Skocz do zawartości

Okolice Konina, Koła, Kłodawy - czy coś tam w ziemi zalega.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jaka niedziela?! Dopiero teraz zaskoczyłem, że przecież dzisiaj sobota! Wszystko przez ten długi weekend. Od kilku dni nic tylko niedziela za niedzielą.
Co za spotkanie! Ustawmy sobie po browarze przy kompie i możemy mówić iż mamy spotkanie przy piwku:-)
  • Odpowiedzi 416
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jacek1991. Czytaj uważnie. Spójrz 28(?) postów do góry i zobaczysz, że ktoś tu ściemniał, a teraz my z tego ktosia" sobie dworujemy... :]
Napisano
Te telefony to bardzo fajna rzecz - od razu wiele wyjaśniają. Myślę, że się szanowni panowie zdziwią i to bardzo w najbliższej przyszłości. I to tyle co mam do powiedzenie, bo chyba za dużo piszę, a potem nic nie można załątwić poufnie (czytaj bez udziału tłumów)

pozdrawiam i znikam z tego wątka
Napisano
Witam!
Czyżby kolega Akagi - rzekomo prawnik(?) - chciał coś nielegalnie wydobywać?
Pisaliśmy już Tobie i innym ku przestrodze, że ten konkretny wrak jest zarejestrowany u konserwatora (i nie tylko niego). Ruszenie go pociągnie za sobą pobyt w ciupie. :]
Napisano
Trudno już coś zrozumieć z postów w tym wątku....
Coś się wydarzyło z tym działem szturmowym ?
Napisano
Acer. Właśnie o to chodzi, że nic się nie wydarzyło. ;)
Kol. Akagi pisał:
RE: Okolice Konina, Koła, Kłodawy - czy coś tam w ziemi zalega. akagi (1033) 2006-04-22 18:10:00
Gdybyście nie wiedzieli to inforumję, że pojazd bedzie wyciągany 4-5 maja przez wojsko.
ma odbyć sie próba wyciągnięcia pojazdu.
Jakby ktoś chciał obejrzeć akcję oczywiście".
I co? Kłamał. Wprowadzał w błąd.
Teraz znowu bredzi. I tyle.
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Dajcie już spokój.
Jeśli będzie miało się coś dziać damy (oksio,wars,grubas)znać, a konkretne działania poprzemy zdjęciami.
Pozdawiam.
Napisano
Ale tu niektórzy głupoty piszą. Widze, że niektórzy powinni zostać bajkopisarzami. Pozdrawiam Grubasa,Warsa, Oksia. Chłopaki wy to macie cierpliwość do tych ludzi to naprawde....podziwiam was. Pozdrawiam!!!!
  • 3 weeks later...
Napisano
Wars98 poczytałem trochę wasze przepychanki w sprawie czołgów i troszeczkę się uśmiałem Mieszkam w tym rejonie jakieś 4-5 latek i wiem chyba troszkę więcej niż poszukiwacze tubylcy 1.O czołgu w kole wiem od M.Kęsz.....od 1999 roku.sprawa wyciągnięcia jest kiepska,żeby nie powiedzieć niemożliwa(przeszkadza most,tak najprościej). 2.Mostki też są znaną sprawą(znam dokładnie temat) . 3.Był(wyciągnięty przez WP,służe dokumętacją z akcji wydobycia)sherman w Topólce lub jak kto woli w Dębiankach z rzeki Zgłowiączki. 4.WP wyci agneło też(dokumętacja jak wyżej) T-34 ze Świnek i Włocławka oraz IS z kanału bydgoskiego.5.W kłodawie przed kościołem wmurowana jest lufa od Shermana ,reszte spalonego czołgu po krutkim pobycie w rękach prywatnych poszła na złom(lata 50te)6.Przy wyjeżdzie z Kłodawy w stronę Warszawy 2 lub 3 gospodarstwo (warsztat samochodowy po prawej stronie) mają silnik niekompletny od Focke wyorany na polu.7. Wokolicy stało po wojnie jeszcze parę wrakow niemieckich czołgow ale ja osobiście zdołałem zebrać tylko części od okolicznych gospodarzy.A teraz chyba najważniejsze, jeśli masz ochotę na sprawdzenie co za czołg leży w jeżiorku koło Kłodawy to się pakuj (zapewniam CI piankę, akwalung,ponton i emocje RAST e-mail rastgold@neostrada.pl
Napisano
Po raz pierwszy zapoznałem sie z tym forum i juz na początku uderza mnie jaką panikę sieją pasjonaci. Jeśli coś tam jest (pewnie kawałki marne) to nadal będzie jak przez ostatnich 60 lat. Napewno już ktoś w nocy przyjeżdża, chyłkiem wyrywa z wody i chowa za pazuchą :).Może 15 lat temu, teraz już szum koło tego za duży. Zamiast robić burze w szklance, lepiej poszukajcie sponsorów, pomyślcie o finansach. Na wydobycie i konserwacje przede wszystkim. Cierpliwości panowie.
Pozdrawiam
Napisano
Witam!
Oooo... Kolejni znawcy" się udzielają. Kocham takich. Pasjami.

No dobra. Sami się prosicie.
Pamiętacie może to?

RE: Okolice Konina, Koła, Kłodawy - czy coś tam w ziemi zalega. akagi (1061) 2006-04-19 23:03:00
(...) poza tym czy znajdzie sie odważny, który pozwoli na naruszenie obszaru nasypu kolejowego.

RE: Okolice Konina, Koła, Kłodawy - czy coś tam w ziemi zalega. Hartmann (812) 2006-04-19 23:26:00
Taaaaak - jak Wars zostanie ministrem kolejnictwa - jak niejaki F.D .
Hart

Pamiętacie?

A teraz kol. Rastgold pisze:

(...) Mieszkam w tym rejonie jakieś 4-5 latek i wiem chyba troszkę więcej niż poszukiwacze tubylcy 1. O czołgu w Kole wiem od M.Kęsz..... od 1999 roku. Sprawa wyciągnięcia jest kiepska, żeby nie powiedzieć niemożliwa (przeszkadza most, tak najprościej).

Hej Rasty! Czyżby już prokuratura obcinała nazwiska? :]
Wiemy, wiemy, że Pan Maciej Kęszycki tam rył. Wiemy, że dokopał się do starej zardzewiałej szyny i jakiejś poskręcanej blachy.

Most przeszkadza? Komu? Mnie on tam nie wadzi...

A teraz najlepsze Panowie znawcy". Tu szczególną uwagę kieruję do Panów Akagiego i Hartmanna.

Nie zostałem ministrem transportu (bo nie ma u nas w Polsce ministra kolejnictwa, przynajmniej narazie), ale znalazł się odważny na wydanie pozwolenia.
Jestem szalenie ciekaw Waszych min jak to będziecie czytać. :D

Ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, wątpliwości, skargi i zażalenia?

Zostało jeszcze parę drobiazgów" do załatwienia i ruszamy na StuG-a.
P.S. Rasty. A jeśli idzie o czołg z Kłodawy to się piszę! :)
Miłego dnia życzę!
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Jeśli mówisz o tym silniku od FW to zbyt dużo z niego nie zostało. Co do reszty miejscówek to też są mi znane i jeszcze mam kilka oprócz tych które ty wymieniłeś. Ale ja sie nimi na razie nie chwale. Pozdrowienia dla Grubasa, Warsa i Oksia.
Napisano
Rozumiem że ktoś się przymierzał do tego złoma rozumiem ze Warsiu wyleczył towazystwo załatwiając kwit na złom rozumiem ze maja ludzie do Warsia o to żal.Ale czemu zamiast siedziec cicho przygladac sie czy się Jemu uda już utrudniacie zanim zaczął coś targac.Czy to taka nasza Polska tradycja?
Pozdrawiam
Napisano
Witam.
rastgold: bardzo rzeczowa wypowiedź, ale jest małe ale".
Po pierwsze nie jestem poszukiwaczem tubylcą. Dowiedziałem się o tym wraku zupełnie przypadkowo i powiedzmy, że zależy mi na tym aby ten pojazd najpierw ujrzał światło dzienne a następnie trafił w miejsce gdzie każdy kto będzie miał na to ochotę mógł go zobaczyć.
Po drugie 4-5 latek to naprawdę za mało, żeby naśmiewać się z ludzi, którzy mieszkają tu kilkadziesiąt lat.
Jeśli chodzi o Shermana to Masz rację chociaż oprócz lufy zostało po nim pare fantów. Ciekawa sprawa z tym czołgiem w jeziorku k/Kłodawy. Pierwsze słyszę ale gdyby się okazało, że jest, to chętnie wspomogę akcję wydobywczą.
Pozdrawiam.
Napisano
wars ja uz niektorych twoich dowcipow nie jaze
i ugryz sie czasem w jezyk

Most przeszkadza? Komu? Mnie on tam nie wadzi..."

a czy ty bedziesz go osobiscie yciagał zakladal liny i kombinował jak ustawic wzt wątpie wiec skad wiesz czy most przeszkadza czy nie ?

Rozumiem że ktoś się przymierzał do tego złoma rozumiem ze Warsiu wyleczył towazystwo załatwiając kwit na złom"

wyleczyło i owszem ale podłoze ziemia czy inaczej grunt
a nie jakies papiery
Napisano
No,chłopaki jest czołg niewiadomo jaki trzeba to sprawdzić z mojej strony oferowałem sprzęt namiar i.t.p wkładajcie sandałki i wio do roboty bo was ktoś wyprzedzi i znowu będą kłutnie i przepychanki na forum.W bonusie oferuję oczywiście jakby było warto to wyciągnąć WZT i lawetę czołgową Pozdrawiam i zapraszam. kontakt ze mną rastgold@neostrada.pl
Napisano
Yoony. Dlaczego mam się gryźć w język? Nie widzę najmniejszych powodów. :)
Jeśli idzie o most, to może nie jest z nim poręcznie, ale to naprawdę nie jest problem. Skąd wiem, że most nie będzie przeszkadzał? Bo ja tak zarządziłem". I kropka.
Czy ja będę wyciągał, zakładał liny, etc.? A cholera wie! :]
(...) podłoze ziemia, czy inaczej grunt
a nie jakies papiery" - No i widzisz, tu się złociutki mylisz... :]
Pozdrawiam
wars98
Napisano
WARS98 myślałem że jesteś chłopem z ikrą a ty ciągle tylko gadasz glupstwa albo uskuteczniasz jakieś swoje tłumaczenia.Myśle że na tym forum mało kogo interesuje co ty możesz załatwić i z kim.NIE spotkałem się jeszcze ztakim przypadkiem ,żeby ciągnieto sprzęt gadaniem.A co do mostu to z tego co wiem to tylko tobie nie przeszkadza i proponuje już więcej nie poruszać tego tematu jeżeli masz więcej pytań to wytłumacze Ci to dokładnie na miejscu nie ma problemu POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie