danieloff Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 Czy ktoś z Was wie, co się stało z bunkrem, chyba typu Tobruk", który do niedawna był u zbiegu ulic Kruczej, Mokotowskiej i Pieknej? Trwały tam prace budowlane i wydaje mi się, że bunkra już tam nie ma. Może ktoś z Was posiada jakieś informacje na temat jego obecnej lokalizacji?Pozdr.Daniel
jacenty2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Biedny konserwator zabytków, znowu coś mu umknęło.Nawet gdy zaorzą Łazienki królewskie to tego nie zauważy.Tyle ma bidak problemów z tymi od wykrywaczy na głowie!
polsmol Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Mój kolega mieszka tóż obok a intereusje sie takimi rzeczami. Z tego co się dowiedział to bunkier został wyjęty i ma być eksponowany w jednym z warszawkich muzeuów. Byż może chodziło o muzeum Powstania Warszawskiego
dzasiek Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Bunkier został pocięty i przewieziony do muzeum Powstania Warszawskiego.Tam zostanie najprawdopodobniej wkopany w ziemie i będzie udostępniony zwiedzającym (oczywiście po uprzednim złożeniu)
jacenty2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Rany... kraj nam normalnieje!!! złożą i udostępnią... pewnie nie dało się go nikomu sprzedać.Dzięki temu zostanie i będzie go można zobaczyć (kiedyś).
bodziu000000 Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Tutaj jest krótka notka o tym bunkrze, niestety nie było jeszcze wtedy informacji o jego dalszych losach, jeżeli rzeczywiście przenieśli go do Muzeum to bardzo dobrze.http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34888,2217609.htmlPzdrBodziu
michalczewski Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Polsmol mam nadzieje ze mnie tez masz choc troche za kolege :) Wtedy bedziesz mial juz dwoch kolegow obok tego skrzyzowania :D
AQUATOR Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 No cóż mieszkam też niedaleko (Hoża) i nawet nie zdawałem sobie sprawy, że w okolicy takie ciekawostki i inni fascynaci".Pozdrawiam sąsiadówRobert
jacenty2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Nooo teraz to wszystko wiadomo.W nowym prawie jest tak, że jak znajdę u siebie na podwórku zabytek to go wykopią i zabiorą na mój koszt,ale gdy się buduje biurowiec za ileś tam milionów to trzeba zabytek rozwalić bo czas nagli,a na dźwig nie ma kilku tysięcy bo akurat tyle by zabrakło na skórzany fotel prezesa,a na taką sytuację nie można pozwolić,bo na jakim by biedak siedział? na bujanym?!!! Chyba Bóg czuwa ostatnio nad zabytkami,bo się zrobiło głośno i nie mogli za bardzo zgruzować tego po cichu.
boczkas Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 WitamAle czy na pewno znalazł się już w muzeum Powstania Warszawskiego ? Czy aby nie zniknął w tak cudowny sposób jak inne zabytki.Pozdrawiam
Grzesio Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Podobnież JEST w MPW - nie chodziłem sprawdzać.PzdrGrzesiu
danieloff Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 Wielkie dzięki za wszystkie informacje - ja nie mieszkam w okolicy, ale za to pracuję na Hożej - pozdrawiam wszystkich fascynatów z okolicy:-) No i mam nadzieję zobaczyć bunkier na ekspozycji.Daniel
witek Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Temat byl poruszany tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=437&w=14755136
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.