kloki Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Hmm.. mysle, ze nie ma potrzeby zakladania nowego działu... Dla mnie lepiej sie oglada takie tematy w formie jedego postu, co jakis czas ktos cos dorzuca i powstaje ciekawa galeryjka.. a tak.. wszystko byloby w osobnych porozrzucanych tematach...
Domino(*) Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Ostatnio zdobyty,może nie z ziemi, ale ciekawy dokument z byłej fabryki benzyny syntetycznej w Policach, z pieczątką obozu na statku, Bremerhaven".Pzdr
searcher Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Witam..Dzięki koledzy za pomoc. Nie mniej jednak stronka z cechami sreber nie zaspokoiła mej ciekawości, choć przyda się na przyszłość..Może ktoś jeszcze spróbowałby sie zmierzyć z tym nieszczęsnym kolczykiem..Z góry dziękiPozdrosearcher
IRONRAT Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Searcher,jeśli chodzi o amerykańskie punce do dużo z nich znajdziesz http://www.silvercollecting.com/IronratPS. Czy mógłbyś wrzucić na forum powiększęnie tego motylka?
gomp Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Zrób fotke tego niby motylka.Moze to nie motylek??
majstergrzech Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Oto moje trafienia z 2 stycznia tego roku. Może nic nadzwyczajenego to to nie jest ale co ciekawe wyszły z jednego dołka. Wygląda na to że ktoś po wojnie to pozbierał i zasypał. Prosze o pomoc w identyfikacji tego ogniwa od gąsiennicy, łuska chyba ruska 75 mmm.Pozdrawiammajster
majstergrzech Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 skrzynka od mg, lekko zżarta przez czas ale szty\uka jest sztuka, w środku była cegła, zachowały się wszystkie klamry i uchwyty w stanie ruchomym
searcher Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Oto motylek...Dzięki za zainteresowaniepozdrawiamsearcher
mietek Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Czasy się zmieniają, fantów coraz mniej. Kilka lat temu to skrzynki w dużo lepszych stanach zostawiało się w lesie, podobnie rury panzerfaustów, śledzie do celt itp.A teraz coraz trudniej je trafić. Przynajmniej w mom rejonie.
OnyX Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 no mi tez przydała by sie stronka z polskimi puncami srebra...Wykopałem kieliszek srebrny z orłem polskim - nie ejst toi sztuka okopowa tylko kieliszek oficerów w 1939 a ze został znaleziony przy munduzre niemieckim to inna bajka:> Jestem Ciekaw w jakich latach był produkowany - punce przedstawiają jakby kwiatki ( came główki..) i jedna jest dla moich oczu za mała... jest równierz 800.pozdrawiam -=OnyX=-
searcher Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Witam.Może jednak ktoś mógłby dodać cosik o srebrze...Z góry dzieki..Pozdrosearcher
ubenfurer Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Jak oczyszczę i skompletuję to wrzucę sporo fotek trafionego w ziemianie: ``````````````` ```` MG 42 ```` ````````````````
the_tuna Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 lepiej wrzuć fotki z momentu trafienia...mg 42 wyczyszczone to chyba każdy juz widział...;)dziś rzuciliśmy się z zupełnie nową miejscówke..efekt??!!??:)heh.. no ja zdekompletowanego naganta,jakieś klamry stalowe wehrmachtu,monety oraz paierośnice radzieckiego żołnierza z 1944 roku która wykonał samodzielnie nasz zdolny chłpoak..hehe..bodryl: bagnety mausera sztućce i inne drobiazgi...no i harry który dziś miał kumulacje..:..odznake NSDAP,krzyz żelazny,orzełek policyjny na czapke aluminiowy orza chwyt do tt wz 33,oraz wiele innych drobnych p[rzedmiotów...niestety bez aparatu:(nic to! jutro jedziemy tam znowu gmarać tym razem będzie aparat tak więc oczekujcie fotke(przynajmniej taką mam nadzieje:)pzdr.chiny
the_tuna Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 zdjęcie papierośnicy.....okazało się że nasz zdolny żołnierz zrobił ją z niemieckiej menażki ...wewnątrz są charakterystyczne acięcia"....1
the_tuna Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 biorąc pod uwage miejsce znalezienia(teren przełamania pozycji niemieckich-ale w miejscu gdzie dośc długo siedzieli niemcy) oraz to że była zniszczona(czytaj skopana) można wysnuć przypuszczenie że należała do zabitego lub jeńca który dostał się do niemieckiej niewoli...
the_tuna Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 choć w tym momencie łamie troche zasade postu(ostatnie trafienia) -to nie moge się powstrzymac aby się nie pochwalić hehehhehehe...tablica z pojazdu..na szczeblu pułku...dla nieświadomych napisze:) Fallschirm.Panzer.Grenadier.Regiment1 Hermann Goering...ekstremalnie rzadki fant i swieży nabytek w mojej kolekcji:))))))))
OnyX Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 mniam piekna tablica:>:> Dzis wrzuce fotki moich fantów z ostatnich wykopków - tylko przetestuje nowy aparacik:>:>pozdro -=OnyX=-
Frozzer Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 skoro o tabliczkach mowa, to i ja dorzuce swoja. wykopana przez mojego kolege i szczesliwie mi podarowanatabliczka z pojazdu dowodcy zmotoryzowanej kompanii saperow grosdeutchland
Frozzer Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 niestety moja jestcynkowa, i farba strasznie sie luszczyla, zeby zachowac farbe musialem polakierowac tablice
OnyX Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 załączam fotki mojego kieliszka jak widać orzełek ma postzrepiony ogon i nie ma głowy - widać jej zarys - była z korona. Wie ktoś może co to za kileiszek?? jest ze srebra (800)..pozdraiwamm -=OnyX=-
piterb1 Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 niesportowo pokazywać takie stare fajne wykopki jak te tablice:)).pozdr.ps czas chyba juz na trzecia odslone -bo długo sie ładuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.