pni Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 O państwowej tankietce wiemy wiele a czy może ktoś się pochwali, uchyli rąbka tajemnicy o tej prywatnej tankietce?
mial Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 dukan a pokiego zdradzasz szczegoly ??akagi na motobazar w styczniu niema szans a wogle kto ci smial powiedziec
Stachuss Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Okejos , ta polska grupa która spała w obozie niemieckim to nie byłą Cytadela a Odwach :) A co do organizacji, moge w skrócie powiedziec że wszytsko jest w porządku, czyli tak jak co roku ;] Tak samo nie jadłem obiadu w sobote, bo po prostu nas nie powiadomiono :) POwtarzam, wszystko jak zwykle :) Ale to uwagi bo ogólnie to pozytywnie, TKS-y to w ogóle superowa sprawa.POzdrowienia!!Stachu
jabartoldi Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 kurcze... jestem lama przycinam i d...a... zaraz zaraz...
jabartoldi Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 6 te... zdjecia wykonane przez Szymona Kucharskiego... aparat moj... stad pozawalam sobie juz je dodac. Gratulacje dla wszytkich, podziekowania dla uczestnikow... fajna kolezenska atmosfera. ciesze sie, ze moglem brac w tym udzial, jako uczestnik...pozdrawiam kolegow z 21 pp... ostatni rzut 2b:-) jestem dumny i nadal wzruszony. Bede ponownie za rok.
Duncam Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Tak, ciekawy ten szybki czołg rozpoznawczy. Zrywne bydlę...Stan jest taki, że mamy teraz dwa TKS w Polsce i dodatkowo różne ich części (wanny, pancerze itp, najlepsza jest bodaj wanna Kęszyckich po TK z zachowanym układem jezdnym jaka stoi w MWP) po ludziach w całym kraju.TKS z Warszawy jest już dobrze znany, a będzie jeszcze lepiej. Natomiast myślę, iż robienie przesadnej tajemnicy z tego, iż prywatnie zakupiono w Norwegii kolejnego TKS (jego stan wszyscy forumowicze Odkrywcy zapewne dobrze znają, jest o nim nawet galeria) jest trochę dziwne. Bo informacje o tej operacji, jak również o tym, iż kilka miesięcy temu wóz przybył do Polski, są dawno w sieci. Niemniej, wola właściciela jest taka a nie inna... Ale nawet informacja o możliwości jego pojawienia się na łódzkim moto-bazarze już sugeruje, gdzie szukać śladów...Udanej odbudowy pojazdu!
jotes Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 O jej!! A te zdjęcia, to wolno publikować?? ;)
bolas Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 a co do krytyki to faktycznie należało by zrobić jakąś poprawkę tej nieszcześnej żandarmerii jeżdzącej Gazem w mundurach moro w furażerkach ala II RP z cudacznymi wręcz oznakami stopni i formacji. ... i taki gość spisał mi w sobotę poruczika ze staryszm strzelcem za to że w wolnym czasie zdala od miejsc publicznych szli sobie z odpieta haftkąi guzikami za niechulujstwo mundurowe" a poruczinka za to że takiego puścił ... kpina :D hahhah
Duncam Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Pomijając wtajemniczonych, to oba TKS będą raczej jeszcze przez długie miesiące niedostępne dla zwykłych zjadaczy chleba".Oba czeka teraz dalszy remont...
