Skocz do zawartości

Pancerne ciekawostki 3

bodziu000000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejna fotka z tego samego źródła. Tym razem Soomusauto Toonela", rocznik 1919.
W ogóle to polecam stronkę, mnóstwo ciekawych rzeczy tam jest.

• 4 weeks later...
  • Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
To nie Austin-Putiłow, ale lokalnie budowane estońskie samochody pancerne na ciężarówkach (gdzieś mam detale)

Ciekawe zdjęcie: KW-1 i Matilda: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6183696288&rd=1
Napisano
sten ! skad sciągnełes zdjecie tego shermana !? tak sie składa ze mam oryginał tej fotki ( i nie tylko ja..). Przy okazji , zdjecie zostało wykonane w Austrii, na zdjeciu jest Sherman z dywizji panc. SS frundsberg".
Napisano
W jednym z numerów Odkrywcy" były fotki podobnego samochodu na jednym ze zlotów. Gdy śmiano się z właściciela, że sam sobie taki pojazd wymyślił ten odpowiadał, że wzorował się na IIgo wojennym prototypie niemieckiego samochodu rozpoznawczego. Mi te dwa pojazdy wyglądają w miarę podobnie :-)
Napisano
Chyba te same aczkolwiek ten drugi ma inne tylne nadkola i wydaje się być troszkę dłuższy i mieć inny tylny pancerz niż poprzednie wozy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie