Passy Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 Witam wszystkich.Podzielam stanowisko Omiego,że ogólnodostępne forum nie jest miejscem do dyskusji na temat szczegółów naszych poszukiwań.Mam nadzieję,że wszystkie wątpliwości wyjaśnimy sobie na sobotnim spotkaniu.Drogi Mariuszu!Co do Twojego ostatniego postu,to wybacz,ale się już pogubiłem.Jeżeli dobrze pamiętam,to Zbyszek i Artur umawiali się nie z Panem Grzegorzem,lecz z Panią Beatą.To,że to tak długo trwało nie było skutkiem niedostępności Pani Beaty,lecz dużej odległości ze Skarżyska do Kalisza i braku czasu władz naszego stowarzyszenia.Jak sam wiesz inni poszukiwacze z terenu Kalisza nie mają problemów z kontaktami z Biurem Konserwatora.Wracając do naszego Opiekuna to napisałeś,że zastępuje go jakaś kobieta".Ponieważ nie wiem,czy w ramach zastępstwa ta jakaś kobieta" przejęła również opiekę nad naszą grupą nic nie mogę Ci doradzić.Pozdrawiam.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Na spotkaniu ze Zbyszkiem i Arturem miał być też Pan Grzegorz. Co do tego, że z biurem konserwatora można się skontaktować, to prawda. Ale ja próbuję się skontaktować z P. Grzegorzem, a on jest trudnouchwytny.Kobieta, która ma zastępować P. Grzegorza robi to w sprawach służbowych i jako taka nie będzie naszym opiekunem (bo chyba jeszcze nie zna sprawy), ale jeżeli chcecie to nawiążę z nią kontakt.A z resztą jak Omi wspominał resztę obgadamy na spotkaniu, bo długo by opowiadać.Omi dobrze by było, aby spotkanie zorganizować w jamiś ogródki piwnym, bo w knajpie może być za gorącą na i tak rozpalone głowy ;)Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 Witam.Mariusz,czy ze spotkania władz stowarzyszenia z Konserwatorem Powiatowym została sporządzona notatka służbowa?Jeżeli tak,to dobrze by było,abyś na spotkanie przyniósł jej kopię.Myślę,że zapoznanie się z konkretnymi ustaleniami zawartymi na piśmie pozwoli nam na obiektywne ustosunkowanie do zaistniałej sytuacji.PozdrawiamPassy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosiek Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Jakieś plany na niedziele ????Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 Witam.Tak.Jeżeli Pr00f namierzy te jeziorka,o których była mowa,to praca z magnesem.A jeżeli nie,to dołki,które już znasz.Pozdrawiam.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 skoro mowa o ogródku to proponuje karczme piwną ta koło jednostki gdzie spotykalismy sie na poczatku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Dla mnie bez różnicy. W sumie do wtorku o upałach można zapomnieć, a w tym pubie koło stacji jest żarcie, czyli argument jak się patrzy do dłuższego posiedzenia i omawiania spraw :)Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Dykta, jedziesz może swoim samochodem, bo Magda pewnie będzie na działce...i nie mam pojazdu? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 Witam.Dla mnie też miejsce jest obojętne.Zobaczymy gdzie będzie przestronniej.A z tym może być problem,bo to sobotnie popołudnie.Ja i Irena możemy się trochę spóźnić,bo jedziemy jeszcze do stolarza,ale napewno będziemy.W razie czego zaczynajcie bez nas.Pozdrawiam.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 Mariusz, będę tak jak uzgodniliśmy.W sumie taka nijaka ta pogoda dzisiaj i nie wiadomo czy będzię padać czy nie. Ale w razie czego to można spod tych parasoli uciec do środka.Tomek, masz bojowe zadanie sprawdzić teren przed akcją i zarządzić gdzie się spotykamy :)Pozdr. i do zobaczeniaPiotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 oki jak narazie to tam gdzie kiedys koło jednostki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr00f Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 http://img223.imageshack.us/my.php?image=odznakazaranyqc3.jpgA oto fotka odznaki o ktorej wam mowilem :Ppozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 Gratulacje Pr00f.Bardzo ładny fancik.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Witam !!To czarna, 'przed II-wojenna' (;)) za rany, prawda ?To gdzies koło nas wyszło ?Pozdrawiam serdecznie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr00f Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Dzieki! Czarna jest bez watpienia, za rany rowniez. Wydaje mi sie jednak, ze jest to odznaka 2 wojenna ;) Znaleziona zostala na Ruskim Brodzie, czyli w zasiegu naszych wykrywaczy :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Udało mi się w końcu złapać P. Grzegorza. Wstępnie umówiłem nas na poniedziałek godz. 10.00.Nie wiem jak wam pasuje, ale spotkanie z nim, to tylko w godzinach pracy.Potwierdźcie kto będzie.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal-01 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Chciał bym nawiązać kontakt z osobami z grupy, bardzo proszę o odzew, gg: 4208407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Ja niestety nie mam GG, mam za to skypa nick leonardo-kaliszZaparaszam do kontaktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 ja bede na 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2006 Witam.Ja będę.Irena niestety musi zostać i pilnować interesu.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Witam !!Jeszzce wrócę do tej odznaki. Z tego co mi wiadomo, to II-wojenne miały swastyki. Pierwszo- nie. Historia odzwnaczenia napewno by była b ciekawa.Pozdrawiam serdecznie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 WitamMam dwa pytania, kto kupił jeden z bunkrów w Kościelnej Wsi,...jade sobie wczolaj naszą sławną linią od Sulisłąwic wszystko pięknie ładnie, docieram do Kościelnej a tutaj - ździwko jeden z bunkrów na prywatnej posesji, ogrodzony, ładnie obczyszczony - czy to nie sa początki powstawania skansenu ?A teraz drugie : z jakiego okresu jest ten ingstad" w Szczypiornie ? jeden z mieszkańców powiedział mi że drugowojenny , ale mnie sie cś zdaje że to pozostałość jeszcze z zaborów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Romo, to bunkier nr 3, który razem z działką kupił znajomy znajomego i ratuje bunkier (chwała mu za to). Bunkier ten ma swoisty ewenement, zobaczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 I ostatnie zdjęcie z propozycją spotkania (pilnego) w sobotę na Złotym Rogu.Poruszymy z Passym temat spotkania u konserwatora (bardzo owocnego), oraz najbliższych planów.Omi, załatw wiadomą mapkę na spotkanie.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.