Skocz do zawartości

Hetzer

Kostek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Hmmm...
12 PzJag u jednego kolekcjonera...I wszystkie wojenne.
No coz - tej wiedzy nie zaneguje - w Europie nie bylem poltorej dekady i moje kontakty niemalze wygasly.W Stanach jednak ich az tak wielu nie ma - a jezdzace to tylko w zasadzie przerobki G-13.A co do a chodzie", to moze zbyt doslownie zrozumialem te slowa:
...od lata przyszłego roku bedzie można zobaczyc jeżdżacego Hetzera w Polsce...".
Najlepszego!
Pozdrowienia
Grendel

Zgadza się Grendel-POWODZENIA!
oby szybko można go było zobaczyć na chodzie.
Ciekawe jakie malowanie Lewy zapoda....Chwat?
To by była inscenizcja Powstania z Chwatem!!!

Czekam z nadzieją na grubsze zwierzyny-klasyka to: PzIV
...i może będzie w Polsce taki do oglądania na chodzie.

Pozdrowienia
@ndrew

Może żle sie wyraziłem, w Niemczech kolega ma 12 sztuk Hetzerów ale nie wiem ile z tego jest wojennych, w tej chwili w Europie sa na sprzedaż co najmniej dwie wojenne sztuki, do renowacji. Ten który ma byc w przyszłym roku na chodzie, jest w chwili obecnej materiałem do renowacji, i jak Bozia da, to w przyszłym roku bedzie jeździł. Zobaczymy, jest wiele tematów do ruszenia....

Raz jeszcze gratuluje i zycze wiele przyjemnosci z powozenia" ;o)
Mi bylo dane tylko jezdzic jako pasazer w G-13, ale to tez bylo przyjemne.
Z tego, co mi mowiono, to maszyna jest troche narowista i trzeba bardzo uwazac, by nie dawac zbyt wiele mocy przy manewrowaniu oraz czesto sprawdzac sprzegla.
Pozdrowienia
Grendel

Jakby miałobyc anachroniczne malowanie na Chwata" to tutaj jest małe rozpracowanie tematu jakie zrobiłem:
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=1685&postdays=0&postorder=asc&highlight=chwat&start=0
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=9650&postdays=0&postorder=asc&start=0

dzis znalazlem link do strony z modelem Chwata - modelarz jest Hiszpanem i zrobil nie tylko model ale przede wszystkim wspaniala strone.

http://www.militarymodelling.com/features/feature22/

a to fragment tego co napisal na zakonczenie artukulu.

Perhaps this particular Hetzer is not the most attractive version of its type for many modellers? It may look strange, but it was made to pay homage to the sad experiences of the great Polish people during WWII. I prefer to use my modelling to relate to history and to transmit ideas. For this reason, this small Hetzer model is respectfully dedicated to the Polish people."

brawo,

-/Warszawiak

Przy okazji: gdyby kogoś interesowało, to w sieci dostępny jest podręcznik obsługi i powożenia rofiejnogo tanka Praga 38 (t)" z 1943 roku. Dość szczegółowy, ze schematami podstawowych instalacji i mechanizmów. Wadą jest dość słaba kopia i (dla niektórych) język...

Pozdrawiam,

jotes

• 5 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie