@ndrew Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Czyżby wcześniej była pełno sprawna....Pozdrawiam@ndrew
@ndrew Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Bodziu Twoja Czwórka została najprawdopodobnej sfotografowana w Sochaczewie-popatrz na ruiny zamku na fotce.Pozdrawiam@ndrew
jotes Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Co do miejsca, to gratuluję rozpoznania :)Ale co do tego czy na obu zdjęciach jest ten sam wóz, to mam raczej spore wątpliwości (np. krecha pod numerem).Pzdr,jotes
bodziu000000 Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Kolejny uszkodzony.Dzięki Andrew za podpowiedź, tak mi się wydawało, że to może być Sochaczew.
jotes Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Wg opisu zniszczony na polskiej minie talerzowej. Lokalizacja i data ta sama co w przypadku zdjęcia naszego TKSa.Pzdr,jotes
bodziu000000 Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Kolejne zdjęcie Panzer II z Warszawy.
kielon Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 W temacie ostatnio pojawiły się trzy zdjęcia na które czekałem od dawna. Chodzi mi o spaloną Pz III z Sochaczewa. Wcześniej było jeszcze zdjęcie Pz II ale nie zostało zidentyfikowane. Pragnę podzielić się z kolegami swoimi spostrzeżeniami. Mieszkając w Sochaczewie często odwiedzałem Muzeum Bitwy nad Bzurą. Tylko w nim lub jego publikacjach można zobaczyć zdjęcie wraku Pz IV ( nie było go jeszcze na forum). Do zdjęcia miałem sentyment, bo mieszkałem 150 m od tego miejsca. Widać na nim w oddali jeszcze jeden wrak. Wydaje mi się, że to Pz III który pojawił się w dwóch ujęciach ostatnio. Na dodatek mamy jeszcze Pz II również chyba z tego miejsca. Charakterystycznym elementem jest płot z cegły który istnieje obecnie. Za płotem jest stacja kolejki wąskotorowej co również widać na zdjęciu z Pz II. Mamy więc trzy wraki na jednej ulicy (obecnie to ulica Towarowa) w Sochaczewie na odcinku 100 m!!!. Lokalizacja tych wraków jest jednak trochę dziwna. Na planiku Sochaczewa który załączam zaznaczyłem je na czerwono. Niemcy to jest 19DP atakowała od strony Żyrardowa (strzałka). Kierunek ten ubezpieczały przed torem kolejowym Bofors i UR a za torem armata 75 mm. 4 DPanc atakowała z kierunku Błonia-Warszawy, a wiec ok. 1 km na północ od tego miejsca. Wraki te zostały więc chyba zciągnięte na to miejsce, chociaż Pz II wygląda na trafionego w przedział silnikowy i dalej to już chyba nie pociągnął.Pozdrawiam kielon
jotes Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Napisano 28 Sierpień 2005 Ciekawe informacje. Możliwe, że kiedyś dojdzie się do tego np. po numerach wozów z innych zdjęć, te są zbyt słabe. Moim skromnym zdaniem, to po prostu miejsce, w które ściągnięto wraki, sugeruje to bliskość stacji kolejowej.Pzdr,jotes
Mi.Der Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 ...a zwróć uwagę na zdjęcia Pz-IIa/b z góry wątku, z 2004-06-30 08:41:00 i 08:42
bodziu000000 Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 Kolejne zdjęcie znanego dobrze czołgu z Warszawy.
bodziu000000 Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Inne ujęcie tego PzKpfw I już kiedyś zamieściłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.