Skocz do zawartości

Pytanie do Bociana

jacek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie: jaki jest cel ukrywania adresu email autorów postów na forum przed osobami niezalogowanymi, jeżeli osoba niezalogowana po skorzystaniu z wyszukiwarki może ten adres zobaczyć klikając na autora wątku?
pozdrawiam Jacek
Napisano
Choćby taki, że gdy forum przegląda osoba niezalogowana, to do jej folderu tymczasowych plików internetowych trafiają kopie podstron forum bez adresów email jego uczestników. Dzięki temu znakomicie zmniejsza się prawdopodobieństwo, że któregoś dnia osoby te zaczną od siebie" otrzymywać zarobaczone e-maile wysyłane przez wirusa np. z rodziny Beagle.

pozdrawiam, M

Na marginesie:
Ten post jest moim postem nr 666 :-)
Napisano
Beaviso,
Lapie za kropido!Apage Satanas!
Ubawiony
Grendel
BTW-o ile zrozumialem pytajacego, to pytal On dlaczego osoba niezalogowana uzywajaca wyszukiwarki widzi adresy e-mailowe autorow postow.A to troche co innego, niz odpowiadasz.
G.
Napisano
Faktycznie, można rozumieć to dwojako.
Ja zrozumiałem to tak:
Skoro i tak widać adresy w wyszukiwarce, to po co ukrywać je podczas przeglądania postów? Odkryjmy je."
Ty zaś:
Skoro nie widać adresów podczas przeglądania postów, to po kiego wała pokazuje je wyszukiwarka? Ukryjmy je."

:-)))
Idę spać, bo mieszam za bardzo, heh. Pozdr.
Napisano
Coż, moje ewidentne niedopatrzenie. Przegapiłem to całkowicie :(. Już poprawione.

A Wy towarzyszu Zelig-anonimie mi tak nie dziękujcie :)
Napisano
No problem anonim:) Polecam się na przyszłość:)
Napisano
Uupss, chyba sie spóźniłem i w dodatku coś nie wyszło. Bocian, sorry ale nie mogłem się powstrzymać:)

Pzdr
Piotr
Napisano
Jest sympatycznie ale chciałbym zaznaczyć że wszelkie próby podszycia sie pod moją osobę obojętnie czy to na poważnie czy w żartach powodują u mnie utratę humoru. I powiem jedno. Nie przeginajcie z tym bo też nie pozwolę sobie na skakanie po pagonach. A jak ktoś chce się pochwalić znajomością kodu to zapraszam, roboty przy serwisie jest sporo. (nie dotyczy to jacka tylko osoby probujacej dla zartu podpisac sie jako bocian)
Napisano
Ok, posypuje głowę popiołem, przyznaje że pomysł może nie był najmądrzejszy i długo nad tym nie myślałem. Widze jednak że ciągle coś zmieniasz w zabezpieczeniach, kiedyś było łatwiej, ale wiem gdzie popełniłem błąd:)), obiecuję jednak że już nie będe tego sprawdzał online. Nigdy nie współpracuje z serwisami komercyjnymi, mam dosyć własnej pracy, dlatego siedze po nocach:((

Pzdr
Piotr
Napisano
Za to ty, nawet jesli Bocian nie sprawdzilby IP, oczywiście byś się później przyznał że to twój post, a dowcip byłby przezabawny. Fajnie że chociaż ty jesteś uczciwy, sprawiedliwy itd.
Napisano
Różnica pomiędzy dowcipami" na tym, że ja kompletnie nie żartowałem. I nie zmuszaj mnie żebym stał się jeszcze bardziej poważny.
Ten post powyżej pisałem równocześnie z Twoimi niby przeprosinami.
Także dajmy spokój.
pozdr.
Napisano
Zelig, daj sobie na wstrzymanie, bo nie rozumiem o co Ci chodzi. Gdy nie żartujesz" fajnie byłoby, gdybyś też pisał zalogowany, bo może nie tylko Ty i Bocian, ale także osoba której wypowiedz ironizujesz chciałaby wiedzieć kto to napisał. Zanim Bocian napisał że to Ty, ja byłem przekonany że Dzięki Panie Bocian."napisał nielogując się Jacek1, bo jego wypowiedz była wyraźnie adresowana do Bociana a odpowiedział nie do końca na temat Beavisto... Rozumiesz o co chodzi? To tak czepiając się szczegółów, bo można to ciągnąc w nieskończoność, a ja wcale nie uważam że jestem lepszy.

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy, bo ja też już wkońcu ide spać.
Piotr
Napisano
OK Panowie, zaszaleliśmy a teraz weźmy głęboki oddech.
Pogódźmy się i będzie pięknie. Jeżeli ktoś znalazł lukę w zabezpieczeniach to prosiłbym o e-mail na moje konto pocztowe. Użytkownicy i ja będziemy bardzo wdzięczni.
A co do niezalogowanych zabaw" nie zmieniłem zdania.
Napisano
Tak tylko dla wyjaśnienia, bo nie doczytałem do końca, jeżeli jestem na forum to zawsze jako jacek1 i zawsze zalogowany.
pozdrawiam Jacek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie