kloki Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Hmm.. mysle, ze nie ma potrzeby zakladania nowego działu... Dla mnie lepiej sie oglada takie tematy w formie jedego postu, co jakis czas ktos cos dorzuca i powstaje ciekawa galeryjka.. a tak.. wszystko byloby w osobnych porozrzucanych tematach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Ostatnio zdobyty,może nie z ziemi, ale ciekawy dokument z byłej fabryki benzyny syntetycznej w Policach, z pieczątką obozu na statku, Bremerhaven".Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
searcher Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Witam..Dzięki koledzy za pomoc. Nie mniej jednak stronka z cechami sreber nie zaspokoiła mej ciekawości, choć przyda się na przyszłość..Może ktoś jeszcze spróbowałby sie zmierzyć z tym nieszczęsnym kolczykiem..Z góry dziękiPozdrosearcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Searcher,jeśli chodzi o amerykańskie punce do dużo z nich znajdziesz http://www.silvercollecting.com/IronratPS. Czy mógłbyś wrzucić na forum powiększęnie tego motylka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomp Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Zrób fotke tego niby motylka.Moze to nie motylek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstergrzech Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Oto moje trafienia z 2 stycznia tego roku. Może nic nadzwyczajenego to to nie jest ale co ciekawe wyszły z jednego dołka. Wygląda na to że ktoś po wojnie to pozbierał i zasypał. Prosze o pomoc w identyfikacji tego ogniwa od gąsiennicy, łuska chyba ruska 75 mmm.Pozdrawiammajster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstergrzech Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 skrzynka od mg, lekko zżarta przez czas ale szty\uka jest sztuka, w środku była cegła, zachowały się wszystkie klamry i uchwyty w stanie ruchomym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstergrzech Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 ... i łuska w ładnej zielonej patynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
searcher Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Oto motylek...Dzięki za zainteresowaniepozdrawiamsearcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Czasy się zmieniają, fantów coraz mniej. Kilka lat temu to skrzynki w dużo lepszych stanach zostawiało się w lesie, podobnie rury panzerfaustów, śledzie do celt itp.A teraz coraz trudniej je trafić. Przynajmniej w mom rejonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 no mi tez przydała by sie stronka z polskimi puncami srebra...Wykopałem kieliszek srebrny z orłem polskim - nie ejst toi sztuka okopowa tylko kieliszek oficerów w 1939 a ze został znaleziony przy munduzre niemieckim to inna bajka:> Jestem Ciekaw w jakich latach był produkowany - punce przedstawiają jakby kwiatki ( came główki..) i jedna jest dla moich oczu za mała... jest równierz 800.pozdrawiam -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
searcher Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 Witam.Może jednak ktoś mógłby dodać cosik o srebrze...Z góry dzieki..Pozdrosearcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 Jak oczyszczę i skompletuję to wrzucę sporo fotek trafionego w ziemianie: ``````````````` ```` MG 42 ```` ```````````````` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 lepiej wrzuć fotki z momentu trafienia...mg 42 wyczyszczone to chyba każdy juz widział...;)dziś rzuciliśmy się z zupełnie nową miejscówke..efekt??!!??:)heh.. no ja zdekompletowanego naganta,jakieś klamry stalowe wehrmachtu,monety oraz paierośnice radzieckiego żołnierza z 1944 roku która wykonał samodzielnie nasz zdolny chłpoak..hehe..bodryl: bagnety mausera sztućce i inne drobiazgi...no i harry który dziś miał kumulacje..:..odznake NSDAP,krzyz żelazny,orzełek policyjny na czapke aluminiowy orza chwyt do tt wz 33,oraz wiele innych drobnych p[rzedmiotów...niestety bez aparatu:(nic to! jutro jedziemy tam znowu gmarać tym razem będzie aparat tak więc oczekujcie fotke(przynajmniej taką mam nadzieje:)pzdr.chiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 tak wiec pierwsza fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 druga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 trzecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 zdjęcie papierośnicy.....okazało się że nasz zdolny żołnierz zrobił ją z niemieckiej menażki ...wewnątrz są charakterystyczne acięcia"....1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 biorąc pod uwage miejsce znalezienia(teren przełamania pozycji niemieckich-ale w miejscu gdzie dośc długo siedzieli niemcy) oraz to że była zniszczona(czytaj skopana) można wysnuć przypuszczenie że należała do zabitego lub jeńca który dostał się do niemieckiej niewoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 choć w tym momencie łamie troche zasade postu(ostatnie trafienia) -to nie moge się powstrzymac aby się nie pochwalić hehehhehehe...tablica z pojazdu..na szczeblu pułku...dla nieświadomych napisze:) Fallschirm.Panzer.Grenadier.Regiment1 Hermann Goering...ekstremalnie rzadki fant i swieży nabytek w mojej kolekcji:)))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 mniam piekna tablica:>:> Dzis wrzuce fotki moich fantów z ostatnich wykopków - tylko przetestuje nowy aparacik:>:>pozdro -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 skoro o tabliczkach mowa, to i ja dorzuce swoja. wykopana przez mojego kolege i szczesliwie mi podarowanatabliczka z pojazdu dowodcy zmotoryzowanej kompanii saperow grosdeutchland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 niestety moja jestcynkowa, i farba strasznie sie luszczyla, zeby zachowac farbe musialem polakierowac tablice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 załączam fotki mojego kieliszka jak widać orzełek ma postzrepiony ogon i nie ma głowy - widać jej zarys - była z korona. Wie ktoś może co to za kileiszek?? jest ze srebra (800)..pozdraiwamm -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 niesportowo pokazywać takie stare fajne wykopki jak te tablice:)).pozdr.ps czas chyba juz na trzecia odslone -bo długo sie ładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.