AoT_Hunter_PL Napisano 12 Marzec 2018 Share Napisano 12 Marzec 2018 Link nie działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 13 Marzec 2018 Share Napisano 13 Marzec 2018 u mnie działa bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Marzec 2018 Share Napisano 13 Marzec 2018 Bad RequestYour browser sent a request that this server could not understand.Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 13 Marzec 2018 Share Napisano 13 Marzec 2018 dziwne na laptoku po wi-fi bangla bez problemu ,w firmie na stacjonarnym po kablu wywala właśnie taki komunikat ....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Marzec 2018 Share Napisano 13 Marzec 2018 Ręczna poprawka i otwiera , nie ma co narzekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaSk Napisano 13 Marzec 2018 Share Napisano 13 Marzec 2018 notojeszczebe zpośredni linkhttp://invenio.bundesarchiv.de/basys2-invenio/main.xhtml;jsessionid=CKcb-0kPCW97CqREl5EkzwAHPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:24 15-03-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 17 Marzec 2018 Share Napisano 17 Marzec 2018 Najprościej jednak będzie złożyć zamówienie w tej firmie: https://www.selke-gmbh.de/ Na formularzu kontaktowym wpisuje się sygnaturę, od razu jest podany cennik i regulamin. Tylko nie wiadomo ile stron ma dokument,który chcemy zamówić. Nie udało się mi tej informacji znaleźć w BA-MA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 18 Marzec 2018 Share Napisano 18 Marzec 2018 Daj znać czy to działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 20 Marzec 2018 Share Napisano 20 Marzec 2018 Ok, jeszcze nie wysłałem ale naturalnie dam znać jak przyjdą kopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 11 Lipiec 2018 Share Napisano 11 Lipiec 2018 Procedura zamawiania dokumentów:1) Zapoznanie się z regulaminem archiwum oraz cennikiem.2) rejestracja na str. www.bundesarchiv.de (zakładka Benutzen >Benutzungsverordnung). Pobieramy, wypełniamy Benutzungantrag i wysyłamy.3) Zamawiamy przez firmę Selke: www.selke-gmbh.de ,zakładka Archivdienstleistungen, tam pobieramy załącznik (Bestellformular) i odsyłamy.Cała procedura trwa nie mniej niż 3-4 tyg. Ja swoje złożyłem 1.06 br. ale ze względu na pomyłkę z mojej strony procedura potrwa dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 19 Lipiec 2018 Share Napisano 19 Lipiec 2018 Przykładowe koszty przy zam. 23 odbitek czerń-biel A4 150 dpi JPG:1 odbitka = 0,42 EURCD-Herstellung czyli nośnik danych ~5 EUR (nie wysyłają skanów mailem, mimo prośby)Bearbeitungspauschale tj. opłata manipulacyjna ~5EUR (nie wiadomo jak ją wyliczają)Postversandgebühren tj. opłata pocztowa 4,60 EURVersandverpackung tj. koperta ąbelkowa" 0,87 EUREinschreibegebühren 2,50 EUR - niestety nie wiem za co jest ta opłata :(do sumy kosztów dodany jest VAT 19% i już mamy kwotę końcową.Jak widzicie nie jest to tania zabawa a przy chęci zamówienia kilkuset lub więcej stron koszta są astronomiczne. Lepiej jest wtedy pojechać osobiście lub poprosić znajomych mieszkających w pobliżu archiwum bo robić zdjęcia papierów własnym sprzętem można za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.