Skocz do zawartości

Polskie bunkry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo ciekawy jest zwłaszcza ten widok na przestrzał przez cały fort - teraz by trzeba chyba wpierw napalm spuścić, aby takie zdjęcie zrobić... I to nie tylko w Dębem...
  • Odpowiedzi 226
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Faktycznie... to chyba ten przy moście. Za to ten drugi wygląda mi na ten pozorno-bojowy z II linii. Tylko czemu kopuły nie widać? I jakieś chałupy w tle?
  • 2 weeks later...
Napisano
Tylko nie zamocno zebys dozyl do Sylwestra
A przy okazji wszystkim milosnikom Polskich fortyfikacji
Życzę Miłych i Wesołych Świąt
Napisano
Bodziu twoje zdjecie przedstawia schron Wloczega z Wegierskiej Gorki.A o tych kozlach trudno jest mi cos powiedziec ale bardzo ladna fotka
Napisano
Pierwsze skojarzenie, Nowogród - na pierwszym planie rozwalony w drobny mak (obecnie) urbanek, w tel schron pozorny (obecnie tylko beton). Ktoś ma inny pomysł?
Napisano
To ostatnie zdjęcie już kiedyś widziałem na e-bay. Schron podobny do naszego urbana,ale wydaje mi sie ,że to jest ruski schron.Mogę się jednak mylić.
Napisano
Chudzin,
To, ze nie widac przelotni o niczym nie swiadczy.Przypomnij sobie wyglad schronow R 107 (dobrze pamietam? - poprawcie jesli sie myle, bo pisze z pamieci).
To co na tym zdjeciu najciekawsze i najlatwiejsze do identyfikacji, to laweta stojaca po prawej stronie i wielkosc plyty pancernej montowanej NA ELEWACJI (jakos nie potrafie sobie przypomniec takiego polskiego schronu).
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie