wz1977 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Witam. Znaleziony w niedzielę. pozdr wz1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 c.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Jest jeszcze ączek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 I orzeł carski.No i mamy komplet do czaka"Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Czy to jest orzel z czapki? W ktorych miejscach ma druciki do wpiecia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 WitamOrzeł był mocowany do czako.Niestety jest bez wąsów".Są tylko ślady mocowań.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Ja dziś trafiłem licznyj znak z 8 roty 5 Pułku Strzelców z Radomia ,do tego trzy rosyjskie guziki piechoty (w tym jeden oficerski - pozłacany) ,guzik rosyjski z '15' i trzy gładkie - zastępcze. Do tego kilkadziesiąt łusek Mosin i Berdan ,sporo guzików bieliźnianych i dwie monety.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 Witambjar_1 garatuluję bardzo ładny fant.Jak wyszedł licznyj znak i guziki to powinno być coś jeszcze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Nie będzie :) To strzelnica - klamry od paska raczej nie zgubił. Za duże! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 Ja też tak myślałem.A jednak wyszły.Pochodź obok strzelnicy.Drogi dojazdowe też są ciekawe.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Drogi dojazdowe w większości wysypane szlaką. Ale strzelnica ciągle na piedestale - trochę dobra w tym roku juz tam wyszło. Jak wyczyszczę resztę dzisiejszej drobnicy to zarzucę zdjęcie.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 A tak wyszła po kąpieli - lekko jest zgięta ,ale młoteczek i deseczka załatwią sprawę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 no gratulacjea mozna wiedziec w jakim roztworze robiłeś kąpiel tej blaszki?pzdrBar_Naba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Witam.Mnie też interesuje sposób doczyszczenia tej blaszki.Pola wokół strzelnic też są super owocne.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Gotowane na kuchence gazowej w oleju jadalnym nalanym do puszeczki po orzeszkach solonych. Tak ze 2 cm na dno. Jak ten syf bedzie odpadał ,to polecą bąbelki. Potem wyciągnąć ,wytrzeć i posmarować np. wazelinką. Jutro fotki reszty fantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 skad takie fajne wstegi nagrodowe:)?bjar gratuluje blaszki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Witam Co to dokładnie za nóż i gdzie moge znalezc oryginalne zdj w celu dorobienia rękojeści.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Witam kolegę 1AIR1 mam sporo rzeczy z okolic tych koszar ale szukałem tam ok 5-7 lat temu,kilka tygodni temu zajrzałem w te okolice a tam iście księżycowy krajobraz.Widzę jednak że jeszcze śmietniczek się trafił gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 A to już wyczyszczone fanty z wczoraj - trzy guziki piechoty (jeden był oficerski ,resztka pozłoty została ale tylko z tyłu...) i guzik z numerkiem pułku '15' niestety dość mocno przytarty. Blaszka też już wyprostowana.pozdrawiambjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 WitamFajny jest ten z numerem 15.U nas też jest dodatkowo parę fantów.Zdjęcia wrzucę później...po odczyszczeniu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 Z dzisiejszego dnia...Moja wiedza na temat armii carskiej jest minimalna także wstawiam zdjęcie tego ciekawego przedmiotu pomiarowego.Niestety wskaźnik nie wytrzymał próby" czasu i jest jego tylko połowa.Może ktoś napisze więcej na temattego do czego to służyło.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 No i kolejna ciekawostka......Nie zbieram tego typu fantów ale wziąłem ten szkolny nabój po to by pokazać w jakim stanie się zachował.jest to szkolny mosin.Czubek pusty-blacha.Na spodniej części są sygnatury ...po czyszczeniu będzie wiadomo kto go wyprodukował.Ale najciekawsze jest to że DREWNIANY środek zachował się do dzisiaj.Bez mała 90 lat.Chciałbym znać skład tego impregnatu do drewna.....musiałbyć pierwszej klasy skoro nawet robale drewna nie ruszyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 No a tak mniej więcej wygląda w całości"Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Piękny szkolniak! U mnie wychodzą podobne ,niestety drewno jest bardziej spróchniałe...U mnie jest inna zagwozdka - jak w liściastym lesie ,łuski od Berdana i Mosina wystrzelone pod koniec XIX wieku mogą leżeć na powierzchni?Właśnie jadę na miejscówkę ,gdzie wyszedł licznyj - zobaczymy co dziś wyskoczy...pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Apropos zalegania łusek pod samymi liściami - u mnie jest to samo. Piękny bukowy ponad stuletni las w puszczy kozienickiej i łuski pierwszowolenne znajduje się pod samymi liściami. ???????? (może dziki ??;-))))).PozdrawiamMILBAs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.