Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Na pewno nie w Warszawie. Jest to Radzyń Podlaski.
pzdr
Napisano
O ile dobrze pamiętam w Pałacu Biskupim w Kielcach zatrzymał się we wrześniu '39 r. pan Adolf Hitler. W dniu 10 września był w Końskich ,poźniej chyba właśnie pojechał do kielc. Może na dziedziniec pałacowy specjalnie ściągnięto z okolicy ten samochód wz.34 i 37 mm Boforsa żeby mu je pokazać?

bjar_1
Napisano
Wg. mnie pasuje. Ale może ten sam architekt zbudował kilka takich pałaców, różniących się troche od siebie. Trzeba by zadzwonic do tego pałacu i się spytać czy to jedyny tego typu. Architektura nie jest moją działką :-)
pzdr
Tu jest link do fotki pałacyka. Lewe skrzydło...
http://antkiewicz18.republika.pl/pliki/palac8.htm
Napisano
Naokoło Kielc szwendały się samochody 51 dywizjonu 5-6 września, jakoś od południa (Karczówka) i północy (Dąbrowa), ale Szubański nie podaje żadnych strat w tych dniach. Gratulacje za skojarzenie pałacu biskupiego - choćby mnie zabić, nie wpadłbym na to ;-)
Napisano
Pewnie wiecie że:
pierwsza fotka Jotesa i 40 Bodzia - ten sam
6 i 39 Bdzia - ten sam
14,15,16,37,38 Bodzia - ten sam. Tu moje pytanie czy ten jest z okolic Warszawy?
Napisano
Muslim masz rację, jeszcze zdjęcia nr 2,3,4 też przedstawiają ten sam pojazd co na zdjęciach nr 14,15,16,37,38. Z tego co pamiętam jest to samochód zniszczony na obrzeżach Warszawy. Fotki wzięte z kroniki przedstawiają wkraczanie wojsk niemieckich do Warszawy.
Pzdr
Bodziu
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
odpowidając na post Jońcy który wcześniej mi jakoś umknął.
Moje w czystej teorii są dwa zdjęcia:
to z 2004-05-31 15:54:00 i to z 2004-05-31 16:06:00

Do dzisiaj zastanawiam się czy sprzedawcy mnie oszukali czy jacyś sprytni prcownicy poczty się wzbogacili. :(
  • 1 month later...
Napisano
Witam,
wydaje mi się, że to nie Radzyń, a pałac na ul. Zakroczymskiej w Warszawie przynajmniej na na pierwszy rzut oka....
pozdrawiam
Napisano
To już wiadomo dawno. A kiedy to bywałeś w mojej okolicy? Bo ja wczoraj fotografowałem pałac pod inne zdęcie a że się spieszyłem do pracy to zapomniałem pstryknąć pod tym kątem. Teraz już nie muszę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie