jacek1 Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 Mam pytanie: jaki jest cel ukrywania adresu email autorów postów na forum przed osobami niezalogowanymi, jeżeli osoba niezalogowana po skorzystaniu z wyszukiwarki może ten adres zobaczyć klikając na autora wątku?pozdrawiam Jacek
beaviso Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Choćby taki, że gdy forum przegląda osoba niezalogowana, to do jej folderu tymczasowych plików internetowych trafiają kopie podstron forum bez adresów email jego uczestników. Dzięki temu znakomicie zmniejsza się prawdopodobieństwo, że któregoś dnia osoby te zaczną od siebie" otrzymywać zarobaczone e-maile wysyłane przez wirusa np. z rodziny Beagle.pozdrawiam, MNa marginesie:Ten post jest moim postem nr 666 :-)
Grendel Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Beaviso,Lapie za kropido!Apage Satanas!UbawionyGrendelBTW-o ile zrozumialem pytajacego, to pytal On dlaczego osoba niezalogowana uzywajaca wyszukiwarki widzi adresy e-mailowe autorow postow.A to troche co innego, niz odpowiadasz.G.
beaviso Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Faktycznie, można rozumieć to dwojako.Ja zrozumiałem to tak:Skoro i tak widać adresy w wyszukiwarce, to po co ukrywać je podczas przeglądania postów? Odkryjmy je."Ty zaś:Skoro nie widać adresów podczas przeglądania postów, to po kiego wała pokazuje je wyszukiwarka? Ukryjmy je.":-)))Idę spać, bo mieszam za bardzo, heh. Pozdr.
Bocian Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Coż, moje ewidentne niedopatrzenie. Przegapiłem to całkowicie :(. Już poprawione.A Wy towarzyszu Zelig-anonimie mi tak nie dziękujcie :)
Gość Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 No problem anonim:) Polecam się na przyszłość:)
Gość Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Uupss, chyba sie spóźniłem i w dodatku coś nie wyszło. Bocian, sorry ale nie mogłem się powstrzymać:)PzdrPiotr
Bocian Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Jest sympatycznie ale chciałbym zaznaczyć że wszelkie próby podszycia sie pod moją osobę obojętnie czy to na poważnie czy w żartach powodują u mnie utratę humoru. I powiem jedno. Nie przeginajcie z tym bo też nie pozwolę sobie na skakanie po pagonach. A jak ktoś chce się pochwalić znajomością kodu to zapraszam, roboty przy serwisie jest sporo. (nie dotyczy to jacka tylko osoby probujacej dla zartu podpisac sie jako bocian)
Heinz Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Ok, posypuje głowę popiołem, przyznaje że pomysł może nie był najmądrzejszy i długo nad tym nie myślałem. Widze jednak że ciągle coś zmieniasz w zabezpieczeniach, kiedyś było łatwiej, ale wiem gdzie popełniłem błąd:)), obiecuję jednak że już nie będe tego sprawdzał online. Nigdy nie współpracuje z serwisami komercyjnymi, mam dosyć własnej pracy, dlatego siedze po nocach:((PzdrPiotr
zelig Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Fakt. To nie była fajna zagrywka panie Pzdr Piotr".
Heinz Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Za to ty, nawet jesli Bocian nie sprawdzilby IP, oczywiście byś się później przyznał że to twój post, a dowcip byłby przezabawny. Fajnie że chociaż ty jesteś uczciwy, sprawiedliwy itd.
zelig Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 Różnica pomiędzy dowcipami" na tym, że ja kompletnie nie żartowałem. I nie zmuszaj mnie żebym stał się jeszcze bardziej poważny.Ten post powyżej pisałem równocześnie z Twoimi niby przeprosinami.Także dajmy spokój.pozdr.
Heinz Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 Zelig, daj sobie na wstrzymanie, bo nie rozumiem o co Ci chodzi. Gdy nie żartujesz" fajnie byłoby, gdybyś też pisał zalogowany, bo może nie tylko Ty i Bocian, ale także osoba której wypowiedz ironizujesz chciałaby wiedzieć kto to napisał. Zanim Bocian napisał że to Ty, ja byłem przekonany że Dzięki Panie Bocian."napisał nielogując się Jacek1, bo jego wypowiedz była wyraźnie adresowana do Bociana a odpowiedział nie do końca na temat Beavisto... Rozumiesz o co chodzi? To tak czepiając się szczegółów, bo można to ciągnąc w nieskończoność, a ja wcale nie uważam że jestem lepszy.Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy, bo ja też już wkońcu ide spać.Piotr
Bocian Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 OK Panowie, zaszaleliśmy a teraz weźmy głęboki oddech.Pogódźmy się i będzie pięknie. Jeżeli ktoś znalazł lukę w zabezpieczeniach to prosiłbym o e-mail na moje konto pocztowe. Użytkownicy i ja będziemy bardzo wdzięczni.A co do niezalogowanych zabaw" nie zmieniłem zdania.
shadee Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 Bociek bez obrazy ale tu nie ma żadnych zabezpieczeń ;))))
jacek1 Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 Ale się narobiło a ja tylko zapytałem.Jacek
jacek1 Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 Tak tylko dla wyjaśnienia, bo nie doczytałem do końca, jeżeli jestem na forum to zawsze jako jacek1 i zawsze zalogowany.pozdrawiam Jacek
mjr Ponury Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 brakowało mi tutaj tego..pozdro dla Bociana i all (nie złomiarzy:))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.