Skocz do zawartości

Wasze znaleziska podczas wakacji 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trzecia fotka.Zapomniałem dodać że wszystko jest oryginalne.
Nie oryginalna niestety tylko jest szybka-została zbita.
Reszta-full wypas.
Pozdrawiam wszystkich kochających starocie.

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
U96....nie chciałem narazić Cię na dodatkowe koszty" u okulisty.
Biorąc pod uwagę Twój NIC to raczej masz dobry wzrok i niczego się nie boisz.Życzę powodzenia w poszukiwaniach oraz cierpliwości-bo ta jest potrzebna!.
Pozdrawiam także.
Napisano

Dzisiaj nię prawie przeląkłem wykopując to jajko, łyżki nie było, albo przerdzewiała albo niewypał. Poza tym normalne guziki, łuski i pierdoły.

Napisano
cze ja znalazlem niestety tylko czesc cebuli lecz za to bdziwna,cale wieczko jest w wygrawerowanych lisciach trafki[to nie zart kilka osob widzialo]jest ze srebra i ma az 4gmerki znalezione w miejscu nieistniejacej wioski moze ktos sie z czyms takim spotkal pzdr
Napisano
Ułamane wskazówki, odpryski na tarczy , brak na górze pokrętła.
p.s
Zegarki tego typu to najczęściej nagrodówki ( ten akurat ma dedykacje że szkoły podoficerskiej 5 bat.pancernego z 1938 roku)
Slaw 100
Napisano

To znalazłem na polu u teścia dziś 03,09,2004 10fen 1876, 2fen 1904, 5 gr. z 1928 jakaś plomba z pruskim orłem kawałek coś jak od różańca, i inne śmieci.

Napisano

Z dzisiejszego dnia.Strzemiono kawaleryjskie.Ponieważ moja wiedza jest mizerna w tym temacie,byłbym wdzięczny za ewentualne informacje na temat tego czy to asze" czy z innej armii.
Pozdrawiam

Napisano
Witam pomsee
A czy to możliwe żeby taki sam wzór strzemiona był stosowany w kilku armiach?
Z tego co się dowiedziałem w miejscu znalezienia operowała Mazowiecka Brygada Kawalerii oraz niemiecka kawaleria.
Pzdr.
Napisano
Wekendowe trafienia takie sobie: troche monet głównie niemszczyzna 1900-1945,Polska międzywojenna(groszaki itp),troche wolnego gdańska,troche łuseczek głownie niemieckie Mausery i kilka polskich i... studzienka kanalizacyjna która pięknie zakamuflowana w mojej wyobraźni widniała jako nowo odkryty schron magazynowy.No cóż na gdybaniu się skończyło
Napisano
W dolnej części, przed wsadzeniem do elektrolizy dopatrzyłem się na razie nacięć wewnętrznych.
Zobaczymy co wyjdzie po elektrolizie.
Pzdr.
Napisano
1AIR1 - czy to twoje strzemiono nie jest takie? - http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=88653&id_forum=2&&sq=Strzemiono&wi=89282#89282

pzdr

bjar_1
Napisano
http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=77351#77351
Napisano
Witam
Bardzo ciekawe cacko.Czy to nie przypadkiem jakaś roszka".A i z jakiego jest materiału?.U mnie dzisiaj tylko łuski-od Springfielda 7,62x63 RA czyli Remington Arms.
Pzdr.
Napisano

Już jestem po poprawkach, więc wakacje do października. Ale i tak już zdążyłem trochę wyrwać...
Na zdjęciu lodówka" sołtysa i pobijak do krów", czyli skrzynka Heeres Munition" w której sołtys przez lata chował flaszkę przed żoną i niewybuchnięty pocisk art. oczyszczony po wojnie i nabity na kawał deski. Służył do wbijania w ziemię szpili mocującej łańcuch, żeby się krowy nieporozłazili...
PS: Pozdrowienia dla obecnych na zdjęciu!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie