włóczykij Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 Doktor Mengele przyjmujehttp://polityka.onet.pl/162,1210337,1,0,artykul.html
jacenty2004 Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 A wszystko to przez Polaków bo pozwolili Niemcom na wybudowanie obozów w Polsce ,a potem nic nie zrobili żeby zabronić mordowania tam ludzi.
Boruta Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 To świat im na to pozwolił, jeszcze przed wojną (my niestety też).Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Szkoda ,że wtedy nie było Cię na świecie bo byś tam poszedł i nie pozwolił :)
luger Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Polecam komentarze pod tym artykułem - są bardzo ciekawe. A wydawać by się mogło, że w tym temacie wszyscy są jednomyślni. Pozdrawiam L.
Grzesio Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Zaraz, a skąd się nagle wzięli niemcy w polskich obozach koncentracyjnych??? Reizjonistom historycznym mówimy nasze stanowcze NIE!PzdrGrzesiu
Boruta Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Właśnie obozy te zbudowali niemcy na swoim terytorium. W l. 40-tych polski nie było (no może we Francji i w Angli). Mimo wszystko poszedłbym z Piłsudskim na niemcy.Pozdrawiam
krzysiek Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Zainteresowanym tematem polecam starą książkę Oświęcim w oczach SS". Połowa książki to dziennik jednego z lekarzy w Auschwitz, który (co ciekawe) w pracy badawczej zajmował się zagadnieniami dziedziczenia amputowanych kończyn. (stawiał tezę, że jeśli ojciec ma uciętą rękę np. w wypadku, to jego dzieci mają wielkie szanse na urodzenie się bez ręki.)PozdrawiamKrzysiek
megakura Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 faktycznie wstrzasajace...szokujace sa tez niektore komentarze po tym artykulem, pare osob sam bym z checia poddal wyszukanym metodom badawczym , glupota nie zna granic.wszytkim polecam ss przestroga historii" guido knoppa
MaTi Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Do boruta Piłsudzki chciał zrobić z nimcami porządek ale zachód nie pozwolił
Asael Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Panowie - Piłsud(S)ki! Wypadałoby umieć poprawnie zapisać nazwisko naszego wielkiego rodaka...
beaviso Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Tylko nie panowie".Moja odpowiedź miała przecież na celu wykpienie tego, kto robi błędy w tym nazwisku. Ale jak widać przytyk okazał się zbyt skomplikowany :-/
Asael Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Beaviso, doskonale rozumiem, jaka była Twoja intencja, tyle tylko, że Ciebie ubiegłem... ;)
Asael Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 ...bo, o ile dobrze pamiętam, zastosowałeś ten sam manewr" w innym wątku...
beaviso Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Cholerka, permanentna inwigilacja ;-) Taki Asael wszystko wie i pamięta lepiej ode mnie! A może ma nawet sporządzone otatki", brrr... :-)
Asael Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Oczywiście! Mam już cały Twój profil psychologiczny! ;)
Michał zalogowany Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Ciekawe, że nic nie napisano w tym artykule o twórcy Medycyny Kosmicznej" panu (tfu...) dr. Hubertusowi Strugholdowi. Waro przypomnieć, że wraz z kolegami wyprawił do nieba wielu Rosjan, Polaków (tych zawsze mordował po zakończeni eksperymentu) i Żydów. Prowadził (unikalne do dzisiaj...) doświadczenia nad wpływem wysokości (obniżone ciśnienie) i wibracji na organizm ludzki. Jak (nie-)wszyscy pamiętają w nagrodę swych dokonań naukowych" otrzymał po wojnie ciepłą posadkę" w NASA i cieszy się w USA wielką estymą.... (choć na szczęście już nie żyje)Pozdrawiam,Michał
KudłatyHD Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 jeszcze jeden z eksperymentów opisany w Śmiertelna choroba Hitlera" to zamrażanie ludzi i poźniej sprawdzanie po jakim czasie można ich odmrozić żeby żyli, potrzebne im to było aby ratować rzołnieży wyławianych z morza.Najlepsze okazało się zanużanie ich do wrzątku, innym sposobem była kobieta która zaczynała z nim uprawiać sex, podobno to dawało najlepsze rezultaty. Taki wiezien musiał byc chyba zadowolony z eksperymentu;)
Michał zalogowany Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 Wydaje mi się, że szacunek dla pomordowanych w czasie eksperymentów" nakazuje uzupełnienie swej wiedzy PRZED zabieraniem głosu na ten temat. Fakt, istotnie prowadzono eksperymenty na zamównienie marynarki wojennej, nie tyle tyczyły one zamrażania co wychładzania organizmów. Wszystkie ofiary rzecznych eksperymentów" poniosły śmierć (albo w czasie trwania, albo celowo mordowane dla przeprowadzenia sekcji zwłok po doświadczeniu"). Przez szacunek dla pomordowanych nie warto też w tym wypadku wymieniać nazwisk pseudo-medyków-eksperymentatorów. Warto by było natomiast podać nawzwiska ofiar. W poprzednim poście uczyniłem wyjątek podając nazwisko mordercy z uwagi na haniebną karierę" powojenną w USA tego pana...Uwagę poprzednika nt rzekomego sexu" niech okryje zasłona milcznia... odsyłam do pierwszego akapitu mojego postu.Pozdrawiam,Michał
Michał zalogowany Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 przepraszam: miało być zeczonych eksperymentów" zamiast zecznych eksperymentów" - zgubiło się o"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.