Skocz do zawartości

VIII Piknik Lotniczy.

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hehe ja bylem:)ale niestety fotek nie mam:( bo tyle ludu satlo przy barierkach ze ledwo tam doszedlem i widzialem go przez gora 10sek.
Ale maszynka fajna.
Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego Odkrywca nie dal nawet jednego stoliczka i sie nie pokazal.Sadze ze warto by,bo impreza fajna:)

Pzdr
Napisano
Ja mam. ale pokadrowanego. Faktycznie, ilosc ludzi chcacych ponienawidzic niemiecki samolot, byla zastraszajaca...
Napisano
Witam
Bylem na pikniku i mam film z tego.Sprobuje porobic foty z filmu i moze podesle.Chodzi wam o me bf109 czy bf108
Pozdrawiam Miq
Napisano
A w poniedziałek jeden Fokker pilotowany przez czeskiego pilota miał awaryjne lądowaie w czasie powrotu z Góraszki. Lądował na polu w miejscowości Ignaców koło Brzezin w Łódzkiem. Nikomu nic się nie stało.

Aha ten samolot wygląda jak ten Fokker Czerwonego Barona. Widziałem w jednej gazecie zdjęcie ale linku nie ma, więc wy sobie nie pooglądacie.
Napisano
Jam mam fote Messera bf109 z Dęblińskiego AirShow sprzed 5 lat. Niestety tylko jedną.
Napisano

Witam. Ten czerwony Fokker Dr-1, to właśnie kopia maszyny Richthofena. Natomiast co do rożnicy między Me-108 a Me-109 jest zasadnicza, ale myślę, że kolega żartował. Ponieważ tyle mówi się tu o sprzęcie(bardzo fachowo)moze bysmy zaprezentowali fotki tych modeli. Myślę, że wśród nas jest wielu modelarzy, którzy przy okazji omawiania sprzętu mogli by zaprezentowac swoje modele. Robię 1szy krok i prezentuję... no właśnie. Co przedstawia fotka?

Napisano

Panowie, bardzo proszę: Bayerische Flugzeugwerke będzie uhonorowane, a Wiluś Messerschmitt się nie obrazi:
Bf-108 i Bf-109 (tak, tak, akurat ten błąd w książce Michulca drażnił mnie najbardziej - czyżby jednak nieznajomość tematu? A może angielska literatura?)

A w załączniku macie fotkę, o której ktoś wspomniał. Ściągnąłem z Gazety.pl i zachowałem po wsze czasy" :-))) Taki widok!

pozdrawiam,
M

Napisano
Ki-67 Hiryu, pierwsze zdjęcie mi wystarczyło :-) - i to w ciemno, a dopiero potem look do książki dla pewności (przechwalam się) - fajne zagadki! (dochodzę do wniosku, że mam zaśmieconą głowę, bo praktycznie od kilku lat nie interesowałem się tym)......

pozdr,M
Napisano
Ten drugi to Blohm&Voss P-194 , a pierwszy nie wiem :-)
Napisano
Trudne, panie!
Drugiego pojęcia nie miałem - gratuluję!
A pierwszy - może francuski LeO 45 /451 prezentujący działko HS 20mm (posiłkuję się książką, w głowie pustka)?
Napisano
Znalazłem oba w książce - ale to nie sztuka, więc siedzę cicho. Z tym Ki-67 miałem jakieś olśnienie - przebłysk z dzieciństwa :-) Chyba to jajo" na kadłubie mi podpowiedziało.

Polecam wszystkim ilustrowaną encyklopedię samolotów 2 w.ś. autorstwa Billa Gunstona.

pozdrawiam,M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie