warsztatowe,ciezarowe Ursus/SPA,ciagniki C4P,najmniej kilka roznych Chevroletow,pojedyncze Fiaty611.pojedyncze wloskie Fiaty 621N. Samochody 303 i 222 - nic pewnego.
Napisano
no no no :) dokładnie o to mi chodziło ... :) a czy ma ktos fotki poszczegolnych pojazdów?? bo nie które pojazdy są bardzo znane a naprzykłąd o PF 618 w wersji radio pierwszy raz słysze.. ma ktos jego fotke?? lub chociaz rysunek
Napisano
Te defiladowe zdjecia to chyba lekka lipa na efekt - chocby dlatego ze ciagniki, o ile sie grubo nie myle, sa od ciezkich dzial. Na zdjeciach 'bojowych' widac ze dzialo bylo przyczepione do jakiejs skrzyni na amunicje. Na moj gust jest to z pochodzienia jaszcz raczej niz przodek (chociaz w tym wypadku oczywiscie staje sie przodkiem!). Ale dokladnie z jakiego jaszcza zrobiony (chyba tylko zmiana kol, hamulcow itp) to bardzo bym chcial wiedziec, i czy takie same byly do dzial i haubic? Co mnie jeszcze frapuje to czy drugi ciagnik przy dziale, ciagnal jeden czy dwa jaszcze?
Napisano
TomekSZ, czy to zaprezentowane przez Ciebie zdjecie 75-tek masz moze w lepszej rozdzielczosci ?
Wydaje mi sie, ze widac tam kawalek przodka, a nim jestem zainteresowany ..
Napisano
Eek.....trzeba okulary zalozyc, na pierwszy rzut oka myslalem ze C4P ze skrocona rama.....

Cieciwa - oczywiscie przesle ci skana przy najblizszej okolicznosci na priva, poza tym mam troche filmu z zasuwajacym jaszczem (Zaolzie) gdzie widac to duzo lepiej jezeli nie masz. Niestety najpierw musze zorganizowac przerobienie z filmu na cyfrowke.

Pozdrawiam
Krzysztof
Napisano
Co ciekawe , w książce P. Zarzyckiego 1 Pułk Artylerii Motorowej " jest wzmianka o zniszczeniu dział 2 dam-u przez obsługę .Jak widać na zdjęciach nie jest to prawdą .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie