ulan12 Napisano 17 Lipiec 2012 Napisano 17 Lipiec 2012 Witam.Czy ktos wie jak prawidlowo napelnic silikonem, kociol 50 litrowy z plaszczem silikonowym do kuchni polowej?Jak dziala zawor bezpieczenstwa w tym plaszczu silikonowymi jakie powinny w nim byc uszczelki lub inne zabezpieczenie?Moze jest jakas instrukcja w internecie? Bede wdzieczny za informacje na ten temat.
Gebhardt Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Na pierwszy rzut oka wyglada na Austriaka. Ale sie nie upieram, troche detale trudno widac. Jezeli nasza to raczej wz 23 lub wz 23A
Schrek2 Napisano 24 Styczeń 2013 Napisano 24 Styczeń 2013 Tomasz to nie jest 58 pp, pytanie czy to jest ruska kuchnia?
jjacek1 Napisano 28 Luty 2013 Napisano 28 Luty 2013 Witam, polskie kuchnie w niemieckich rękach. Fotki pochodzą ze strony: panzerarmee.com1.
Jendrass Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 Czy możecie pomóc w identyfikacji tej kuchni polowej ?Sądząc po kołach to carska kuchnia, nie wiem czy nie w odmianie dla kawalerii. Każda podpowiedź mile widziana.
MarekA Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Instrukcja: Kuchnie polowe wz 23, starych typów krajowych i typów obcych z 1929r.http://zbrojownia.cbw.pl:8080/dlibra/docmetadata?from=rss&id=1771
bodziu000000 Napisano 4 Maj 2013 Napisano 4 Maj 2013 fotografia przedstawiająca według opisu na odwrocie 5 Kompanię II Batalionu 28 Pułku Piechoty w Kowlu, prawdopodobnie 1920r
makul Napisano 15 Maj 2013 Napisano 15 Maj 2013 Na powyższej fotce kuchnia polowa 1psk z Garwolina. Swoją drogą ciekawi mnie skąd jest to zdjęcie bo mam takie samo.Pozdr,makul
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.