Skocz do zawartości

Wasze znaleziska podczas wakacji 2004

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
U96....nie chciałem narazić Cię na dodatkowe koszty" u okulisty.
Biorąc pod uwagę Twój NIC to raczej masz dobry wzrok i niczego się nie boisz.Życzę powodzenia w poszukiwaniach oraz cierpliwości-bo ta jest potrzebna!.
Pozdrawiam także.

cze ja znalazlem niestety tylko czesc cebuli lecz za to bdziwna,cale wieczko jest w wygrawerowanych lisciach trafki[to nie zart kilka osob widzialo]jest ze srebra i ma az 4gmerki znalezione w miejscu nieistniejacej wioski moze ktos sie z czyms takim spotkal pzdr

Witam pomsee
A czy to możliwe żeby taki sam wzór strzemiona był stosowany w kilku armiach?
Z tego co się dowiedziałem w miejscu znalezienia operowała Mazowiecka Brygada Kawalerii oraz niemiecka kawaleria.
Pzdr.

Wekendowe trafienia takie sobie: troche monet głównie niemszczyzna 1900-1945,Polska międzywojenna(groszaki itp),troche wolnego gdańska,troche łuseczek głownie niemieckie Mausery i kilka polskich i... studzienka kanalizacyjna która pięknie zakamuflowana w mojej wyobraźni widniała jako nowo odkryty schron magazynowy.No cóż na gdybaniu się skończyło

Już jestem po poprawkach, więc wakacje do października. Ale i tak już zdążyłem trochę wyrwać...
Na zdjęciu lodówka" sołtysa i pobijak do krów", czyli skrzynka Heeres Munition" w której sołtys przez lata chował flaszkę przed żoną i niewybuchnięty pocisk art. oczyszczony po wojnie i nabity na kawał deski. Służył do wbijania w ziemię szpili mocującej łańcuch, żeby się krowy nieporozłazili...
PS: Pozdrowienia dla obecnych na zdjęciu!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie