kzrq Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2005 witam wszyskich. moim ostatnim znaleziskiem jest czołg w pełni uzbrojony w srodku w miarę nieżle zachowany kompletny nawet z dwujką z załogi a dokładnie tylm co z nich zostało czołgu nie odkopywałem całego tylko gurny luk w wierzycze podejżewam że to T-34 więc mam takie pytanie czy można zachować znalezisko w postaci czołgu i co wy mi polecacie zrobić w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Joł! Kolejny czołg na forum...Tak na początek polecam zrobić fotki i wrzucić do wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 fiu fiutak jest foty są baaardzo porządane,czołgu pewno nie zachowasz (napewno) ale dobrze by było zainteresować sprawą jakies muzeum. np MOBw jakim to rejonie polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokomotywa Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 czy akumulatory są dobre jeszcze czy trzeba podładować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 może redakcja odkrywcy sie tym zajmie?pamiętaj ze ten czołg to jak grobowiec tych kolesi z załogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 i na Boga nie roz[powiadaj miejscowym bo przylezą pijaczki w nocy i potną czołg na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 a był szarik?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejcik Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Naprawde?a może puściłeś juz serie z karabinu? a dzialo strzela?Zobacz czy odpali! ja znalazłem transpotrera stał u dziadka w szopie nawet akusu były naładowane o niemieckiej ropie nie wspomne.Chłopie daj se spokój z takimi bajkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 i jak mozesz powklejac pare fotek tego czołgu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Pejcik...a jaki to pojazd ten niemiecki na rope?;o)poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 diesel ! ! hihihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Jeszcze się reflektory świecą, a z załogą połówkę przetrącił ostatnio.Pozdrawiam he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek J-23 Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 hm... może to ten czołg? ,stoi se nie daleko mnie tylko że właściciel chce za niego troszku za dużo jak na taki stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Tylko,że wg. kol.kzrq czołg, o którym mowa jest w pełni uzbrojony i do tego dwójka załogi... No chyba, że tyle zostało po 3 tygodniach od założenia wątku a załoga poszła do domu. ;) Pozdrawiam. Hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Chybaście kolesia wypłoszyli....A tak fajowo się zapowiadało - szkoda hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek J-23 Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 ile to ja już sie nasłuchałem o czołgach potopionych i nie tylko,jak na razie to znalazłem tylko tego na foto,jest ponoć coś niemieckiego ok 30km ode mnie,ale czy to kolejna opowieść drzewka sandałowego ,okaże sie jak sprawdze,a swoją drogą szkoda że mase ciekawego sprzętu zasiliło kolekcje prywatnych kolekcjonerów na zachodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Szkoda i nie szkoda bo u nas zasiliłyby hutę :-( Czy możesz coś więcej powiedzieć o tym T-34 (wygląda niesamowicie)? stoi tam od wojny czy z innego źródła ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 podejżewam że kolega założyciel wątku dostał propozycje finansową na temat swojego znaleziska. sam taką dostałem jak bredziłem o wyciąganiu wierzyczki z rzeczki w mojej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek J-23 Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 a propo tego zdjęcia,koszt tego znaleziska to ok 8-9 tysiecy,myśle że to za dużo za coś takiego,obliczyłem że na złomie mniej bym dostał(brak silnika i tylnej płyty a to dobre kilka ton,więc całość może mieć z 20ton,sprzęt jest pilnowany(teren wojskowy) więc nie do wywiezienia.Podobno jest tego więcej,co sprytniejsi oficerowie zabezpieczyli