Bocian Napisano 17 Maj 2003 Autor Napisano 17 Maj 2003 Czy ktoś może był na pokazie i ma fotki Messerschmitta?Chętnie zamieściłbym w galeriach.
Gryf Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Hehe ja bylem:)ale niestety fotek nie mam:( bo tyle ludu satlo przy barierkach ze ledwo tam doszedlem i widzialem go przez gora 10sek.Ale maszynka fajna.Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego Odkrywca nie dal nawet jednego stoliczka i sie nie pokazal.Sadze ze warto by,bo impreza fajna:)Pzdr
zelig Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Ja mam. ale pokadrowanego. Faktycznie, ilosc ludzi chcacych ponienawidzic niemiecki samolot, byla zastraszajaca...
polsmol Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Jeśli lata (niestety nie byłem) to raczej nie jest już taki niemiecki :(
miq Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 WitamBylem na pikniku i mam film z tego.Sprobuje porobic foty z filmu i moze podesle.Chodzi wam o me bf109 czy bf108Pozdrawiam Miq
Rumburak Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 A w poniedziałek jeden Fokker pilotowany przez czeskiego pilota miał awaryjne lądowaie w czasie powrotu z Góraszki. Lądował na polu w miejscowości Ignaców koło Brzezin w Łódzkiem. Nikomu nic się nie stało.Aha ten samolot wygląda jak ten Fokker Czerwonego Barona. Widziałem w jednej gazecie zdjęcie ale linku nie ma, więc wy sobie nie pooglądacie.
Gość Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 Jam mam fote Messera bf109 z Dęblińskiego AirShow sprzed 5 lat. Niestety tylko jedną.
SP17 Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 Witam. Ten czerwony Fokker Dr-1, to właśnie kopia maszyny Richthofena. Natomiast co do rożnicy między Me-108 a Me-109 jest zasadnicza, ale myślę, że kolega żartował. Ponieważ tyle mówi się tu o sprzęcie(bardzo fachowo)moze bysmy zaprezentowali fotki tych modeli. Myślę, że wśród nas jest wielu modelarzy, którzy przy okazji omawiania sprzętu mogli by zaprezentowac swoje modele. Robię 1szy krok i prezentuję... no właśnie. Co przedstawia fotka?
beaviso Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Panowie, bardzo proszę: Bayerische Flugzeugwerke będzie uhonorowane, a Wiluś Messerschmitt się nie obrazi:Bf-108 i Bf-109 (tak, tak, akurat ten błąd w książce Michulca drażnił mnie najbardziej - czyżby jednak nieznajomość tematu? A może angielska literatura?)A w załączniku macie fotkę, o której ktoś wspomniał. Ściągnąłem z Gazety.pl i zachowałem po wsze czasy" :-))) Taki widok!pozdrawiam,M
beaviso Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Ki-67 Hiryu, pierwsze zdjęcie mi wystarczyło :-) - i to w ciemno, a dopiero potem look do książki dla pewności (przechwalam się) - fajne zagadki! (dochodzę do wniosku, że mam zaśmieconą głowę, bo praktycznie od kilku lat nie interesowałem się tym)......pozdr,M
Gość Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Ten drugi to Blohm&Voss P-194 , a pierwszy nie wiem :-)
Gość Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Trudne, panie!Drugiego pojęcia nie miałem - gratuluję!A pierwszy - może francuski LeO 45 /451 prezentujący działko HS 20mm (posiłkuję się książką, w głowie pustka)?
Gość Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Znalazłem oba w książce - ale to nie sztuka, więc siedzę cicho. Z tym Ki-67 miałem jakieś olśnienie - przebłysk z dzieciństwa :-) Chyba to jajo" na kadłubie mi podpowiedziało.Polecam wszystkim ilustrowaną encyklopedię samolotów 2 w.ś. autorstwa Billa Gunstona.pozdrawiam,M
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.