Skocz do zawartości

Kołobrzeg i okolice

Lobo26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Blom fajne śmieci. Szczególnie te gąski. Bez wykrywacza to pozbierałeś? Tego mosia też? Jak dobrze znasz teren za kanałem to też pisze się w przyszłości na wycieczkę. W międzyczasie blady nabędzie wykrywacz i już będzie ciekawiej byle jeszcze przed sezonem.
Pozdrawiam L.
Napisano
Do blady: to nie sa zadne bunkry, tam najprawdopodobniej byly pompy, jest tam cala masa roznych instalacji zarowna pod ziemia jak i nad, ale te ktore nie sa zalane niczego ciekawego sie nie znajdzie. Co innego jesli chodzi o instalcje podziemne, ktore zreszta nie tak latwo znalezc, ale mi sie udalo, ba nawet byly niezle zakamuflowane, tyle lat tam mieszkalem i dopiero nie dawno odkrylem jedne z nich.
Niedlugo bede jechal na wyprawke, tylko kwestia pogody :)
Napisano
Ja też bym sie pisał na wyprawe.mascurf ma racje to nie są żadne bunkry tylko betonowe ziemianki na pompy,które pompowały paliwo do samolotów,te śmieci są z jednego zalanego takiego pomieszczenia.Gąsienice z pobliskich krzaków.Lotnisko zaczęto budować w 1936 roku.W 45 r.Samolot lecący z królewca do Berlina z dziełami sztuki,miał miedzylądowanie w rogowie rzeby uzupełnić zapasy paliwa.Rosjanie zestrzelili go gdy startował,samolot wbiłsię w dno.W 1989 czy 1988,prubowano go wyciągnąć , ale dno jest bardzo muliste.Wyciągnieto tylko kokpit i szkielety pilotów.Może jest tam bursztynowa komnata.Pogoda zaczyna sprzyjać wyprawą w teren:)
Pozdrawiam
Napisano
Tak trzeba jechac, poki jeszcze cos jest :]
Jakies fotki terenów jednostki Rogowo ( Kamp ) z przed 60lat ktos moze ma? nie jakiegos mechanika grzebiacego w silniku, tylko cos wiecej ;)
Napisano
Witam,
Pozdrowionka dla owego" kolegi.
Co tam nowego w mieście słychać ? Ostatnio cos nie mam czasu na net wiec tylko wiem co sie święci to co piszą pismaki w gazetach. Jak patrzę po forum to zabraliście się za Rogowo :) kiedy wyprawa ekspolacyjno-odkrywkowa ??? I gdzie się mozna na nią zapisać ? :)

Pozdrawiam
Lobo26
Napisano
Jak bedzie pogoda to moze w nastepny weekend by sie cos zorganizowalo :) Tylko niech ci co maja zamiar jechac niech zadeklaruja taka chec, aby wiedziec ilu mniej wiecej ludzi mozna sie spodziewac.
Napisano
Tom kongratulacje machaniczne w związku z Kondorem !! ;) Mam nadzieję, że drówko się poprawi i wrócisz online ;) Musimy w końcu coś z działac heh a tym bardziej, ze płytki dvd z Ostrowa nie wziąłem :
Napisano
Witam,
Luca teraz trzeba bedzie rozszerzyć o ten temat; tylko najpierw musze zdjęcia z aparatu wydostac i rysunki porobić + oczywiście text. Co do płytki to co teraz? podesłać?

jakby cos bylo planowane w weekend np jakis wypadzik w niedziele na Rogowo to chetnie sie przyłączę...

Pozdrawiam
Lobo26

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie