bodziu000000 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Węgierska Csaba w niemieckich barwach:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=40820&item=6140385622&rd=1PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Na ebayu:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6140390365&rd=1O ile się nie mylę, to jest to chyba Sturmpanzer II Bison?PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 A tutaj taka ciekawostka z ebaya:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6140402433&rd=1PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Sten-możliwe,że tak.Beton stosowano do dopancerzania Stugów np: finowie tak robili, ale niemcy pewnie też.Czytając książki wydane za komuny i tak trza brać poprawke na to co tam jest napisane.Na dwoje babka wróżyła...ciągle mam nadzieje na wypłynięcie jakiś ciekawych fotek z walk o Trójmiasto,może coś w rosyjskich wydawnictawach się ukaże.W miedzy czasie taki potworek na gąsienicach.Pzdr.@ndrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 Yoony,Nie znam tego zdjecia - z jakiej ksiazki?PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2004 @ndrew,Dlaczego potworek"? ;o)Zdobyty przez amerykanow Mercedes L-4500 Z kabina typu Einheits Maultier.Prawie poltorej tysiaca ich zbudowano, z tym , ze z taka kabina , nie za wiele.Wiekszosc miala ormalnego blaszaka".PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 grendel http://www.panzermodellbau.com/index_at.html?tip_schaufel.html&1prawa kolumna link do modelu zywicznego wchodzsz i jest wlasnie ja tez nie wiem dlaczego potworek z tym ze na fotkach jest to w sumie dosc razdki pojazd nie zaleznie od rodzaju kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Ciekawostka - bo rzadkość (a kto odpowie: dlaczego? :-)http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6139329524&rd=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Ok-nie potworek tak sobie powiedziałem -niech bedzie mutantTymczasem taka zabawka :)Pzdr.@ndrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Mi.Der,Mam odpowiedziec, czy damy szanse innym?;o)Naprawde fajne zdjecie.@ndrew,Ladniutka drezyna.Skad zdjecie?PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Napisz Krzysiu.Bo jakoś nie mogę skojarzyć o co chodzi.Chociaż mam pewne podejrzenia o jaką rzadkość chodzi.PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Mi.Der czy chodzi o odwrotnie zamontowany tlumnik??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Jest jeszcze jedno zdjęcie tego Hotchkissa:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6140692380&rd=1I może odpowiecie, co z tą zagadką. Jestem ciekaw, czy dobrze kojarzę.PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Myslcie panowie intensywnie.Pewiem tyle, ze zdjec tej wersji jest zaskakujaco sporo.Dla ulatwienia dodam, ze byly trzy modele produkcyjne i nie jest to zadna z nich;o)PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Kiler,A Ciebie zapytam o ten tlumik: O jaki tlumik CI chodzi i dlacego odwrotnie???Przyznaje sie - zglupialem przeczytawszy.PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 No to mam co robić dziś wieczorem. Spędzę go nad książkami.PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Kiler: w zasadzie dobrze kombinujesz z tłumikiem ...tylko on nie jest odwrotnie zamontowany (a właściwie chodzi o: odwrotnie w stosunku do czego? :-) Rozwiązanie jest zresztą właściwie banalne - żadna sensacja, ale mimo to stosunkowo rzadki czołg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Mi.Der,Nie bylo ich znow tak malo, jak sie zwyklo uwazac.Swiadczy o tym chociazby ilosc zdjec.Trzeba sie tylko uwazniej przygladac, a nie klasyfikowac po pierwszym spojzeniu na...Nie powiem na co;o)PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Jeszcze jedno zdjecie.G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 I takie.G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 I na koniec jeszcze to.Pewnie mam i wiecej, ale tyle wystarczy.PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Co do ostatniego, to się chyba nie zgodzę.. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 AAAAA!Faktycznie nie popatrzylem, jak sie klapy otwieraja...Mea culpa.Grendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 Grendel fotka pochodzi z forum wehrmacht-awards.comPozdrawiam@ndrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 Czy ktoś z Kolegów dysponuje fotkami Pz II z doczepionymi pływakami-wiem ze były publikowane w jednym z pism rosyjskich i może gdzieś jeszcze.Pytam apropos tej koncepcji jakoby najsławniejsza pantera w Polsce miał miec mocowania do pontonów(?)-chciałbym porównać te mocowania.Pzdr.@ndrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.