honker Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 mam sporo filmów wojennch i nie tylko.chciał bym to przrobić na dvd w M1 jest płyta do kompa firmy PINNACLE która to podobno umożliwia .nazywa się STUDIO 9 i kosztuje 449 zł.czy ktoś może coś o niej powiedzieć? poza tym jestem bardzo słaby w obsłudze kompa więc jeśli można to jakieś porady proszę w sposób łopatologiczny pozd. marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Studio 9 jest najmniej stabilnym oprogramowaniem jakie widziałem do edycji. Kupiłem MovieBoxa na USB2.0 z oprogramowaniem Studio9 i na pewnych konfiguracjach-komputerach generuje ciagle zwisy z utrata materialu wlacznie. Sama karta i sprzętowa kompresja do MPEG2 w miare, niestety strata jakości filmu spora. Późniejszy authoring do DVD w Studio9 tylko jak masz dobry mocny sprzęt i dobre chłodzenie. W przeciwnym wypadku mała stabilność i ciągłe zwisy po np. paru godzinach przetwarzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 dzięki za odpowiedz.jaki z tego wniosek?szukać czegos innego czy jednak wystarczy dla własnych potrzeb-niespieszy mi sie z tym,i niebęde miał czasu jak na jeden film na 2-3 dni.pozdro marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 To jakie Ty masz te filmy wojenne, że aż chce Ci się męczyć (potwornie, przepotwornie męczyć) z przewalaniem VHS na kompa? Pochwal się!Przecież obecnie 99,9 proc. tego typu filmów jest już w sieci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Honker: też kiedyś chciałem kupić coś takiego ale odradził mi kumpel, który pracuje w TV. Mam parę dvd z materiałem przegrywanym amatorsko z vhs - na większości dźwięk jest opóźniony w stosunku do obrazu. Paskudny defekt, a szkoda, bo to unikalne archiwalia - np. prywatnie nagrywane (w latach 80-tych) wspomnienia wojenne Ukraińców i Łemków z Beskidu Niskiego.Raczej odradzam zakup, tym bardziej, że - jak piszesz - nie bardzo masz doświadczenie z kompem. Usługa profesjonalnego przegrania vhs na dvd kosztuje ok. 30 zł za godzinę materiału. Myślę, że czasami warto zainwestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Przesunięcie w czasie to po prostu błąd osoby która to przegrywała. Nie ma tego problemu przy sprzętowej kompresji w locie. Najlepszą opcją jest użycie kamery cyfrowej z wejściem AV i użycie jej jako przetwornik. Jakość obrazu po przetworzeniu jest o wiele lepsza niż zrzucanie do MPEG2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
habs Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 witama co sądzicie o stacjonarnej nagrywarce dvd .chyba można przegrać z magnetowidu , jestem ciekawy czy ktos z was próbował i z jakimi efektami .pozd habs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 da sie i efekty sa extrakupilem latem przez Allegro nagywarke dvd Welatech za naprawde smieszne pieniadze nagrywa mi z kamery , z video , z telewizji , ma w sobie tuner antenowy i mozna satelitke podlaczyc jestem zadowolony z niej bo sam mam prawie 400 godzin roznych archiwow na whs , ktorych jakosc spada caly czas pzdr !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilniuk Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 Tez przegrywalem na stacjonarnej nagrywarce kasety vhs. W zasadzie wszystko jest w porzadku ale z jednym zastrzeniem. Nie kazdy odtwarzacz dvd posiadajacy funkcje czytania plyt DVD-R i DVD-RW chce tak nagrane plyty czytac mimo ze powinien to robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.