Bocian Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 WitamWłaśnie zostało podmienione forum na nowe. Pozornie niczym się nie różni. Ale jednak...główne zmiany:- całkowicie zmieniona wyszukiwarka postów, aktualna działa na tej samej zasadzie co popularne wyszukiwarki internetowe. Można dla zawężenia wyników stosować plusy, minusy, cudzysłowy, gwiazdki.- bardziej pomocny" sposób dodawania fotek do forum a dokładniej komunikaty błędów i obsługa.- skrócenie kłopotliwego adresu url prowadzącego do poszczególnych postów, nadal jednak działają stare długie linki-odnośniki zamieszczone gdziekolwiek w internecie- dodanie w formularzu dodawania postu podglądu ostatnich 50 postów z danego wątku na który odpisujemy. Oczywiście posortowany odwrotnie czyli ostatnie na górze.- usunięty został link wyświetlający ostatnie posty gdyż i tak wyswietlają się według ostatniej aktualizacji- przebudowany został cały silnik forum przez co powinno działać szybciejw razie jakichkolwiek problemów z działaniem forum proszę o informację na:bocian@odkrywca-online.com
MK Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Jest lepiej. Dzięki.- No i liczba wpisów jest czerwona :)
Bocian Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 A myślałem że o tej godzinie wszyscy juz śpią i można bezpiecznie pogrzebać w serwisie :)
MK Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Prawdziwy odkrywca nie śpi, a czuwa!Pozdrawiam - %-)
bjar_1 Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Bocian - dzięki za udogodnienia!pzdrbjar_1
jotes Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Wszelkie udoskonalenia oczywiście cieszą i należy za nie podziękować. Ja jednak trochę pomarudzę. Chodzi mi przede wszystkim o wyszukiwarkę. Jakiś postęp jest, ale w praktyce nadal trudno mi wyszukać konkretne posty. Marzy mi się np. wyszukiwanie jednocześnie po autorze i treści.Aha, obecna wyszukiwarka ma też ewidentne problemy. Np nie wyszukuje naszych ulubionych trzyliterowców. Proszę np. wpisać 7tp lub tks...
Bocian Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 nooo... z tymi 3znakowymi słowami jest wtopa :(, ale coś wymyślimy
Bocian Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 Już poprawione, można wyszukiwać 3 znakowe hasłatakie jak 7tp lub tks... :)przypominam że podczas wyszukiwania przy użyciu np. dwóch słów kluczowych jako pierwsze będą posty zawierające oba słowa, następnie zawierające którekolwiek z tych dwóch słów.Jeżeli znajdzie tylko i wyłącznie jedno słowo kluczowe mimo wpisania dwóch to wyświetli posty gdzie znajdzie to jedno słowo.
Cyrograf15 Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Pomimo kilkukrotnemu logowaniu posty sprzed trzech dni dalej swiecą jako nowe, odśwież też nie pomaga. A jak z tym u kolegów?Wojtek
slw Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 A u mnie ostatni NEW to 26.10 z 7.50.No i niestety odwrotnie z prędkością, wczoraj i dziś zdecydowanie wolniej niż dotychczas. ?.Poza tym OK.Aha, brakuje jednak, jak dla mnie, na dole wątku po ostatnim poście bezpośredniej możliwości powrotu do str.gł.Ale że się jeszcze nie urodził taki co by wszystkim dogodził.... :)pzdr,slw
zelig Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Czerwony kolor w ilości postów jest rochę nadto". Wychodzi na to, że najważniejsze na stronie jest to ile kto się nagadał; odwraca uwagę od txtów. Postuluję o usunięcie the czerwonego.Znak zapytania przed załaduj" (chyba) zbędny.Otwór z prawej, klimaty w środku, plus coś" z lewej w winiecie nie pozostawiają widza obojętnym...[przy okazji] Czy banner z Westerplatte waży kilka mega? - bo działa dosyć wolno..Poza tem jest fajnie. :)
bjar_1 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Mam podobny kiks jak Cyrograf ,mimo kilkukrotnego logowania i odświeżania ,posty od 28.X wzwyż oznaczone są jako nowe.bjar_1
MK Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Jeden szkopuł.Nie wiem czemu, ale jeśli podaję dwa linki jeden po drugim to nie mogę wybrać jednego - zaznacza oba. Myślałem że tyko u mnie na kompie tak jest ale jestem właśnie na innym i tak samo sie dzieje w postach które działały" wcześniej.
DTH Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 No a ja wlasnie napisalem odpowiedz w watku w dziale Identyfikacja, a rownoczesnie okazalo sie, ze tym samym zalozylem pusty temat na Glownym:) I to jaki, nawet nie mzona do niego zajrzec:-))))))
Chrumiś Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Witam, mam taki problem, nieladują mi sie zdjęcia odane do postów, czy ma ktoś podobny problem:)
Bocian Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 Ok po kolei.Cyrograf i bjar - zaznaczenie postów nieczytanych - fakt jest błąd - usunę wieczorem.DTH - spróbuję zasymulować i uzyskać podobny efekt, jeżeli mi się uda to usunę błądMK - kompletnie nie wiem o co chodzi :) czytałem Twój post 3 razy i nie rozumiem.Zelig - ech :) czerwony musi pozostać i kłuć w oczy ilością postów.Problem nie wyświetlających się fotek, czy ktoś jeszcze zauważył problem i czy dzieje się to w jakimś konkretnym wątku?W razie większych problemów bardzo proszę o info na mój e-mail: bocian@odkrywca-online.com
bjar_1 Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Jeszcze jedno - gdy jestem w jakimś temacie na Identyfikacji i kliknę Powrót do głównej strony tego forum" to przenosi mnie na Główne ,a nie na Identyfikację. I to chyba wszystko :)
Boruta Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Tak jak w poscie o naszej armacie polsmol dał kilka linków w jednym poście i są traktowane jak jeden link. I musiał dawać na każdy link osobny post.Pozdrawiam
Bocian Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 Linki już poprawione i działają jak trzeba.Uaktualnienie i ikonki o nowych postach powinny już działać prawidłowo. Jeżeli nie to po 2 kolejnych logowaniach zadziałają jak trzeba.Banerek Westerplatte niestety waży sporo (sporo, sporo) i tylko wyjątkowo odstąpiłem od rygorystycznie przestrzeganych max. 20kb. Żeby zminimalizować upierdliwość pokaże się on każdej osobie po wyświetleniu ponownie najszybciej po 20 minutach i to znowu tylko raz. Jak wachmistrz dostarczy nowy to podmienię.
Peter Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Drogie Ptaszysko, czy masz nieczyste sumienie, że zniknął adres do ciebie ze strony głównej. Jak mam cię zwymyslać, na Forum czy co. Zmień styl wyświetlania w wyszukiwarce na Forum. Jak daję wyszukiwanie postów wg. osoby" to wyświetla od najstarszych, na cholerę mi posty z roku 2002.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.