jazlowiak Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 TVP 3 zdecydowała się wemitowac 20 minutowy film o bitwie nad bzurą. Od nas tylko zalezy jego kształt. Kamery mamy od piątku do niedzieli. Ktos ma jakieś pomysły na sceny czy scenariusz?
okejos Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 jak 7 AA wyrazi zgodę to moga sie podpiąc pod krecenie naszych scenek (z kaskę? :D )
Schrek Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Pawle nie wiem czy to dobry pomysł na tydzien przed impreza robic scenriusz filmu może niech lepiej nakreca dobry dokument o samej inscenizacji i ruchu rekonstrukcyjnym w polsce???To taka moja subiektywan opinia ;-)SchrekSRH ODWACH"
michał ł Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Film dokumentalny to chyba najlepszy pomysł, tzn nakręcić Bitwę (ale to pare kamer by się przydało, chyba że na próbach będą jakieś elementy kręcone) - a jeśli o jakieś dokrętki poza inscenizacyjne" to wg mnie fajnym wstępem byłoby pokazanie kolumn idących przez jakiś las np. a po premierze będziemy nucić piosenkę... Być gwiazdą, gwiazdą, ludzi fantazją Wyzwalać zazdrość, ja chcę być gwiazdą!..." ;-)pzdrMichał
Darda Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Mili moi, dokument też wymaga scenariusza :-)Czasu rzeczywiście chyba zbyt mało, żeby dobry projekt scenariusza przy pomocy forumowego „pospolitego ruszenia” przygotować. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, by można to było zrobić bez sporego zaangażowania organizatorów – w końcu to Oni wiedzą o planowanej imprezie i jej scenariuszu wszystko, wiedzą, co należy wyeksponować, co raczej pominąć itp. Obawiam się jednak, że Jazłowiak z ekipą są już w takim amoku przedbitewnym, że po prostu nie mają wolnej chwili :-)Mam nadzieję, że trójce uda się skręcić tyle materiału, by można było z niego ciekawy reportaż później wykroić. Przy okazji – kto jest „oficerem prasowym” Bzury i jaki jest z nim kontakt? Pozdrawiam, Darda
Boruta Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Czy to ma być historyczny z dialogami, czy nie? To nie takie proste i scenariusz już powinien być. Myślę, że można by kręcić jakieś sceny zbiorowe, np. atak na bagnety, tyralierę, walkę wręcz, pobojowisko (tylko potrzebna trochę krwi i mięska, dziur po wybuchach, znszczonego sprzętu) może jakieś sceny dojścia, marszu (kolumny), walk w lesie, sytuację na jakimś stanowisku dowodzenia, okopywanie się, spędzanie patroli npla, może jakieś obozowisko, odpoczynek, zniechęcenie, jeńców. Tylko trzeba by się na coś umówić, myślę o 100% odwzorowaniu września, bez tzw. publiki w tle, również to samo po stronie niemieckiej, jakieś może dalekie plany jednej i drugiej strony. W sumie jakieś krótkie dialogi też by przeszły. No i trochę cywili, jakąś wieś dawną, itp. Walki nocne.Pozdrawiam
Boruta Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 He he, jeszcze go nie ma, a ty już o emisji.Pozdrawiam
kozakk88 Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 czy juz cos wiadomo na temat terminu emisji i wogole jak wypadł ten film ?? :>
danielcio Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Właściwie jeżeli już bedzie znana emisja to dajcie znać i na jakim TVP Regionalnym to będzie, bo nie każdy ma kablówke tylko np. polsat i cyfrę+. :)))
roobert Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Podobno TVP3 wyemitowało film o Bzurze - szkoda że nikt nie uprzedził ... A jak ktoś ma nagrane to niech się pochwali.
kiler p Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Rzeczywiście było. Pozdrawia mistrz medialnego wcinania grochówki :D.Natomiast kiedy słuchałem wypowiedzi niektórych osób ... ehh, szkoda słów, kto był ten wie jak było naprawdę :/.
01dalton Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Witam . Nie oglądałem od początku ,ale co robiła tam ta żółta ciężarówka ? Pozdr.
jazlowiak Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 Film w TVP 3 nie był kręcony przez nas - nasz film będzie wyemitowany w TVP3 w październiku.
michał ł Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Jazłowiak - chciałbym zauważyć że to był już październik ;-)pzdrmichał
Boruta Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 To kiedy był ten nie nasz film?Pozdrawiam
fiku Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Prawdopodobnie ma byc dziś powtarzany o 9.55.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.