Tominew Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 704 pluton AK, tyle mi sie udało zidentyfikować!!! Ale nie wiem kto nim dowodził, gdzie walczył i gdzie kapitulował!!!
Tominew Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 DDZIĘKI PANOWIE!!!! WŁAŚNIE DZWONIŁ DO MNIE I PARĘ RZECZY MI POWIEDZIAŁ, LEDWO SIEDZIE,BO MAŁO CO NIE ZEMDLAŁEM BO DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE PO TYM JAK NIE UDAŁO SIĘ POWSTANIE PO PRASKIEJ STRONIE ZAKOPALI JAKIEŚ 30-50 M OD TEGO MOJEGO ZNALEZISKA (CZYLI OPASKI)ZNAJDUJE SIE MAGAZYN BRONI DLA 300 OSOBOWEGO ODDZIAŁU AK. i CO CIEKAWE MÓWIŁ MI ŻE RAZEM Z ODDZIAŁEM BYŁO DWUCH RUSKICH I ZAKOPYWALI POLSKĄ RUSZNICĘ UR WIĘCEJ INFORMACJI OTRZYMAM NA SPOTKANIU.
Tominew Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 Aha i jeszcze jedno !!!! Zastanawia mnie fakt czemu te fanty zostały zakopane. CZy zostały zakopane w czasie powstania czy też już po wojnie. Na te inne odpowiedzi będę czekał.
Tominew Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 NARAZIE SIE NIE PODNIECAM BO PRZEZ 60 LAT WIEL MOGŁO SIĘ ZDARZYĆ , ALE INFORMACJA JEST GODNA ZBADANIA. POZATYM PANOWIE ZAMIAST 1 ZAGADKI CHYBA ROZWIĄŻE I DRUGĄ . BO JAKIEŚ 7 LAT TEMU WYCIĄGNOŁEM Z RZEKI SPORO SPRZĘTU, NA FOTCE JEST JEDEN Z NICH, CZYLI PM THOMPSON. MAM NADZIEJ ŻE TEN CZŁOWIEK WYJAŚNI MI I TĄ ZAGATKĘ. POZDRAWIAM
KRUSZYNA Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Szczere gratulacje Tominew!!!Piękny ODKRYTY kawałek historii!Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam.kruszynaPs.To jest sedno tego o co w tym wszystkim chodzi.
nikt Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Wykopana?????Jeśli to wykop... to oryginał....gratulacje!!!
michalczewski Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 he he orginal:Dwykop ha ha :DPowojenna kopia co powie ci kazdy kto widzial polska opaske z odlegosci mniejszej niz metr.Co do oddzialu to niewiem wiec sie niewypowiem.A co do tego zdjecia na glebie to rozumiem ze ci wypadla z kieszeni gdy spacerowales po lesie :)
DTH Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 Wez pod uwage, ze w czasie Powstania pojawili sie tez w okolicach Rosjanie, a dla nich zarowno powstancza opaska, jak i wehrmachtowski pas...wsjo rawno, na wszelakij sluczaj, pod stienku.Do naszych juz tez doszly informacje, jak wygladala operacja Ostra Brama" i kontakty oddzialow AK z Sowietami. Mogla byc to ostroznosc, ale i koniecznosc wynikajaca z potrzeby chwili.Zreszta, Niemcy, ROsjanie, co za roznica...
Łukasz Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Witam! Szczerze mówiąc nie wiem do czego michalczewski się czepiasz. Pozdrawiam, Łukasz
michalczewski Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Doniczego sie nie czepiam.Stwierdzilem podstawowe fakty i chcialem troszke rozluznic atmosfere wiec prosze o jej niezageszczenie.
DTH Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 michalczewski poszukaj na Glownym watku Ostatnie Trafienia i poczytaj ostatnie posty, moze zmienisz zdanie...
michalczewski Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 O.k. poprawiam sie. Niewidzialem jeszcze tamtego watku.Zobaczylem poprostu opaski na ziemi i wiecie juz co sobie pomyslalem, przepraszam. Co do orginalnosci to teraz juz wiem ze sa ok, dla mnie dziwny byl orzel na tej opasce (wydawal mi sie za dokladny)Cale szczescie ze sie tusz nie zniszczyl w takim wilgotnym srodowisku.Ciekawe czy to wlasnosc naszych chlopakow czy fanty niemcow i opaski zabrane na pamiatke.Tominew moze chcesz sie pozbyc jednej pary szelek jak tak to daj znac na prv.
administrator Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Tominew, rozumiem Twoje poruszenie ale czy mógłbyś wyłączyć capsa odpisując? Będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Pytanie
Tominew
704 pluton AK, tyle mi sie udało zidentyfikować!!! Ale nie wiem kto nim dowodził, gdzie walczył i gdzie kapitulował!!!
66 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.