bigfoot1939 Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Byłem pierwsyz raz na Bitie \\ ad Bzura\\".Po pierwsze niebylo organizacji, Żandarmeria robila co chciała a to ona powinna dawać przykład!!!! Myśli, że dostał pomarańczowe światełko i jego Gaz jest pojazdem uprzywilejowanym?? Takie światełka maja drogowcy!Co do wrat były one w Piątek w sobote juz nic nie było moim zdnaiem prawie każdy dbał z organizatorów polskiego obozowiska o swoje szanowne 4 litery. Co do wyzywienia to dostalismy dziwne racje w piątek miały byc dwa ciepłe posiłki. Po drugie w regulaminie było napisane \\wszystko tak jak we wrześniu 1939-go roku\\" troche od tego odbiegali:(Wniosek taki: Jeśli organizator jest do .... [przepraszma za takei wyrazenie] to cala impreza tez ja to odczułem tak jakby zolnierze byli pionkami, miesem armatnim a impreza byla robiona pod szychy ktore w tym braly udzial!!Wkurzyla mnie tez wiadomosc o rozkladzie autobusow z sochaczewa do Brochowa. Ktos napisał mi z organizatorów że bedzie wiecej ich :|nic Panowie zastanówcie sie czy chcecie robic pozadna impreze dla grup rrekonstrukcyjnych czy przebierańcow na dodatek zle poprzebieranych dla organizatorow ktorzy maja kaprys sie zabawienia i pokazania jakiej oni imprezy nie zrobia.PROSZE O JEDNO SZANUJCIE GRUPY REKONSTRUKCYJNE!!![usunięto niecenzuralne określenie] Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 00:27 20-09-2005
Pitt34 Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Kolejnych parę uwag krytycznych:- nakładające się na siebie godziny posiłków i zajęć - w rezultacie nie zjedliśmy prawie nic na ciepło- zmieniające się godziny zajęć bez powiadomienia zainteresowanych- scenariusz w funkcji zmiennej losowej - pytanie retoryczne po co go pisać skoro powstaje 5 minut przed?- uwagi żebyśmy szli do ataku wolniej, a nastepnie na nasze plecy rzuca się drużynę, ktora nas wyprzedza i przeszkadza- coś chyba z tym nie tak- kwestie użycia bagnetów - ustalenie z niemcami z Pomeranii, że bagnetów nie używamy, a drużyna, ktora pomieszała nam szyki wbiegła pomiedzy nich z bagnetami- kiedy nam mówiono żeby atakować wolniej chyba ktoś zapomniał powiedzieć o tym niemcom - w rezultacie szturmowaliśmy wóz pancerny- szkoda, że nie pobiegła z nami obsługa Scheidera, bo doskonale mogła zniszczyć transporter- ochrona do niczego - wpuszczono na pole pijaczka z butelka wodki na sam koniec bitwy robiac farse ze śmierciPozytywy:- zalatwienie nam dodatkowej broni od Czechow- scenariusz w punkcie wyjscia bardziej wedlug realiow/regulaminow- samolot nad polem bitwy i pirotechnika - chlopaki z drużyny do tej pory wspominaja deszcz" na przeprawie :-)- znikniecie legionu oficerow z brzegu Bzury (w zeszlym roku była to łoża)- atak pancerki i TKSa bardzo podniósł dramturgie i pokazał ludziom troche inną stronę polskiej armiiPodziękowania:dla granatowej policji, grupie czeskiej oraz grupie Pomerania.pozdrawiamPiotrPs. czy ktoś znalazł 10 sztuk mosiężnych atrap nabojów do mausera, załódkowanych w mosieżne, niemieckie lodki z pierwszej wojny? Ewentulnego znalazcę proszę o kontakt na maila.
dnak Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Witam!Ja jestem skrajnie załamany, tak bardzo sie cieszyłem na całą imprezę i tyle nudziłem panu Zalewskiemu moimi pytaniami pytaniami, a i tak nic ztego nie wyszło. W piątek obudziłem się niemal z 39 stopniowa gorączka i zapaleniem ucha. Bardzo nieprzyjamnie. Jak patrze na te zdjęcia robi mi sie jeszcze bardziej przykro, bo widze że straciłem tony dobrej zabawy...Dlatego też mam pytanie do forumowiczów. Czy ktoś organizuje w najbliższym czasie jakąkolwiek rekonstrukcję? Może to być nawet 10-osobowa impreza, chce zdobyć jakieś doświedczenia rekonstrukcyjne na przyszłośc i poznac ludzi ze srodowiska - to zawsze pomoże w przyszłości :)Pozdrawiamdnak
Asia K Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=221315nie jestem pewna czy będzie jakas inscenizacja bo dokładnych info jeszcze niema
K4CZOR Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 Ze strony widza: miałbym jedną uwagę do organizatorów. Na bitwę przyszła ogromna rzesza publiczności. Jeśli ktos nie siedział na trybunie lub drzewie to za przeproszeniem mógł g.. zobaczyć :/ Przydałby się jakiś wał ziemny po jednej stronie pola bitwy... Ochrona kiepsko się spisała bo widziałem np. jak jakieś małe dziecko o mało co nie wpadło pod samochód pancerny albo jakiś łysych typów z piwami którzy siedzieli na linni natarcia kawalerii.
MaciekC Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 K4CZOR my bylismy od godziny 11 juz przy barierce i trzymalismy miejsce (moze ktos widział różową karimate to Jo i Asia :P) . Tym sposobem mielismy najlepsze miejsca. troche sie trzeba było nawalczyć by utrzymac dobre pozycje ale było warto. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.