1AIR1 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 Witam Jestem winny" zdjęcie kolegom z forum Identyfikacjatu post:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=232401ale postanowiłem rozszerzyć trochę temat.Może także Wy macie jakieś odkrycia jesienne 2005 roku.Jednocześnie melduję Panu Leśniczemu i jego służbom,że grupa (zresztą jak zwykle) pozakopywała dołki swoje a także po innych" MAM NADZIEJĘ" POSZUKIWACZACH.A było ich sporo.Ludzie zakopujcie dołki!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sereklegnica Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Widzę tam takie metalowe wstążki", czy to nie są aby czasem napisy z odznaki batalionu Royal Warwickshire"?Pytam, bo sam znalazłem takie coś na jednym z drugowojennych dolnośląskich pobojowisk i cały czas głowię się z kąd mogło się to tam wziąść...Poza tym mam medalik podobny do Twoich, na moim jest sterowiec nad jakimiś budynkami, a na Twoich (Może to jakaś produkcja masowa i też massz sterowiec:) )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Witaj 1AIR1, Możesz zrobić lepsze zdjęcia licznych zn. i wstęg 'Za otliczje' oraz odznak pułkowych Muromskiego?To wszystko z jednego wyjazdu :)?Pozdrawiam i gratuluję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 Witam Cię SereklegnicaTo jeszcze nie jest odczyszczone , więc nie wiem co jest pod piachem.Wstęgi mają napis za odwagę i z tego co napisali koledzy na Forum Identyfikacji były noszone na czpkach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 Witam 2ATak to jest z jednego wyjazdu.Musisz trochę poczekać na czyszczenie fantów.Wtedy zrobię lepsze zdjęcia.Zresztą takie wstegi masz na forum Identyfikacja:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=232401Te które dzisiaj wyszły różnią się wielkością napisów.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Tak na marginesie miejsce z którego wyszły ci te fanty jest dość ryzykowne do poszukiwania i zakopywanie dołków po sobie i innych już nie wystarczy. Za dużo się tam działo, także uważaj na zielonych ludków, niebieskich też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Jeżeli tak to wygląda to, rzeczywiście nie dziwię się że coraz mniej osób jest przychylnych poszukiwaczom.Ciekawe czy grzybów także nie wolno zbierać.Bo grzybiarzyno i grzybów jest tam sporo.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Sam wiesz co to za miejsce i jak wygląda a grzybów to tam podobno też nie wolno zbierać - nie żartuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Nie byliśmy w okolicach fortów.Są to tereny raczej w okolicach niż w samym Różanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Po rocie i innych znaleziskach wiem dokładnie gdzzie byliście sam szukam w okolicach od b. dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Jak chcesz nawiązać kontakt to meilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Ok,ale po zalogowaniu Twój jest nie widoczny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 teraz powinien być widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Ok zapisałem.Zaraz napiszę.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Nie ma co, piękne działanie i już.Interesują mnie właśnie wstęgi - różnice w napisach itp.Jeśli możesz podać zdjęcia na priv: internal@interia.pl będę wdzięczny - w zamian np ryciny jak to ze wstęgami było.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 Uprzejma prośba do Moderatorów o przeniesienie tego postu do Działu Nasze odkrycia.Przepraszam za zrobienie ałaganu" i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawon30 Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 A czy to czasem nie są znaleziska z terenu gdzie w tym roku pojawiły się tabliczki z napisem w stylu ostoja zwierzyny,wstęp wzbroniony"??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 Niestety nie, z zasady nigdy nie wchodzimy na takie tereny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 Teren na jakim byliśmy jest zwykłym lasem bez tabliczek z zakazami.Mając na względzie informacje jakie uzyskałem od kolegi pni który opisał jak to pseudoposzukiwacze w zeszłym(2004) roku potraktowali las i jego ściółkę nie będę podawał informacji na temat tego miejsca,po to by znowu nie stało się to co już było.Szanujmy innych i ich pracęto może Panowie Leśnicy także zaczną na Nas innaczej patrzeć.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 WitamZdjęcie dla kolegi 2A.Wstęgi z napisami o różnej wielkości.Jest jeszcze mniejsza wstęga...3/4 mniejsza od tych na zdjęciu.Niestety nie jest w moim posiadaniu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 No i są jeszcze odznaki a dobre strzelanie"Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Witam.Czy mógłbym uzyskać jakieś informacje na temat wstęgi z napisem Za Port-Arturw 1904.]Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 WitamNie jestem szczegółowo zorientowany na ten temat,dlatego w elegraficznym" skrócie zarys historyczny:Wstęga jest prawdopodobnie związana z Wojną rosyjsko - japońską w latach 1904-1905. 8 II 1904r. Atak Japonii na Port Artur. 1 I 1905r. Generał Stoessel poddaje Port Artur po siedmiomiesięcznej walce. Myslę że na Forum jest wielu kolegów którzy mają bardziej szczegółowe informacje na temat tej wstęgi.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Szczegółowy opis historyczny można znależć tu:http://encyklopedia.servis.pl/wiki/Obrona_Port_ArturPzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 A ja w ostatnią sobote znalazlem swoje pierwsze militaria :) 2 Łuski od rakietnicy chyba niemieckiej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.