sobie w ten sposób dodatek do emerytóry .Tyle co moge na ten temat powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 AhaA czy orientujesz cię co do wersji i rocznika? No i dlaczego on nie ma górnej płyty? Złomiarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirass Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 Witam Kolegów.Z tym czołgiem to jest tak:Są dwie mozliwości1. Koleś zarejestrował się na forum bo faktycznie coś znalazł, ale masi kszanowni koledzy (Jaca, Lokomotywa i Boruta) skutecznie go zniechęcili do podawania dalszych informacji,2. Koleś robi sobie jaja,3. Koleś faktycznie coś znalazł, ale po puszczeniu tej wiadomości w sieci odrazu znalazł sponsora". Nasze forum jest mocno inwigilowane" przez róznego rodzaju kolekcjonerów i cwaniaczków". Wcale nie biorą udziału w dyskusji tylko patrzą co się dzieje, co ludzie identyfikują co znalezli. Sam pamiętam jak identyfikowałem celownik do Panzera II, na forum mało kto odpowiedział, a maili od chętnych do atychmiastowego kupienia" było z 10. I o dziwo ludzie ci doskonale wiedzieli co to jest i doczego służy - a na forum ani słowa.A takie rzeczy jeszcze się trafiają - w szczególnosci czołgi, które dość łatwo jest zatopić - w bagnie lub jakims bajorze zimą. Sam pamiętam jak ze 25 lat temu słyszałem o 2 czołgach zatopionych w małym jeziorku i teraz okazuje się że to prawda. Niedawno widziałem film z penetracji (robiony w zeszłym roku)- faktycznie stoją w wodzie.Wiele z informacji jest bardzo szybko sprawdzanych przez aszych obserwatorów". Ze dwa lata temu na forum Poszukiwaczy Skarbów była mowa o niemieckim czołgu stojącym gdzieś w Puszczy Białowieskiej". W ciągu kilku dni przez ten obszar przewineło sie kilkunastu Szacownych Panów" sprawdzających informację. (Sam widziałem, Straż leśna ganiała ich po lesie bo to było w rezerwacie). Na forum potem żadnej odpowiedzi, że ktoś coś sprawdzał, coś się dowiedział. Więc może czasami warto się zastanowić, co się gościowi odpowiada, a nie bezmyślnie odpisywać tylko poto aby zwiększyć lisczbę napisanych postów.A co do tej wiadomosci - obstawiam mozliwość 2 lub 3.Pozdrawiammirass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek J-23 Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 Do Polsmolniestety nie jestem znawcą za dobrym modeli T 34,może gdybym widział przód wieży to prędzej coś bym mógł powiedzieć.Otrzymałem tylko 2 zdjęcia(od przodu i tyłu) i propozycje cenową ,o której już wcześniej pisałem.Co do modelu wygląda mi to na wersje z końca wojny lub pierwsze produkcje powojenne.Co do dekla wieży raczej nie jest to sprawka obszczymórków tylko ładunków wybuchowych.W każdym bądź razie od czasu do czasu temat będe monitorował,może jak nie będzie chętnych to koleś zejdzie z ceną a wtedy być może udeże,ładnie by mi sie to na trawniku prezentowało,a przy okazji była by to swietna maskotka grupy GRH,którą zakładam.Jak na razie na chodzie mamy tylko Prage z lat 60tych w stanie fabrycznym,na początek dobre i to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek J-23 Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 a to druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 Fakt kolega Jaca(i jemu podobni)zyją z tego ze zniechecają wszystkich do jakichkolwiek poszukiwań.Moje pytanie brzmi:Ile tysiecy kilometrów i ile ton ziemi nalezy przezucic aby przestać wierzyc w bajki o zatopionych czołgach?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzrq Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 hmm kolega Mirass ma nie wątpliwie rację można się zniechęcić na forum i żeczywiście forum jest obserwowane przez nie biorących udziału ludzi ktuży kolekcjonują takie żeczy i tym się zajmują i juz dostałem kilka propozycji i chyba na kturąś przysstanę poczekam jeszcze do zimy bo narazie idze niczym dojechać na miejcówkę jak przymarznie ziemia to powinno być lepiej narzzie mozna piechotą tojść Aco do sprzętu jest to ruski KW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.