bodziu000000 Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 Seria zdjęć z niemieckiego albumu.
bodziu000000 Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 Te cztery zdjęcia to chyba znad Bzury.
kloki Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Witam. Tak przeglądam te zdjęcia i mam tylko jedno spostrzeżenie. Otóż 95% z tych zdjęć to zniszczony sprzęt polski oraz żołnierze w niewoli. Czy nie macie może zdjęć naszych żołnierzy w boju lub tuż przed wojną na poligonach? Czy archiwa wrześniowe to tylko zdjęcia robione przez żołnierzy niemieckich ukazujące wielką potęgę Niemiec?Potrzebuję dobrych zdjęć Wojska Polskiego walczącego, w pełnym rynsztunku. Zdjęcia sa mi potrzebne na stronę. Chcę pokazać, że Wojsko Polskie w kolorze będzie się dumnie prezentować. Proszę o jakieś dobre jakościowo zdjęcia Wojska Polskiego w pełnej okazałości. Jeżeli nie byłoby problemu, to prosze o wysłanie zdjęć o większej rozdzielczości na mojego maila kklokki@wp.plPozdrawiam i prosze o pomoc. Ja będę dalej szukał.
suchy ss Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 sorki ale moim zdaniem zdjęcia ze zwłokami polskich żołnierzy nie powinny być tu ukazywane, troszke to głupio wygląda;/ takie jest moje zdanie:)pozdro dla Was:)
polsmol Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Sprawa jest żeczywiśćie kontrowersyjna, ale wydaje mi się, że te konkretne zdjęcia nie urągają godności poległych. Ponadto mają olgrzymią wartość historyczną i emocjonalną.
Gebhardt Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Tez mam mieszane uczucia. Ale czasami to pomaga. Pokazalem jakies 15 lat temu przeze mnie wygrzebana fotke rozbitego oddzialu bylemu zolnierzowi danej broni ze wzgledu na sprzet. Poniewaz fotka byla umiejscowiona w czasie i miejscu (pochodzila ze niemieckiego albumu) rozpoznal on zupelnym trafem czesc wlasnego oddzialu i zabitego bliskiego przyjaciela ktorego sporadycznie poszukiwal przez 50 lat, poniewaz nie wiedzial co z nim sie stalo. Splakal sie jak bobr ale potem serdecznie dziekowal bo to mu dalo jakies zamkniecie sprawy.
bodziu000000 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Nasi żołnierze w niewoli. 02.10.1939rCo do tamtych zdjęć, niestety taka jest wojna, a jak napisał Gebhardt może te zdjęcia komuś pomogą.
bodziu000000 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Składowisko naszej broni. 25.09.1939r
bodziu000000 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Podobne zdjęcie jak to wyżej było zamieszczone już na forum w wątku Panzer 1939 - część druga". Mel opisał je później Otóż wydaje mi się, że najwłaściwsze byłoby prezentowanie zdjęć wraz z informacją, gdzie zostały wykonane, co nie zawsze jest możliwe jednak w przypadku tego zdjęcia, które dodał @ndrew i lakonicznie oświadczył "Pewnie gdzieś na Pomorzu dzięki widniejącym tam drogowskazom można bez trudu stwierdzić, że zdjęcie wykonano na skrzyżowaniu dróg obcnie Nr. 20 z drogą Nr. 224 w miejscowości Egiertowo obecnie woj. Pomorskie. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do próby lokalizacji o ile jest to oczywiście możliwe. "PzdrBodziu
bolas Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 cyt: sorki ale moim zdaniem zdjęcia ze zwłokami polskich żołnierzy nie powinny być tu ukazywane, troszke to głupio wygląda..."heh ... Wrzesień 1939 to niestety nie była rekonstrukcja z piwkiem, kiełbaską na której wszyscy sie śmiali i radowali. pokazywać i to jak najwięcej ...! moim zdaniem świetne zdjęcia, mimo że drastyczne.
Gebhardt Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Bodziu, a mozna zdjecie skladowiska na priva w jaknajlepszej rozdzielczosci :) ? Dopatruje sie w nim m in futeralu na granatnik.
@ndrew Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Zawieszenie flagi po walkach na Westerplatte.Pzdr.@ndrew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.