Grendel Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 Panowie,Na zdjeciu jest chyba najbardziej obfotografowany ze wszystkich egzemplarz TKS z nkm 20mm.Znane sa zdjecia z chyba wszystkich faz rozszabrowywania go.Na moim nie ma juz tlumika ognia.Jesli ktos z was posiada skany tej tankietki o wysokiej rozdzielczosci chetnie sie zamienie.Zaznaczam , ze nie bede uzywal zdjec do publikacji.Jeszcze jedno pytanie - jesli macie inne zdjecia tej tankietki - czy sa one jakos podpisane?Czas i miejsce zrobienia zdjecia?Fajnie byloby zidentyfikowac pojazd - w koncu nie bylo ich az tak wiele.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Fajnie widać wybiegane" gąsienice przez koła nośne. Czy to jest zdjęcie, gdzie po drugiej stronie jest dom sołtysa? Zaraz poszperam...Pzdr,jotes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Nie to nie jest ta tankietka, o której myślałem. Szanse ustalenia, gdzie zostało to zrobione prawie równe 0. Chyba, że ktoś ma zdjecie z opisem. B. możliwe, skoro tyle ich jest.Pzdr,jotes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 Jotes,O to mi wlasnie chodzi, ze jesli ktos z tego forum ma takowe zdjecia w kolekcji, to moze sa tam jakis podpisy.Ten z domem soltysa, to ten drugi w rowie.Ten na gasienicach.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 Chodzi mi o ktores z tych zdjec (oraz inne-niepublikowane na tym forum).Tu jeszcze z tlumikiem ognia.Zdjecie obrocone.Na wszelki wypadek podaje adres e-mailowy:Grendel3@nospam.email.com - usunac ospam."PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 jeszcze to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 Dalej nie bede...I tak wszyscy wiedza o ktora tankietke chodzi.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Z której jednostki może mochodzic ten TKS ?Pzdr AK77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Te zdjęcie odwrócone Awender na swojej stronie daje je w albumie dotyczącym 2 dywizji lekkiej http://chrito.users1.50megs.com/photos/2leipolen/2lei1.htm co by sugerowało że zostało zrobione na trasie jej przemarszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 Marku, to troche zaweza obszar poszukiwan, ale do identyfikacji jeszcze daleka droga>Tak, czy owak - dzieki za informacje.Mam nadzieje, ze moze jednak ktos z tego forum ma inne zdjecia i sa tam jakies opisy.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 Dokładnego szlaku bojowego 2. leichte nie znam, ale łatwo się go domyśleć. I można troche pospekulować ;) Obstawiam, że zdjęcie zostało zrobione w kieleckim, raczej na głównej trasie, na przykład z Kielc na Radom. Ciekawe, kiedy okaże się czy miałem rację (bądź nie...).Pzdr,jotes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 Jotes,Piszesz, jakbys wiedzial cos wiecej;o)Przyznaj sie.PozdrowieniaGrendelP.S.Krycie dachu budynku miedzy drzewami jest dosc charakterystyczne.Wydaje mi sie, ze takie strzechy kladziono raczej na poludniu, poludniowym-wschodzie Polski,ale moge sie mylic.Procz tego - droga wyglada bardzo podobnie do tej od zdjecia z domem soltysa.Nie bede spekulowal.Mam nadzieje, ze odezwie sie ktos, kto widzial jakis opis z tylu zdjecia.Pozdrowienia raz jeszczeGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 Między Kielcami a Radomiem to raczej nie. Która Polska jednostka miałaby tam TKS z nkm ? Raczej południe Polski i trasa gdzie mieszaja się drogi 2 dywizji lekkiej z 10 brygadą Maczka.Pzdr AK77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Mozliwosci troche jest:101 komp. cz. rozp. - 4 szt.Szwadron cz.rozp 10 BK - 411 komp. WBPM (pluton w kazdym pulku strzeleckim) - 4Szw.cz.rozp WBPM - 471 dywizjon, Wielkopolska BK - 481 dywizjon, Pomorska BK - 4,to napewno, czy raczej, prawie napewno. Wszystkie wozy to przebudowane TKS, TK-3 odlozono na pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 Jesli 10BK Maczka miala tylko cztery TKS 20mm, to nie jest to zaden z nich.Drogi 2 LD i 10BK sie nie skrzyzowaly.Jesli zdjecie w albumie jest prawdziwe, to chyba najblizsze dla 2LD bylyby tankietki WBP-Mot.10 wrzesnia pod Lipskiem stracono siedem tankietek (za p.Komuda powtarzam)(o losach tych z 20mm nkm nie wiadomo, procz tego, ze jedna dotrwala az pod Tomaszow Lubelski).Czysta spekulacja.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 http://derela.republika.pl/tkdpl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 witam może ta strona cie zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 http://pbellum.webpark.pl/pb_uzbrojenie_strony/cz_tks.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 Mis,CO jest na zdjeciu to ja wiem;o)Mnie interesuje konkretnie KTORY TO i GDZIE zdjecie zostalo zrobione(bo to pomoze w okresleniu KTORY TO).Nie mowiac juz o tym, ze na stronie Parabellum zdjecie TK-3 20mm zostalo opisane jako TKS.PozdrownieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 Jotes,Jakies nowe wiadomosci?PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Na razie nie mam nic do dodania... Pożyjemy, zobaczymy. Pewnie szybciej niż nam się to wydaje :)Pzdr,jotes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 7 Listopad 2004 Share Napisano 7 Listopad 2004 Tak przy okazji to ten sam jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 8 Listopad 2004 Autor Share Napisano 8 Listopad 2004 Tenze Marku...W ostatnim stadium rozszabrowywania.Ladnie widac budynki w tle i sama droge.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 czy to nie jest tez ten sam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi