Skocz do zawartości

OT jaki model ?

Skura 33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !

Kupiłem go w Czechach od kolegi, narazie cały czas stoji tam, żeby go przewieść nie może mieć działka dlatego zostanie rozmontowane i trafi na złom.

Ile takie coś jest warte ??
Napisano
i jest tam takie działko opisane jako M-53/70 kalibru 30mto oficjalna nazwa w armii jugosłowiańskiej a żołnierze zwali je pragami ( moze jugole robili je u siebie na licencji ? )
Napisano
To jest czeska Praga (taka firma samochodowa) V3S 6x6 z opancerzoną szoferką i armatami plot M53/59 kal 30 mm.

Trafiła na uzbrojenie Czechosłowacji (ten na zdjęciu), Libii i Jugosławii.

Załoga 6, masa 10 300 kg, długość 6,92 m, szerokość 2,35 m, wysokość 2,58 m. Zasięg 500 km, napędzana silnikiem Tatry T912-2 o mocy 110 KM (82 kW), prędkość maks 60 km/h.

Odpowiadając na pytanie jaki to model OT odpowiadam: nijaki. To nie jest OT tylko pancerna, samobieżna pelotka. Konstrukcja z lat 50-tych.

pzdr
Napisano
Oczywiście samochody Praga nadal są na uzbrojeniu armii czeskiej, natomiast te pelotki M53/59 tylko u Bośniaków i Serbów. Generalnie wojskowo to złom.

Natomiast sprzedają je np. u Anglików. Patrz: www.tanksforsale.co.uk/m53/m53.htm
Napisano
Jaką koncesje ?? Nie ma żadnego problemu z przewieźeniem tego sprzętu tak samo jak z OT-810. Działko jest zamontowane na 2 szynach, jest bardzo łatwo je zdjąć także nie ma problemu z tym.
Jest w bardzo dobrym stanie ! Był bardzo mało używany, super tym się jeździ. Dzięki za informacje [ DUNCAM ].

ZA ILE MOŻNA SPRZEDAĆ COŚ TAKIEGO U NAS W POLSCE ??
Napisano
ta no penwie ze sie da przewiezc ty wszytko mozesz nawet wykopki na Białorusi :P wez juz chlopie nie sciemniaj i zmykaj do do swojego baraku z militarkami za kase starego feeee ;)
Napisano
Hu.. cie to obchodzi za czyją kase !!! Jak ci nie pasuje to się nie odzywaj baranie. Pozatym nie ściemniam bo nie mam po co. Tylko takie debile jak ty nie wierzą nie bądź śmieszny !!
Napisano
Skura, nie bluzgaj bo będzie podobnie jak na cafee w allegro. Tak dla przypomnienia, czekam dalej na przelew i coś nie widać.
Napisano
przepraszam skuó"ra juz nie bede wybacz mi o wielki wybacz.........twa osz wielka kolekcja powala mnie moja jest ów biedna ( kilka lusek) nigdy nie bedzie sie rownac z TWA osz wielki znawco i kolekcjonerze posiadaczu nielegalnej broni i amunicji from III RZesza........
NAUCZ SIE WRESZCIE PISAC SKURA PRZEZ Ó TY 15 LETNI smarkaczu...............

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie