Skocz do zawartości

Brytyjczycy torturowali niemieckich jeńców

wz1977

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panie Rozdżestwieński

Wie pan co? Ja myślałem, że z panem to jest ten problem OECD, która to organizacja wydała fatalne świadectwo nawet Polakom z wyższym wykształceniem kompletnie nie rozumiejącym, co się do nich pisze. Ale nie, z tymi esesmanami u pana to już nie jest problem OECD, to wykracza dużo dalej i wkracza na pole problemów medycznych.
  • Odpowiedzi 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Przepraszam, czy ktoś na tym forum potrafi czytać ze zrozumieniem ? Proszę mi wytłumaczyć o czym piszą Panowie Grzegorz Czwartosz i Jazłowiak. Do tej pory z przyjemnoscią zaglądałem na to Forum a teraz czuję się nieswojo.
Napisano
Problemem Chambois nie jest trudność w rozliczeniu jeńców. lecz czystka ETNICZNO-IDEOLOGICZNA, jakiej wszyscy bez wyjątku aliancji dokonali w Normandii na Waffen SS."

To niech Pan mi wyłumaczy co Pan napisał w tym zdaniu?
Niepotrzebnie próbuje rozmowę skierować na inne tory. Teraz próbuje mnie Pan dyskredytowac starymi metodami, ale nikt już się na nie nie nabiera. Zamiast obsypywać mnie inwektywami niech Pan mi wyłumaczy co oznacza zdanie, które zamieścił Pan w Marsie?

Nie istnieje w żadnym słowniku definicja czystek etnicznych, określa się je jako: ludobójstwo, eksterminacje bądź zagładę danej grupy etnicznej. Zjawisko to, jest charakterystyczne dla przebiegu wojen i konfliktów zbrojnych w dwudziestowiecznej Europie. Przez prawo międzynarodowe zostało uznane za najcięższe przestępstwo – zbrodnie przeciwko ludzkości.

Twierdzi Pan Panie Grzegorzu, że jest Pan na tropie zbrodni przeciwko ludzkości wykonanej na SS? Do tego twierdzi Pan, że SS to była grupa etniczna. Winszuję trafności sformułowań. Ciekawe czego się jezszce dowiemy z Pana opracowań?

pozdrawiam
Paweł

Pozwalam sobie załaczyć na koniec cytat innego znanego pisarza: „Na razie tylko na wschodzie rozkazałem moim oddziałom, by bez litości i miłosierdzia posyłały na śmierć mężczyzn, kobiety i dzieci polskiego pochodzenia. Tylko w ten sposób będziemy mogli uzyskać przestrzeń życiową, której tak potrzebujemy. Któż dziś mówi o eksterminacji Ormian? ”
Napisano
Wracając do tematu już wiem jak Panowie Jazłowiak i Grzegorz Czwartosz torturowali by niemieckich jeńców - tak jak nas.
Napisano
Ale czego nie rozumiesz? O czym toczy się ta dyskusja bezbłędnie zaprorokował Grzegorz 4tosz już w swoim 1wszym wpisie - dobry temat z zakresu, jak szydło wychodzi z worka".
Napisano
Szanowny Zelig, to nie szydło wychodzi z worka, to erupcja fekaliów. Nie pojmuję jak można spierniczyć tak fascynujący temat i sprowadzić do poziomu maglanej pyskówki, w której rozbiegnięte meritum zastąpiły osobiste wycieczki.
Pozdrwiam.
Napisano
Szanowny Tekaesie,
co prawda pytanie nie do mnie, ale ja nie kocham i w pełni usprawiedliwiam, szeroko pojętych, Aliantów. Uważam, że w tym wypadku
nie mają się czego wstydzić.
Pozdrawiam
Napisano
Panowie wyluzujcie !

To teraz może coś z zupełnie z innej beczki" jak powiedziałby John Cleese. Dla rozluźnienia. Ale sprawa do tematu w jakiś sposób nawiązuje.

Słyszałem z ustnej relacji uczestnika, że podczas Powstania, gdy nasi chłopcy złapali Niemca z nabojami dum-dum, to dostawał straszne lanie. Czy to były tortury? Czy wymierzenie w jakiś sposób sprawiedliwości?
Pytam, bo może ktoś podniesie ten temat udowodni winę katom i odszuka kilku jeszcze żyjących tak niecnie potraktowanych przez bandytów Niemców. Wypłacimy im odszkodowania w Euro.

A AK zostanie uznana za organizację przestępczą.

Zdrówka Panowie. Pozdrawiam.
Napisano
Ło matko boska czenstochofska... doczekałem się starcia moich ulubionych" gigantów: Paweł Rożdiestwieński kontra Grzegorz Czwartosz.

Z jednej strony pełen ortografów moherowy patriotyzm potomka naturalizowanych w Polsce rosjan wsparty całą siłą przedwojennej kawalerii (moj pradziadek- chorąży ułanów ranny pod Mokrą w grobie się przewraca).

Z drugiej święta krucjata przeciwko maczkowcom wsparta całą siła elitarnej" amerykańskiej 17. DPD toczącej zaciekłe boje z dziećmi i dziadkami z Volkssturmu w czasie operacji Varsity ktora przetrąciła niemiecki kręgosłup skuteczniej niż sama Prohorowka.

Nie wiem czy śmiać sie czy płakać... Z jednej strony zabawnie sie czyta jak się kąsacie ale z drugiej wstyd ze ma to miejsce publicznie a nie na priv...

Gdyby głupota Polaków miała skrzydła to by sie wznosiła na wyżyny jak gołębica...
Napisano
Laboga a mnie Pan Jazlowiak porównał do GCz, dlaczego ? Przecież ja nie umię latać i niespotykanie zgodny jestem. Chyba się przebiorę w mocher i poskarżę Ojcu R.
Napisano
Witam. No kol.von Teuto teraz musisz się spodziewać inni na tym forum wyleją na ciebie troche wiaderek pomyj. Angole to mają w krwi ostatnie wydażenia w Iraku także tradycjia wiecznie żywa. Pozdrawiam.
Napisano
Teraz może ja wkrocze. I nie będę wylewał nic na głowy ale wywalał z forum co bardziej zapalczywych dyskutantów.

Przypominam że dyskusję można prowadzić bez ubliżania sobie nawzajem. Sami skazujecie ten wątek na usunięcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie