Skocz do zawartości

Ostatnie trafienia - część II

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hmm.. mysle, ze nie ma potrzeby zakladania nowego działu... Dla mnie lepiej sie oglada takie tematy w formie jedego postu, co jakis czas ktos cos dorzuca i powstaje ciekawa galeryjka.. a tak.. wszystko byloby w osobnych porozrzucanych tematach...
  • Odpowiedzi 260
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ostatnio zdobyty,może nie z ziemi, ale ciekawy dokument z byłej fabryki benzyny syntetycznej w Policach, z pieczątką obozu na statku, Bremerhaven".

Pzdr

Napisano
Witam..
Dzięki koledzy za pomoc. Nie mniej jednak stronka z cechami sreber nie zaspokoiła mej ciekawości, choć przyda się na przyszłość..
Może ktoś jeszcze spróbowałby sie zmierzyć z tym nieszczęsnym kolczykiem..
Z góry dzięki
Pozdro
searcher
Napisano
Searcher,
jeśli chodzi o amerykańskie punce do dużo z nich znajdziesz
http://www.silvercollecting.com/

Ironrat
PS. Czy mógłbyś wrzucić na forum powiększęnie tego motylka?
Napisano

Oto moje trafienia z 2 stycznia tego roku. Może nic nadzwyczajenego to to nie jest ale co ciekawe wyszły z jednego dołka. Wygląda na to że ktoś po wojnie to pozbierał i zasypał. Prosze o pomoc w identyfikacji tego ogniwa od gąsiennicy, łuska chyba ruska 75 mmm.
Pozdrawiam
majster

Napisano
Czasy się zmieniają, fantów coraz mniej. Kilka lat temu to skrzynki w dużo lepszych stanach zostawiało się w lesie, podobnie rury panzerfaustów, śledzie do celt itp.
A teraz coraz trudniej je trafić. Przynajmniej w mom rejonie.
Napisano
no mi tez przydała by sie stronka z polskimi puncami srebra...
Wykopałem kieliszek srebrny z orłem polskim - nie ejst toi sztuka okopowa tylko kieliszek oficerów w 1939 a ze został znaleziony przy munduzre niemieckim to inna bajka:>
Jestem Ciekaw w jakich latach był produkowany - punce przedstawiają jakby kwiatki ( came główki..) i jedna jest dla moich oczu za mała... jest równierz 800.

pozdrawiam -=OnyX=-
Napisano
lepiej wrzuć fotki z momentu trafienia...mg 42 wyczyszczone to chyba każdy juz widział...;)
dziś rzuciliśmy się z zupełnie nową miejscówke..
efekt??!!??:)
heh.. no ja zdekompletowanego naganta,jakieś klamry stalowe wehrmachtu,monety oraz paierośnice radzieckiego żołnierza z 1944 roku która wykonał samodzielnie nasz zdolny chłpoak..hehe..bodryl: bagnety mausera sztućce i inne drobiazgi...no i harry który dziś miał kumulacje..:..odznake NSDAP,krzyz żelazny,orzełek policyjny na czapke aluminiowy orza chwyt do tt wz 33,oraz wiele innych drobnych p[rzedmiotów...niestety bez aparatu:(
nic to! jutro jedziemy tam znowu gmarać tym razem będzie aparat tak więc oczekujcie fotke(przynajmniej taką mam nadzieje:)
pzdr.chiny
Napisano

zdjęcie papierośnicy.....okazało się że nasz zdolny żołnierz zrobił ją z niemieckiej menażki ...wewnątrz są charakterystyczne acięcia"....1

Napisano

biorąc pod uwage miejsce znalezienia(teren przełamania pozycji niemieckich-ale w miejscu gdzie dośc długo siedzieli niemcy) oraz to że była zniszczona(czytaj skopana) można wysnuć przypuszczenie że należała do zabitego lub jeńca który dostał się do niemieckiej niewoli...

Napisano

choć w tym momencie łamie troche zasade postu(ostatnie trafienia) -to nie moge się powstrzymac aby się nie pochwalić hehehhehehe...tablica z pojazdu..na szczeblu pułku...dla nieświadomych napisze:) Fallschirm.Panzer.Grenadier.Regiment
1 Hermann Goering...ekstremalnie rzadki fant i swieży nabytek w mojej kolekcji:))))))))

Napisano
mniam piekna tablica:>:> Dzis wrzuce fotki moich fantów z ostatnich wykopków - tylko przetestuje nowy aparacik:>:>

pozdro -=OnyX=-
Napisano

skoro o tabliczkach mowa, to i ja dorzuce swoja. wykopana przez mojego kolege i szczesliwie mi podarowana

tabliczka z pojazdu dowodcy zmotoryzowanej kompanii saperow grosdeutchland

Napisano

załączam fotki mojego kieliszka jak widać orzełek ma postzrepiony ogon i nie ma głowy - widać jej zarys - była z korona. Wie ktoś może co to za kileiszek?? jest ze srebra (800)..

pozdraiwamm -=OnyX=-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie