mial Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Napisano 16 Sierpień 2005 niejaki pan Kobalczyk odpalil lufcika mozna sobie rundke odwalic wszadzil silnik od jelcza przejazdza kosztuje cale _zl zastanawiam sie ile potrwa zamim go zarznie na amen jakie jest panow zdanie
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Się sprężyli widocznie z robotą - byłem tam pod koniec czerwca i stał ,a teraz jeździ :) A co do zarżnięcia - zarżnąć to może silnik ,a nie solidną szwabską robotę!
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 http://www.tomaszow-maz.pl/media/prasa.php - tutaj jest o zamiarze uruchomienia ,drugi artykuł od góry.
okejos Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 sie kolega nie orientuje do konca w temaciesilnik nie od stara ale od kraza. okazało sie ze jest to żywcem zerzniety silnik . pasował co do mm i nie było zadnego problemu ze skrzynia biegów. jest to silnik ropniak i ruski a więc gniotsa nie łamiotsa.chodzi idealnie. są b. duze szanse ze mozna sie bedzie przejechac nim na bzurze. a to ze biora kase?normalne za Bóg zapłać nit go nie utrzyma.
Duncam Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 No, prawie wszystko. Pojazd jest faktycznie ciekawy, chyba służyły tylko w I KPlot, zatem wozik jest pewnie z 17 lub 10 DPlot. Jednak jego renowacja nie jest jeszcze zakończona. Jeździ, ale może warto postarać się (robota ręczna) o detale?Bo unikat to to jest.
pepe Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Mozna tylko pogratulowac i zyczyc ....aby wszystkie pojazdy trafiały do kobalczyka" - przynajmniej zostana odremontowane. a nie jak w słynnej" kolekcji...zarastaja w krzakach. jeszcze raz Brawo .
yarczyn Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 fajnie w końcu można bedzie się przejechać znakomity pomysł
kloki Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Tak, można już jeździć. A jeżeli chodzi o detale, to przede wszystkim krzyże na burtach by się przydały. Niestety.. nie ten kraj, nie to prawo :(
obert8 Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 swastyka jest zakazana a krzyze mozna malowac bundeswera ma je do tej pory a przeciez to bratnia armia ))))))
yoony Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 jedno pytanie jakie sa wartosci momentu obrotowego silnika kraza i maybacha ?
polsmol Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Przednie koła też wymienili. Niech sobie jeżdżą jeśli to nie szkodzi pojazdowi. Kto jest formalnie jego właścicielem? Tylko niech go na Bzurę nie ciągną bo to będzie już kompletny obciach :-)
okejos Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Bedzie na bzurze .... juz zalatwione. i bedzie w polskim wojsku jezdzil jako RUDY 102 to może wygracie
kloki Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Przednie koła wymienione? Pierwsze słysze.. a mieszkam zaledwie pare krokow od skansenu..
julianni Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 hmmm kloki ja jestem z Piotrkowa... o kolkach nic nie slyszalem ale dobrze wiedziec ze jest ktos z okolic ;)
Boruta Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 A mi się podoba zastanawiające podobieństwo Kraza do Majbacha. Takich podobieństw jest dużo więcej.Pozdrawiam
okejos Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 tak kola wymienione bo.... na tamtych gumy były slabiutkie i te orginalne mialy gorsze wlasciwosci jezdne zwlaszcza na terenach nieutwardzonych.a wiadomo wieksze opory to większe ryzyko uszkodzenia podzespołów
kloki Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Hehe, julliani, z tego co wiem, to nie tylko ja sie tym wszystkim" interesuje tutaj. Sporo mamy w okolicach kopaczy itp. :)
mial Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 bjar_1 produkujesz postow od cholery ale czasen tez wala walniesz kazda technike da sie zarznac rownierz niemiecka gdyby nie prywatna pomoc Rosi juz by w tym roku nie jezdzila dobrze ze wyciagneli i rozebrali skrzynie i most ale czy wyciagneli walki rozebrali piasty wszystkich kol wymienili wszystki lozyska dali nowe uszczelki i wszystko odpowiednionasmarowali i zlozyli do kupy ?okejos i co ci dalo zrobienie zemnie idioty?bylem w czerwcu gadalem z Kobalczykiem mial byc jelcz rozumiem ze w najblizszym numerze odkrywcy zobaczymy duzy conajmnie 2 stronnicowy artykol o tym i zawrzesz w nim takie dane jak porownanie mocy obu silnikow i przebieg momentu obrotowego by udowodnic ze nic lufcikowi nie grozi silnik kraza to disel o ile wiem powinien zatem miec duzo wyzszy moment obrotowy od silnika maybacha benzynowego boje sie zatem ze nie wytrzyma przeniesienie napedu i ktoregos pieknego dnia szlak trafi skrzynie lub przekladnie a wtedy dopiero bedzie bal a pragne przypomniec ze one maja 60 lat z czego 50 lezaly w wodzie Duncam skad twoje przypuszczenia co do tego gdzie sluzyl?
okejos Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 wyluzuj człowieku i pokaż gdzie napisałem słowo idiota"nie miałem nikogo zamiaru obrażać. wiec jak cie ubodło to okreslenie kolega sie nie orientuje do konca.." to sorrya co ja mam do odkrywcy i artykułów to za Boga nie wiem
bjar_1 Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 Duncam ma rację - oddziały 17 i 10 DArtPlot wycofywały się od Radomia na Tomaszów razem z 19 DPanc. ,Lufcik" należał prawdopodobnie do jednej z tych dywizji.I nadal uważam ,że dobrze że go wyremontowali.
yoony Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 bjar_1 , okejos wiecie co wlasnie dzieje sie z lufcikiem ?? bo wlasnie przeczynalem na PWM ze skrzynia biegow juz poszla sie..
valpurgius Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Pozno, bo pozno pisze... cholera, bylem w lipcu, gadalem z kobalczykiem- mial byc KraZ :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.