kolekcj Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Niestety moja wiedza na temat produkcji, przeznaczenia, czy losów tej machiny kończy się na zdjęciu. Ja (być może niestety) nie jestem techniczny. Niech mądrzejsi coś wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Może budynki w tle + godło lotnicze zdradzą nam do jakiej jednostki należała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 To nie taczanka wz. 36:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 To przepraszam, tak mi wyglądało. Uprzedzałem że jak nie techniczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 A konkretnie Jazlowiaku czy uwazasz ze calosc jest nie od taczanki ckm wz 36 czy podwozie moze byc wz 36 ale z jakims innym nadwoziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Krzysiu cd z potrzebnymi Ci materiałami wysyłam razem z stuffem, który zamówiłes w CBW.Wg mnie to jest taczanka z okolic lat 20-tych, próbna , dla celów plot. Musze poszukac fotki takowej podobnej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Tak, Paweł ma pewnie rację. Nie pomyślałem, że godło na boku było przecież używane do 1928 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Mam male pytanko.Gdzie bedzie mozna nabyc gotowe plany taczanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Piekne dzieki. To bede mial frajde 1ej klasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Chyba cos z klimatow" Krzysia G. Co prawda nie taczanka, ale nie bylo gdzie wstawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Podchorąży nr. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Cos dla Krzysia Gebhardta. Co prawda nie wzor 36, ale napewno taczanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 To po prawej to chyba wz.28 ale po lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Dzieki, pikna fotka. Takich malo. Jestem wzglednie przekonany ze jest to taczanka czy nawet obie taczanki z przed 1928. Do czasu zaistnienia taczanki ckm wz28 z tego co czytalem w Przegladzie Kawalerii i Broni Pancernej chyba nie bylo zunifikowanego typu taczanki i kazdy pulk sklecal sobie wlasne ewent wg jakichs dosc ogolnikowych instrukcji. Dlatego nawet z widocznych skrawkow ktore widac po prawej nie wnioskowalbym ze jest to koniecznie wz 28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Chyba rzeczywiście pośpieszyłem się z uznaniem tej taczanki po prawej za wz. 28Dla ciekawości daje zdjęcie współcześnie zrobionej 28" na codzień stojącej w Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie podczas przemarszu przez Park Saski w dniu 11 listopada 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Miało być 11.11.2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Grudzień 2006 Share Napisano 6 Grudzień 2006 Witam.Do czasopisma NPK nr.17/18 dołączono dwa dodatkowe zeszyty z rysunkami technicznymi taczanki wz.36.pozdrawiam efes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Też taczanka. W tle Rydz - Śmigly, a po prawej wystaje policjant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 To taczanka z radiostacja N2/T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 Jak miło. Dziękuje za identyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataman Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 trochę części -:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi