jazlowiak Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 TVP 3 zdecydowała się wemitowac 20 minutowy film o bitwie nad bzurą. Od nas tylko zalezy jego kształt. Kamery mamy od piątku do niedzieli. Ktos ma jakieś pomysły na sceny czy scenariusz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 jak 7 AA wyrazi zgodę to moga sie podpiąc pod krecenie naszych scenek (z kaskę? :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Pawle nie wiem czy to dobry pomysł na tydzien przed impreza robic scenriusz filmu może niech lepiej nakreca dobry dokument o samej inscenizacji i ruchu rekonstrukcyjnym w polsce???To taka moja subiektywan opinia ;-)SchrekSRH ODWACH" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Film dokumentalny to chyba najlepszy pomysł, tzn nakręcić Bitwę (ale to pare kamer by się przydało, chyba że na próbach będą jakieś elementy kręcone) - a jeśli o jakieś dokrętki poza inscenizacyjne" to wg mnie fajnym wstępem byłoby pokazanie kolumn idących przez jakiś las np. a po premierze będziemy nucić piosenkę... Być gwiazdą, gwiazdą, ludzi fantazją Wyzwalać zazdrość, ja chcę być gwiazdą!..." ;-)pzdrMichał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darda Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 Mili moi, dokument też wymaga scenariusza :-)Czasu rzeczywiście chyba zbyt mało, żeby dobry projekt scenariusza przy pomocy forumowego „pospolitego ruszenia” przygotować. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, by można to było zrobić bez sporego zaangażowania organizatorów – w końcu to Oni wiedzą o planowanej imprezie i jej scenariuszu wszystko, wiedzą, co należy wyeksponować, co raczej pominąć itp. Obawiam się jednak, że Jazłowiak z ekipą są już w takim amoku przedbitewnym, że po prostu nie mają wolnej chwili :-)Mam nadzieję, że trójce uda się skręcić tyle materiału, by można było z niego ciekawy reportaż później wykroić. Przy okazji – kto jest „oficerem prasowym” Bzury i jaki jest z nim kontakt? Pozdrawiam, Darda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Czy to ma być historyczny z dialogami, czy nie? To nie takie proste i scenariusz już powinien być. Myślę, że można by kręcić jakieś sceny zbiorowe, np. atak na bagnety, tyralierę, walkę wręcz, pobojowisko (tylko potrzebna trochę krwi i mięska, dziur po wybuchach, znszczonego sprzętu) może jakieś sceny dojścia, marszu (kolumny), walk w lesie, sytuację na jakimś stanowisku dowodzenia, okopywanie się, spędzanie patroli npla, może jakieś obozowisko, odpoczynek, zniechęcenie, jeńców. Tylko trzeba by się na coś umówić, myślę o 100% odwzorowaniu września, bez tzw. publiki w tle, również to samo po stronie niemieckiej, jakieś może dalekie plany jednej i drugiej strony. W sumie jakieś krótkie dialogi też by przeszły. No i trochę cywili, jakąś wieś dawną, itp. Walki nocne.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4CZOR Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Czy ktoś zna termin emisji filmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 He he, jeszcze go nie ma, a ty już o emisji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozakk88 Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 czy juz cos wiadomo na temat terminu emisji i wogole jak wypadł ten film ?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Właściwie jeżeli już bedzie znana emisja to dajcie znać i na jakim TVP Regionalnym to będzie, bo nie każdy ma kablówke tylko np. polsat i cyfrę+. :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roobert Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Podobno TVP3 wyemitowało film o Bzurze - szkoda że nikt nie uprzedził ... A jak ktoś ma nagrane to niech się pochwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Rzeczywiście było. Pozdrawia mistrz medialnego wcinania grochówki :D.Natomiast kiedy słuchałem wypowiedzi niektórych osób ... ehh, szkoda słów, kto był ten wie jak było naprawdę :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Witam . Nie oglądałem od początku ,ale co robiła tam ta żółta ciężarówka ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Jeździła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 Film w TVP 3 nie był kręcony przez nas - nasz film będzie wyemitowany w TVP3 w październiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Jazłowiak - chciałbym zauważyć że to był już październik ;-)pzdrmichał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 To kiedy był ten nie nasz film?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Prawdopodobnie ma byc dziś powtarzany o 9.55. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roobert Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 A kiedy będzie tan nasz film ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.