AoT_Hunter_PL Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Link nie działa :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 u mnie działa bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Bad RequestYour browser sent a request that this server could not understand.Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 dziwne na laptoku po wi-fi bangla bez problemu ,w firmie na stacjonarnym po kablu wywala właśnie taki komunikat ....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fala Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Ręczna poprawka i otwiera , nie ma co narzekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaSk Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 notojeszczebe zpośredni linkhttp://invenio.bundesarchiv.de/basys2-invenio/main.xhtml;jsessionid=CKcb-0kPCW97CqREl5EkzwAHPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:24 15-03-2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostoja Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Najprościej jednak będzie złożyć zamówienie w tej firmie: https://www.selke-gmbh.de/ Na formularzu kontaktowym wpisuje się sygnaturę, od razu jest podany cennik i regulamin. Tylko nie wiadomo ile stron ma dokument,który chcemy zamówić. Nie udało się mi tej informacji znaleźć w BA-MA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Por. Wojas Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Daj znać czy to działa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostoja Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Ok, jeszcze nie wysłałem ale naturalnie dam znać jak przyjdą kopie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostoja Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Procedura zamawiania dokumentów:1) Zapoznanie się z regulaminem archiwum oraz cennikiem.2) rejestracja na str. www.bundesarchiv.de (zakładka Benutzen >Benutzungsverordnung). Pobieramy, wypełniamy Benutzungantrag i wysyłamy.3) Zamawiamy przez firmę Selke: www.selke-gmbh.de ,zakładka Archivdienstleistungen, tam pobieramy załącznik (Bestellformular) i odsyłamy.Cała procedura trwa nie mniej niż 3-4 tyg. Ja swoje złożyłem 1.06 br. ale ze względu na pomyłkę z mojej strony procedura potrwa dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostoja Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Przykładowe koszty przy zam. 23 odbitek czerń-biel A4 150 dpi JPG:1 odbitka = 0,42 EURCD-Herstellung czyli nośnik danych ~5 EUR (nie wysyłają skanów mailem, mimo prośby)Bearbeitungspauschale tj. opłata manipulacyjna ~5EUR (nie wiadomo jak ją wyliczają)Postversandgebühren tj. opłata pocztowa 4,60 EURVersandverpackung tj. koperta ąbelkowa" 0,87 EUREinschreibegebühren 2,50 EUR - niestety nie wiem za co jest ta opłata :(do sumy kosztów dodany jest VAT 19% i już mamy kwotę końcową.Jak widzicie nie jest to tania zabawa a przy chęci zamówienia kilkuset lub więcej stron koszta są astronomiczne. Lepiej jest wtedy pojechać osobiście lub poprosić znajomych mieszkających w pobliżu archiwum bo robić zdjęcia papierów własnym sprzętem można za free. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.