Skocz do zawartości

Allegro Greatest Hits Vol.6

Luksik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 648
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jestem nowy na tym forum i mam pytanie jak wrzucać linki do postów,bo w instrukcji obsługi forum piszą tylko o zdjęciach.
Napisano
normalnie, tylko dajesz na początek przed www jeszcze http://

Ananas, pozwolisz, ze skopiuję - aukcja zniknie za jakiś czas a na serwerku niech sobie leży :)

Do sprzedania bardzo ciekawa i bardzo bogato ilustrowana książka o biednych Niemcach, którzy musieli uciekać ze swojej ojczyzny, a ci co nie uciekli zostali potem brutalnie wypędzeni. 237 stron opowiada o niedoli biednych Niemców tekstem i bardzo licznymi i ciekawymi fotografiami (140 zdjęć). Książkę napisali :Frank Grube i Gerhard Richter, wydana została na początku lat 80-tych w formacie A4.. Przeczytałem ją i bardzo wzruszyły mnie opowieści o tym jak to nagle na pracujących ciężko dla chwały III Rzeszy spokojnych Niemców napadli Ruscy z Polakami, zrabowali zegarki, rowery i co najstraszniejsze zabronili chodzić do kosciółka, bo to byli wstrętni komuniści co w Boga nie wierzą. A bogobojni, dobrzy Niemcy cierpieli strasznie i do dziś mają rozdarte dusze z tęsknoty za ojczyzną, z której zostali bezprawnie wypędzeni, och jak bardzo im współczuję. Ale oprócz złych Ruskich wspomina sie w książce (aż 2 lub 3 razy) także o dobrych Ruskich (wszędzie znajda się czarne owce), którzy nawet chlebeczka dali,nie zgwałcili (a mogli), albo nie zabrali zegarka. polecam wszystkim,którym nie obojętny jest los biednych bogobojnych wypędzonych z ojczyzny dobrych obywateli III Rzeszy. Wszelkie pytania proszę mailem.
Napisano
to jeszcze nic dziś allegro zdjęło mi aukcje bagnetu do małka oraz odznaki za rany i hełmu niemieckiego jako aukcje nie zgdone z regulaminem allegro- przedmioty na liście towarów zakazanych... i co zrobić z debilami którzy tam pracują???
Napisano
>the_tuna
No coz na gupote nie ma rady
A wracajac do tematu dzisiaj przypadkiem takie cos znalazlem na alledrogo
http://allegro.pl/item264543249_oryginalna_panterka_waffen_ss.html
Co o tym sadzicie bo mi sie wydaje ze to fake.
Ale moze sie nie znam.
Pozdrowka
Napisano
@ Catadero ,
czy my się znamy???
Bo piszesz tak jakbyśmy się znali jak łyse konie,
a ja tymczasem nie trybię.

Względem opisu aukcji: Z racji zainteresowań oraz względnej znajomości mowy naszych Odwiecznych Przyjaciół" czytam tego typu książki jak tylko wpadną mi w łapska.
Większość książek cytujących wspomnienia tzw.wypędzonych" napisana jest tak, że nie mogłem w inny sposób opisać tej książki. Zrobiłem to z odrobiną humoru aby było ciekawiej. Ze względu na to,że umieszczono link do mojej aukcji w Hitach uważam,że opis spełnił swoje zadanie, książka poszła w kolejne ręce, a niektórzy z kolegów dowiedzieli się w jakim klimacie są one pisane. Zaznaczam ponownie: chodzi mi o ksiązki typu wspomnienia, lub bazujące na nich, nie chodzi mi o historyczne opracowania tematu (choć z nimi też różnie bywa, zależy od autora).

....a wypędzonym ogarek (i kawałek szkła).
Napisano
Wiatam
Kolego Herbstnebel Mp 40 to nie jest szmajser"(Schmeisser) a broń którą możemy tak nazwać to karabin szturmowy zaprojektowany przez Hugo Schmeissera, a konstrukcja ta to StG44(Sturmgewehr 44), zapraszam do pogłębiania swojej wiedzy a nie propagowanie głupot, ja wyznaje zasade nie wiem nie udzielam się
Napisano
http://allegro.pl/item275360026_zapalnik_koncowka_zapalnika_.html
Dobrze wiedzieć co się sprzedaje:))) A potem słyszymy, że ktoś wysadził blok w powietrze i oczywiście nam się obrywa.
Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=274260523&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

facet sprzedaje szczerozłote menażki!!! ale ubaw po pachy;-)
Napisano
Nazwa zabija. Grenadier Rzeszy w zbroi gotyckiej miotający granty.........;] Co do średniowiecza to istniały bombardy , pod koniec epoki także groń ręczna na proch strzelniczy, ale wszystko strzelało kulami kamiennymi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie