kiler p Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Z której grupy rekonstrukcyjnej są tacy cwaniacy ?? No przyznać się bez bicia :D.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65846916 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Zalicytowałem ale jak dorwę gnojka po wygranej to mu zrobię jesień średniowiecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Czy to to o czym myślę? :Dastrzegam możliwość zakończenia aukcji przed czasem baz podania przyczyny"- Jazlowiak, idę o zakład, że po Twojej deklaracji aukcja zakończy sie bez rozstrzygnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Technikę produkcji Bolas od Ciebie skopiowali! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sherman Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 hehe od razu widac że to są nowe fotki w sepii :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 hahahahahahahahhahahh.....................ja nawet chyba znam co niektórych żołnierzy na tych fotkach, przynajmniej tak mi się wydaje :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 no dobra przyznaje się bez bicia - wraz z kolegami z dwóch grup postanowiliśmy przeprowadzić mini prowokocje ;)postarzyłem fotki i wrzucilśmy na allegro w celu zweryfikowania poziomu naszej rekonstrukcji ... :))))))))) chyba wyszło nieźle skoro nawet Paweł się nabrał hahahahah przyznam że dla nas takie coś jest jak najmilsze słowa uznania i czasem się dopuszczamy takich psikusów, bo jakze miło wiedzieć że można nas pomylić z prawdziwym WP dzieki małej pomocy komputera. i mylą się osoby mające z oryg. fotkami do czynienia od lat. także mam nadzieję Paweł że uniknę wraz z kolegami tej jesieni średniowiecza heh. ... szkoda tylko że tak szybko nas wykryliście :D a w zeszłym roku po Bzurze za podobne 3 fotki cena doszła do 45 zl uhahahha i tez sie nabrało kilku specjalistów od fotografii przedwojennej. oczywiscie aukcja tez zostala zakonczona z odwołaniem ofert przed czasem. pozdrawiam i błagam o litość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sherman Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 heh mogłeś je troche pomiąć bolas był by lepszy efekt :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 toż to Cytadela! :-) Przeniosła się w czasie, czy jak? :-) BRAVO Panie Bolesławie raz jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 na dwoch Cytadela na jednym Strzelcy Kaniowscy. Cytadela idzie polem 17.IX.2005 nad Bzurą, poźniej sam ArturSz. na czujce z bagnetem, a Kaniowscy sobie leżą w rowie nad Bzurą na par chwil przed inscenizacją :D ... ja się leje pod drzewem stojąc z karabinem w łapie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Tak mi się wydawało, że ten samotny strzelec na patrolu to ranny z Wyr :D. Chyba zasłużyłem na odznake celnego strzelca - mam oko.Co do zdjęć - były poprostu za idealne. Na większości znanych mi zdjęć wrześniowych żołnierze nie wyglądja jak, że sie tak wyraże, spod igły". Oprócz tego rzuca się w oczy współczesna łopatka (trzonek) ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Trzonek faktycznie wspolczesny - tymbardziej gratuluje trafienia, bo akurat trzonek byl specjalnie dotaczany na wzor przedwojennego :-)))) no i kolejna wpadka - kukurydzy to sie w latach 30 nie uprawialo na Mazowszu :-)))pozdrawiam,Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darda Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Z tą kukurydzą to pudło - odmiana koński ząb" (pastewna)była przed wojną jak najbardziej uprawiana, i to na Mazowszu właśnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Cha!Ha! Dobry żart z tymi zdjęciami ktoś wymyślił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 czyżbym aż tak rozpropagował temat ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=68301534 - co o tym sądzicie ;) mi wygląda na współczesną ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 a oto fotka ... :) i tym razem nie mam z tym nic wspólnego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robGD Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Wszystko jest OK, przecież pisze prawdopodobnie wykonane po 1937" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Zakładanie bagnetu w celu dowartościowania odlewu. Horror. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 A ja gratuluję, że tak świetnie się bawicie ;) Jednocześnie mam pytanie natury technicznej: w jaki sposób postarzacie fotki podczas obróbki cyfrowej? Ja używam AP 7.0 CE, jednak nie posiadam żadnych filtrów, dlatego balansem kolorów zamieniam czerń i biel na sepię, lekko rozmywam ostrość i nakładam delikatne ziarno. Przydał by mi się jednak gotowy" filtr. Kiedyś widziałem nawet filtr losowo nakładający zagięcia i strzępiący krawędzie fotki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retimnon Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Poszukaj Old Movie". Oczywiście to jest filtr komercyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 jeden z pomysłów jakie miałem (ostanie fotki) - narzedzie:photoshop cs21. nasycenie fotki do zera (praktycznie zostaja szarosci)2. krzywymi mocno wzmacniam kontrast 3. duplikuję warstwę 4. tą warstwę co jest na górze rozmywam i wtapiam lekko na dolną ostrą wymazując w niej dziury w tych miejsach które chce by były ostre.5. na to nakładam kolejną warstwę ktora daje chropowatość papierucalosc mozna wrzucic na jakis stary papier albo w wkadrowac w stary papier od zdjęcia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 taki efekt wychodzi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Dzieki Panowie :) Wziąłem sobie do serca Wasze uwagi, i... Może być? :) Użyłem filtra proponowanego przez Retimnona i połączyłem go z metodą Bolasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Jeszcze troche przeróbek - w razie wątpliwości fotki zostały wykonane przedwczoraj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 ...i jeszcze jedno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.