Skocz do zawartości

BZura 2005 - kręcenie filmu

Rekomendowane odpowiedzi

Pawle nie wiem czy to dobry pomysł na tydzien przed impreza robic scenriusz filmu może niech lepiej nakreca dobry dokument o samej inscenizacji i ruchu rekonstrukcyjnym w polsce???

To taka moja subiektywan opinia ;-)

Schrek
SRH ODWACH"

Film dokumentalny to chyba najlepszy pomysł, tzn nakręcić Bitwę (ale to pare kamer by się przydało, chyba że na próbach będą jakieś elementy kręcone) - a jeśli o jakieś dokrętki poza inscenizacyjne" to wg mnie fajnym wstępem byłoby pokazanie kolumn idących przez jakiś las np.

a po premierze będziemy nucić piosenkę... Być gwiazdą, gwiazdą, ludzi fantazją
Wyzwalać zazdrość, ja chcę być gwiazdą!..." ;-)

pzdr
Michał

Mili moi, dokument też wymaga scenariusza :-)

Czasu rzeczywiście chyba zbyt mało, żeby dobry projekt scenariusza przy pomocy forumowego „pospolitego ruszenia” przygotować. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, by można to było zrobić bez sporego zaangażowania organizatorów – w końcu to Oni wiedzą o planowanej imprezie i jej scenariuszu wszystko, wiedzą, co należy wyeksponować, co raczej pominąć itp. Obawiam się jednak, że Jazłowiak z ekipą są już w takim amoku przedbitewnym, że po prostu nie mają wolnej chwili :-)

Mam nadzieję, że trójce uda się skręcić tyle materiału, by można było z niego ciekawy reportaż później wykroić.

Przy okazji – kto jest „oficerem prasowym” Bzury i jaki jest z nim kontakt?

Pozdrawiam, Darda

Czy to ma być historyczny z dialogami, czy nie?
To nie takie proste i scenariusz już powinien być. Myślę, że można by kręcić jakieś sceny zbiorowe, np. atak na bagnety, tyralierę, walkę wręcz, pobojowisko (tylko potrzebna trochę krwi i mięska, dziur po wybuchach, znszczonego sprzętu) może jakieś sceny dojścia, marszu (kolumny), walk w lesie, sytuację na jakimś stanowisku dowodzenia, okopywanie się, spędzanie patroli npla, może jakieś obozowisko, odpoczynek, zniechęcenie, jeńców. Tylko trzeba by się na coś umówić, myślę o 100% odwzorowaniu września, bez tzw. publiki w tle, również to samo po stronie niemieckiej, jakieś może dalekie plany jednej i drugiej strony. W sumie jakieś krótkie dialogi też by przeszły. No i trochę cywili, jakąś wieś dawną, itp. Walki nocne.
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie