1AIR1 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Trzecia fotka.Zapomniałem dodać że wszystko jest oryginalne.Nie oryginalna niestety tylko jest szybka-została zbita.Reszta-full wypas.Pozdrawiam wszystkich kochających starocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
U96 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Przez was musze iść do okulisty :O}z szacunkiem VJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 U96....nie chciałem narazić Cię na dodatkowe koszty" u okulisty.Biorąc pod uwagę Twój NIC to raczej masz dobry wzrok i niczego się nie boisz.Życzę powodzenia w poszukiwaniach oraz cierpliwości-bo ta jest potrzebna!.Pozdrawiam także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Dzisiaj nię prawie przeląkłem wykopując to jajko, łyżki nie było, albo przerdzewiała albo niewypał. Poza tym normalne guziki, łuski i pierdoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 cze ja znalazlem niestety tylko czesc cebuli lecz za to bdziwna,cale wieczko jest w wygrawerowanych lisciach trafki[to nie zart kilka osob widzialo]jest ze srebra i ma az 4gmerki znalezione w miejscu nieistniejacej wioski moze ktos sie z czyms takim spotkal pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 I moje znalezisko -wygrzebane w skrzynce z nićmi i igłami w pewnym domu -szkoda ze uszkodzony.Slaw 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 OHHH.....uszkodzony,jak? Może uda się go uratować?.Tym bardziej że to patriotyczny" egzemplarz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Ułamane wskazówki, odpryski na tarczy , brak na górze pokrętła. p.s Zegarki tego typu to najczęściej nagrodówki ( ten akurat ma dedykacje że szkoły podoficerskiej 5 bat.pancernego z 1938 roku)Slaw 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Chętnie odkupię-mam znajomych którzy reaktywuja każdy zegarek.Jak chcesz się go pozbyć daj znać na maila.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Sorki ,ale jak na razie to jedyna nagrodówka w zbiorze i nie chce się jej pozbyć.poz Slaw 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 To znalazłem na polu u teścia dziś 03,09,2004 10fen 1876, 2fen 1904, 5 gr. z 1928 jakaś plomba z pruskim orłem kawałek coś jak od różańca, i inne śmieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Z dzisiejszego dnia.Strzemiono kawaleryjskie.Ponieważ moja wiedza jest mizerna w tym temacie,byłbym wdzięczny za ewentualne informacje na temat tego czy to asze" czy z innej armii.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Wyglada na polskie sprzed 1939 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 Witam pomseeA czy to możliwe żeby taki sam wzór strzemiona był stosowany w kilku armiach?Z tego co się dowiedziałem w miejscu znalezienia operowała Mazowiecka Brygada Kawalerii oraz niemiecka kawaleria.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosfer3 Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 Wekendowe trafienia takie sobie: troche monet głównie niemszczyzna 1900-1945,Polska międzywojenna(groszaki itp),troche wolnego gdańska,troche łuseczek głownie niemieckie Mausery i kilka polskich i... studzienka kanalizacyjna która pięknie zakamuflowana w mojej wyobraźni widniała jako nowo odkryty schron magazynowy.No cóż na gdybaniu się skończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 1AIR1 - zrób lepszą fotkę tego strzemiona. Teraz podchodzi mi to pod austro-węgierskie z I w.ś.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 Nie ma sprawy ale trzeba poczekać-właśnie siedzi w elektrolizie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 Sygnatura wytwórcy strzemiona-w dolnej części???pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 W dolnej części, przed wsadzeniem do elektrolizy dopatrzyłem się na razie nacięć wewnętrznych.Zobaczymy co wyjdzie po elektrolizie.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 1AIR1 - czy to twoje strzemiono nie jest takie? - http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=88653&id_forum=2&&sq=Strzemiono&wi=89282#89282pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=77351#77351 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Witambjar_1 dokładnie to jest takie same strzemiono.Serdeczne dzięki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 A to takie cacko.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 WitamBardzo ciekawe cacko.Czy to nie przypadkiem jakaś roszka".A i z jakiego jest materiału?.U mnie dzisiaj tylko łuski-od Springfielda 7,62x63 RA czyli Remington Arms.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 12 Wrzesień 2004 Share Napisano 12 Wrzesień 2004 Już jestem po poprawkach, więc wakacje do października. Ale i tak już zdążyłem trochę wyrwać... Na zdjęciu lodówka" sołtysa i pobijak do krów", czyli skrzynka Heeres Munition" w której sołtys przez lata chował flaszkę przed żoną i niewybuchnięty pocisk art. oczyszczony po wojnie i nabity na kawał deski. Służył do wbijania w ziemię szpili mocującej łańcuch, żeby się krowy nieporozłazili... PS: Pozdrowienia dla obecnych na zdjęciu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.