efes Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Witam.Chętnie bym wziął ale mam ponad 100km do W-wy.Co do odważnika to ma jakieś cechowania ale muszę dopiero zerknąc.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Mac3 - gotowanie w oleju stosuję do fantów z mosiądzu jak np. guziki rosyjskie czy jakieś monetki ,ale jedynie wtedy ,gdy powłoka patyny jest nietrwała i odpada np. przy potarciu palcem. Gotuję aż cała niepożądana warstewka odleci.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Witam.Oto moje dzisiejsze trafienie. Może ktoś podzieli się informacjami na temat tej wstęgi?Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukan Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Witam, wydaje mi się że jest to wstęga upamiętniająca zdobycie przez oddziały rosyjskie redut tureckich w bitwie pod Plewną w 1877r-( w trakcie wojny rosyjsko-tureckiej). Na zdjęciu wygląda jakby to był rok 1677 ale to chyba częściowo zatarta cyfra 8.Pozdrawiam Łukan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Dzięki. Na zdjęciu wygląda na 1677, lecz w rzeczywistości jest 1877.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 A to moje 1,5 orzełka wz.19 z zeszłego tygodnia - w tej górnej tarczy zawinięta jest dalsza część orzełka, czyli 1 cały i ta dolna urwana tarcza amazonek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 4 Listopad 2005 Autor Share Napisano 4 Listopad 2005 Witamyasioo....zdjęcie nie jest za bardzo wyraźne,ale na dole widać guziczek?.Tak przynajmniej mi się wydaje...(ten drugi od prawej").Co to za sztuka?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Guzików wtedy wyszło bardzo dużo od bieliżniaków po carskie - wiadomo miejsce gdzie wyrzucano fanty z niszczonych mundurów. Więc ten guzik może być odmianą bieliżniaka, zdjęcie zostało zrobione na świeżo po wykopkach i nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Już pamiętam - te francuskie z napisem equipement militare" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Witam ,to znowu ja twoj senny koszmar-pik78 !!!!Co tam za smiecie wykopales yasióó co?? Jak rozumiem umiesciles same najlepsze fanty dnia na forum ?!?Chciałbym tez takie fajne rzeczy wykopywac...:P pzdr piku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 WitamPrawie chyba w całości.Niestety musiałem zastosować bardziej radykalne metody czyszczenia-elektrolizę mosiądzu.Samo odznaczenie było niesamowicie zabrudzone.Brakuje tylko wstążki.Widać producenta i numer.Jeżeli się mylę to proszę o korektę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 Jest i licznyj znak".bjar_1 liczę na Ciebie.Na razie się doczytałem że jest chyba..... gwardyjski.....husarski pułkNiestety lewa strona jest z lekkim ubytkiem.Wydaje się że jest to litera L.Prośba o pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 L.Gwardyjskij Grodzieńskij (?) Gusarskij Połk. Nie ma numeru pułku chyba...Wrzuć na identyfikację - jakiś spec od carszczyzny napewno pomoże.pozdrbjar_1P.S.Piękne fanty! Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 4 eskadron Lieb gwardyjskiego .... połkanumeru nie ma, bo polkow gwardii nie bylo zbyt wielemam blache lieb gwardyjskiego kekcholmskiego - i tez nie ma numeru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 No i wszystko jasne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 Dzięki serdeczne....Podrzucę zdjęcia co dzisiaj wyszło...ale za chwilę bo dopiero wróciłem.PozdrawiamP.S. bjar_1 nie wybrałbyś się czasami z Nami?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 Witam Zgodnie z obietnicą...zdjęcie zrobione na szybko"...fanty jeszcze nie odczyszczone...Jest fragment chyba" ołtarzyka polowego..niestety górna część odłamana...Frozzer...jeżeli będziesz na Modlinie daj znać na priva...wyszła kolejna pułkowa.Zrobimy podmianę.Jest jeszcze ustrojstwo" do bicia licznyjych znaków" alenie jest w moim posiadaniu także zdjęcia później....Info dla kolegów którzy myslą że to śmietnik....nie wygląda na to...Trafiamy także wystrzelone łuski od mausera I wojennego.Według mnie było to obozowisko, które zostało niespodziwanie zaatakowane przez Prusaków".Wokół licznyjego znaku" znajdujemy odznaki i guziki oraz wstęgi....nic nie jest powtarzalne w danym miejscu....Pozdrawiam Wszystkich Poszukiwaczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 A to dla tych którzy twierdzą że Minelab jest nie do stali".Używam Minelab Soverign Elite.TO NIE JEST REKLAMA.Jest to odpowiedź dla kolegów którzy myślą jaki wykrywacz kupić.Pozostałe fanty" także na Minelabie.Wziąłem to dla Was Panowie sceptycy...którzy twierdzą że Minelab nie ciągnie" metalowych militarnych fantów.Pzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Witam kolegę 1AIR1 poszukuje 10 roty tego pułku interesuje mnie też carska rosja, chętnie wymienie lub odkupię fanty które są Ci zbędne a może wspólny wypad jeśli jesteś zainteresowany pisz na czarekndm@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 WitamcbndmRaczej nie sprzedaję...co do wymiany to owszem.Reszta na priv...Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 witam 1AIR1 oczywiscie w modlinie bede, bardzo sie ciesze, ze wyszla wam kolejna :Dno i winszuje znalezisk !!!reszta na priw :)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Może jakieś wspólne kopanie przy okazji pobytu na giełdzie ?pozdrawiam - kocur ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 1AIR1 - daj maila do siebie :)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Czesc witam.mam pytanie co to za nóz i gdzie moge znaleźć oryginalne zdj. celem dorobienia rękojeści Zgóry dzieki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.