pająk Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 Witam wszystkich. Mam książeczkę pt. W podziemiach Warszawy" autorstwa Rafała Jabłońskiego.Wydane w 1978 roku, zawiera opis działań eksploracyjnych autora i jego kolegów speleologów oraz relacje archiwalne m.in. na temat lochów Cytadeli oraz domniemanego tunelu pod Wisłą. 115 stron (w moim egzemplarzu brakuje stron 79-84), 36 zdjęć i rysunków. Jeżeli ktoś jest zainteresowany penetrowaniem lochów stolicy to mogę przesłać mailem (oczywiście gratis). Jak na mój gust jest to ciekawy materiał, a chyba trudno dzisiaj dostępny. Z góry uprzedzam, że każdy skan waży ok. 300 kB (ale mogę zmniejszyć). Może ktoś coś ciekawego wykopie :)
turtur Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 jesli moglbys mi przeslac pliczek, bede zobowiazany.Z gory dziekuje.
kudi Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Moge zeskanowac brakujace strony.pozdrrobert_kudelski
turtur Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 kudi, jakbys mogl przeslac do mnie brakujace stronki bylbym wdzieczny..Artur
pająk Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 Do turtur: wyślę dziś wieczorem, bo na razie jestem w pracy ;)Hm, Kudi - jak będziesz miał skany tych brakujących stron to mógłbyś wysłać także do mnie?
kudi Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 To 5 stron wiec 3 skany. wrzuce je na forum :) bedzie latwiej.a co szukacie tunelu z modlina do warszawy?? :)pozdrrobert_kudelski
pająk Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 Eee, już przed nami inni szukali :)Ja akurat jestem z Rzeszowa i do szukania jest mi bliższe podkarpacie. A książeczka jest ciekawa, więc chcę się nią podzielić.
pająk Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Napisano 8 Czerwiec 2004 Dzięki Kudi :)W sumie to też bym mógł swoje zmniejszyć i wrzucić, ale chyba jest tego za dużo ;) No, jeszcze gdyby było masowe zainteresowanie, to może Bocian by wybaczył. Oferta jest z mojej strony stale aktualna - jak jeszcze ktoś będzie chciał w przyszłości to wyślę. Turtur - doszło wszystko?
turtur Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 Pająk, Kudi - dzięki serdeczne, wszystko juz mam na HD...Pozdrawiam
Metort Napisano 10 Czerwiec 2004 Napisano 10 Czerwiec 2004 Pająk- jeśli można - to poproszę również o te skany.PozdrawiamMetort
kwintal Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 WitamCzy mógłbym jeszcze poprosić o te skanyPozdrawiamKwintal
zelig Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Na Woli, na ulicy Działdowskiej jest antykwariat pt. Pałac książki". Pod kątem warunków i sposobu traktowania książek można go porównać chyba tylko do rzeźni. Ale jeśli ktoś się tam pofatyguje (uzbrojony w kilof i łopatę), to dokopie się tam do oryginału tej książki. A raczej do wielu oryginałów. (moim zdaniem to nie jest żaden unikat).Dzisiaj kupiłem tam książkę pt. Warszawa zbrojna". Odnalazłem 4 egzemplarze: za 12 zeta, 10, 7 i 6. Poza ceną niczym się nie różniły.Schizofreniczne miejsce.
marecki. Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 jak jeszce można to też bym prosił o skany książeczki pzdr
administrator Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Witam. Takie rzeczy jak tylko prośby o przesłanie skanów proszę wysyłać na adres pocztowy proszonego via e-mail; nie zamieszczać ich na forum.Pozdrawiam.
dominic Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 cze drodzy warszawiacy i wszyscy chetni moze zorganizujemy jakas ekipke i zajrzymy pod cytadele
sqh Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Zelig - uściślę, że w Pałacu" był również egzemplarz za 5 zł i ja go kupiłem jakieś dwa tygodnie temu :-)))Potencjalnych klientów poinforumuję również, że książka na przykład o Powstaniu Warszawskim może się tam znajdować zarówno w dziale Powstanie Warszawskie", jak i Varsaviana", jak i II Wojna Światowa" (w innej sali). I oczywiście w każdym z nich w innej cenie. Ale naprawdę warto tam zajrzeć. Zachodzę tam po każdej wypłacie i wynoszę po kilka-kilkanaście książek :-)
Gość Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 To też musisz mieć niezły magazyn w domu, a może trzymasz je w garażu?Pozdrawiam
turtur Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Witam,skany tej ksiazki znajduja sie na ftpPozdrawiam ze slonecznej WarszawyArtur
sqh Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 J - owszem, mam niezły magazyn w domu. Właśnie niebawem dostawiam kolejny regał. Wprawdzie będę musiał zdjąć ze ściany dużą mapę II RP i parę innych rzeczy, ale cóż... Warto :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.