Skocz do zawartości

Nicki- pochodzenie i znaczenie

Magach7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
fik" to końcówka mojego nazwiska. Ksywka jeszcze z czasów przedkomputerowych. Zresztą mój tata też był Fiku, rodzeństwo też, więc to taka rodzinna tradycja.
Napisano
bodek15 - bodek bo bogdan- nawet tak żona do mnie mówi i córka 10 letnia (ale wtedy tylko gdy coś chcą odemnie, a 15 bo taki miałem numer przeważnie w dzienniku w szkole podstawowej i lubię ten nr. Pozdrawiam Bodek15
Napisano
arche- za jakiś pół roku zamierzam dostać się na archeologie :)
punk - od muzyki jakiej słucham, a przy okazji archeologia zaczyna się an tą samą literę co anarchia :)
  • 2 weeks later...
Napisano
Szczeże to nick wymyślony z potrzeby chwili, gdyby miał być przemyślany to pewnie byłby inny, no ale tak już zostało i nie ma sensu teraz tego zmieniać :)

pozdrawiam
Napisano
zapożyczyłem od mojego pieska - dobermana. Jak był malutki, to podkładał bomby-niespodzianki" w mieszkaniu i stąd Belfast.
Oczywiście ja nie tego typu omb" nie podkładam(innych też nie)
Napisano
Pochodzi od ksywy Vouk" której używam od parunastu lat, a Voucur zaczęli na mnie mówić jakoś w lesie dopiero. A ten Vouk to od rosyjskiego Wołk" co oznacza ni mniej ni więcej tylko wilka (pamiątka ze szkolnego teatrzyka).
  • 2 weeks later...
Napisano
Pomsee - Pom to Pommern albo Pomorze a see morze albo jezioro. Jak widać wszystko jest związane z krainą w której przyszedłem na świat :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie