dr.Wstrząs Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Może jeszcze raz same tabele bo na poprzednich skanach mogą być mało czytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Wstrząs Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Wstrząs Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozakk88 Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 czy ktos moze zrobił fotki tym saperom którzy byli nad bzurą w tym roku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 dr. Wstrząs- czy można dostac na @ większy skan fotki jak rozmieszczone jest wyposażenie u sapera?[2006-10-04 14:24:00]Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Wstrząs Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Berlin- poszłoPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 ... a mogłbym poprosić o strone z narzedziami, w przyzwoitej rozdzielczosci, na @ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Wstrząs Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 JoncaA- poszłoPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 dzieki, mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orylion Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 witam, zainteresowani nie tylko umundurowaniem i wyposażeniem (choć o tym jest również)ale całością zagadnienia sporo ciekawych informacji znajdą w książce Zdzisława J. Cuttera Saperzy Polscy 1918-1939, Organizacja,szkolenie i wyposażenie materiałowo-techniczne", Wrocław 2001, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Witam, bardzo fajne te tablice. Ma ktoś może pokrowiec do klamer ciesielskich? Mam ich kilka, ale niemieckie, no i może pokrowiec do gwoździ? Nie sądziłem, ze coś takiego mogło w ogóle być.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Dr.Wstrząs - czy ja też mogę poprosić o to samo co kolega Berlin - fotki jak jest rozmieszczone wyp. saperów? (2006-10-04 14:24:00)krzysiek@plart.orgpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Boruta - a mogbys mnie uraczyc fotka niemieckiej torby na klamry na priva zeby nie denerwowac purystow tematowych? I wogole jakikolwiek inny sprzet saperski przenosny uzywany w WH w 1939 - toporki, siekiery, lopaty, pudelka na splonki, bebny z lontem, zwijaki do tychze etc. Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 dr.Wstrząs - dzięki, doszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Wstrząs Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 krzyhal- pewnie że możesz prosić, już wysłałem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt34 Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Czy dr.Wstrząs możesz mi też podesłać te skany?Z góry dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Doktorze, jestem Twoim dłużnikiem. Dzięki bardzo.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Wstrząs Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Pitt34- mówisz i masz :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozakk88 Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 ktokolwiek widział ktokolwiek wie... gdzie mozna dostać tą ksiązke o której wspomniał Orylion?? Saperzy Polscy 1918-1939, Organizacja,szkolenie i wyposażenie materiałowo-techniczne" ?? z góry wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Dr wstrzas to i ja poprosze o ten sam skan slij na meila dambek7@wp.plpozdro Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 a to moje tak jakby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Nie mam takiej torby, widocznie zaszło jakieś nieporozumienie, mam same klamry.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Klamrę Wh wstawię po świętach, jak nie zapomnę i ją (je) wygrzebię. Fachowy wyrób.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Przyznam się że śledzę wątek z dużym zainteresowaniem. Mam nadzieję, że już niedługo na którejś z rekonstrukcji saperzy wrześniowi polscy i niemieccy będą mieli okazję wymienić się uwagami propos swojego sprzętu, bo wiadomo że jak głosi stara żołnierska pieśń ie ma to jak sapery-ry-ry":)btw: macie może Koledzy jakieś materiały o niemieckich Pioniere?Pozdrawiam,STEGE,GRH Pionier 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 wpadło mi w ręce..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.