Skocz do zawartości

Cwaniacy :)

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra przyznaje się bez bicia - wraz z kolegami z dwóch grup postanowiliśmy przeprowadzić mini prowokocje ;)postarzyłem fotki i wrzucilśmy na allegro w celu zweryfikowania poziomu naszej rekonstrukcji ... :))))))))) chyba wyszło nieźle skoro nawet Paweł się nabrał hahahahah
przyznam że dla nas takie coś jest jak najmilsze słowa uznania i czasem się dopuszczamy takich psikusów, bo jakze miło wiedzieć że można nas pomylić z prawdziwym WP dzieki małej pomocy komputera. i mylą się osoby mające z oryg. fotkami do czynienia od lat. także mam nadzieję Paweł że uniknę wraz z kolegami tej jesieni średniowiecza heh. ... szkoda tylko że tak szybko nas wykryliście :D a w zeszłym roku po Bzurze za podobne 3 fotki cena doszła do 45 zl uhahahha i tez sie nabrało kilku specjalistów od fotografii przedwojennej. oczywiscie aukcja tez zostala zakonczona z odwołaniem ofert przed czasem. pozdrawiam i błagam o litość :)

na dwoch Cytadela na jednym Strzelcy Kaniowscy. Cytadela idzie polem 17.IX.2005 nad Bzurą, poźniej sam ArturSz. na czujce z bagnetem, a Kaniowscy sobie leżą w rowie nad Bzurą na par chwil przed inscenizacją :D ... ja się leje pod drzewem stojąc z karabinem w łapie ;)

Tak mi się wydawało, że ten samotny strzelec na patrolu to ranny z Wyr :D. Chyba zasłużyłem na odznake celnego strzelca - mam oko.

Co do zdjęć - były poprostu za idealne. Na większości znanych mi zdjęć wrześniowych żołnierze nie wyglądja jak, że sie tak wyraże, spod igły". Oprócz tego rzuca się w oczy współczesna łopatka (trzonek) ;).

Trzonek faktycznie wspolczesny - tymbardziej gratuluje trafienia, bo akurat trzonek byl specjalnie dotaczany na wzor przedwojennego :-)))) no i kolejna wpadka - kukurydzy to sie w latach 30 nie uprawialo na Mazowszu :-)))

pozdrawiam,
Artur

• 2 weeks later...
A ja gratuluję, że tak świetnie się bawicie ;) Jednocześnie mam pytanie natury technicznej: w jaki sposób postarzacie fotki podczas obróbki cyfrowej? Ja używam AP 7.0 CE, jednak nie posiadam żadnych filtrów, dlatego balansem kolorów zamieniam czerń i biel na sepię, lekko rozmywam ostrość i nakładam delikatne ziarno. Przydał by mi się jednak gotowy" filtr. Kiedyś widziałem nawet filtr losowo nakładający zagięcia i strzępiący krawędzie fotki :)

jeden z pomysłów jakie miałem (ostanie fotki) - narzedzie:photoshop cs2

1. nasycenie fotki do zera (praktycznie zostaja szarosci)
2. krzywymi mocno wzmacniam kontrast
3. duplikuję warstwę
4. tą warstwę co jest na górze rozmywam i wtapiam lekko na dolną ostrą wymazując w niej dziury w tych miejsach które chce by były ostre.
5. na to nakładam kolejną warstwę ktora daje chropowatość papieru

calosc mozna wrzucic na jakis stary papier albo w wkadrowac w stary papier od zdjęcia ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie