Skocz do zawartości

Templariusze

hakas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie Wszystkich!
Szanowni koledzy czy ktoś oglądał 2.01.2005r. Strefę 11"
mówili o komandorii Templariuszy w Chwarszczanach. Mówili, że podobno nie jest zbadana i jakiś palant z wachadłem biegał. Do studni zeszli a tam dno betonowe co o tym sądzicie bo dla mnie to chłam w czystej formie. A przedstawiali jakiegoś gościa ze specjalnie zrobionym na zamówienie wykrywaczem :-{)" to mnie rozbroiło do końca. Proszę o opinię. Osobiście uważam, że takie nagłaśnianie sprawy zciągnie tam bandę debili rządnych skarbu i wszystko potem na nas. Pozdrawiam.
Napisano
Program był z 2000 roku ,pozatym denary brandenburskie jako część skarbu teplariuszy" ,świry z wahadełkami ,no i ten co zlazł do studni :) Cóż ,w końcu to TVN... Ja tam zawsze to Nie do wiary" oglądam - przynajmniej jest się z czego pobrechtać :)

pzdr

bjar_1
Napisano
Strefa 11" to chłam w najgorszym stylu. Kiedyś w programie o Riese pokazali grób (że niby jakiś ciekawski zginął tam w tajemniczych okolicznościach). W rzeczywistości był to grób taternika (lub speologa), i do tego w górach, bardzo daleko od Riese. I smród wyszedł z tego...
Napisano
Nie oglądaj telewizji bo będziesz miał w głowie glizdy" - to fragment monologu B. Smolenia.
Polecam lekturę choćby Templariusze Mity i Rzeczywistość" Martina Bauera.
PS.
Nie ma się co ekscytować. Komandoria w Chwarszczanach to w rzeczywistości tylko średniowieczne gospodarstwo rolne (taki średniowieczny PGR :))
Napisano
Osoba która wchodziła do studni zapewniam że to poważny i znany nam wszystkim człowiek. Ale to było 4 lata temu a strefa dorzuciła po swojemu posmak taniej sensacji.

W tym roku jak wiadomo odbyły się w Chwarszczanach badania archeologiczne i ich wyniki są dostępne na stronie www.gazetarycerska.pl niestety bez :) takiej sensacyjnej otoczki jaką nam serwuje TVN.
Napisano
Nie no Panowie, program jest poprostu THE-BEST". jeszcze jak wyszedł ten gość z wachadełkiem albo różdzkami to juz totalnie wymiękłem.

wg mnie ten program raczej ma charakter rozrywkowy niz dokumentalno-historyczny".
Napisano
Panowie! oglądanie programów tego typu grozi utratą życia lub trwałym kalectwem... można np. pęknąć ze śmiechu!

telewizja kłamie zwłaszcza komercyjna, sam jeszcze jako Strzelec miałem okzaje być krecony" (ja + drużyna:) i wiem że nic szczególnego nie pokazaliśmy... a jak obejżałem program...!@#$% wyglądalismy jak młodzi bogowie i za nic mieliśmy wszelkie przeszkody (a zatrzymywaliśmy się na większości). no i teraz w powazniejszym życiu mam przyjemność" przygladać się tworzeniu programu w TV i powiem jedno... oskar dla tych ludzi za zrobienie czegos z niczego...np. jak z nudnego zgiorowiska ludzi pijących piwo zrobić wspaniąłe stowarzyszenie jezykowe:)

nigdy nie ufajcie mediom... przestrzegam.

.pozdr.
Napisano
Wszystko prawda, ale Strefa 11" ma jednak bardzo dużą oglądalność. Ludziska oglądają ten program z wypiekami, mając na chwilę złudzenie uczestnictwa w czymś tajemniczym, co w zasadzie kryje się za rogiem, bo Marian K." to widział, a Janina S." słyszała o czymś od swojego ojca itp. Bardzo dobrze zrobione widowisko, szczególnie aturszczycy" - miejscowi świadkowie, których autentyczność i naturalność jest bardzo przekonująca. Ogólna kicha, ale super opakowana - i widzowie to kupują.
Napisano
No i ta woda na dnie, wypompowali 3000 litrów zostało 30 litrów wody do kostek i sprawa okazała się niebezpieczna i całość zostawili. Dwa dni później na miejscu z pewnością znaleźli by się tam nasi domorośli eksperci i całość tak by rozpier....olili ze na miejscu ewentualnego tunelu można by położyć autostradę z ośmioma pasami ruchu. To powinni puszczać zamiast wieczorynki dla dzieci.
  • 8 months later...
Napisano
Witam

Zna któś z kolegów stronę na której znajdę sombolikę(tajne znaki) templariuszy ??, tak apropo tego programu niedawno było powtórzenie tego i spostrzegłem tam coś ciekawego.
A na marginesie facetz piszczałką (na zamówienie - przekret TVNowski) to pan Boratczuk-spoko gość ciekawe co sam powiedział gdy ten program obejżał hahaha

pozdro
Napisano
Parę lat temu na jednym z programów (planete chyba)pokazywali kościółek w Hiszpanii,który oni zbudowali.
Nad wejściem znajduje siędość duży świetlik,ornament, (nie wiem jak to nazwać) który z zewnątrz jest jakąś gotycką rozetą o promienistym krztałcie ale gdy jest się we wnętrzu kościoła to widać (!)pentagram... Z tego co jeszcze pamiętam to kościół ten stoi w jakimś centralnym punkcie (położenie w trójkącie między 3 miejscowościami ważnymi dla nich)
Szukałem w necie czegoś na ten temat ale nic nie znalazłem.Tak czy owak chciałbym tam pojechać.
Napisano
....Pan Samochodzik, no prawda troche w nim jest, ale nie za wiele, a tak szczerze mówiąc od Nienackiego u mnie sie zaczęło - zabawa w poszukiwania, nakręcił mnie facecik tymi swoimi książkami hahahahahaha

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie