Skocz do zawartości

Artyleria '39

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 546
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Gebhardt- nie jestem fachowcem, ale wydaje się mocno kontrastowy i mało kamuflujący.
p.s. ile obowiązywało wersji kamo w '39 r.?
Napisano
Hmmm na zdjeciach bialo-czarnych roznie bywa, juz byla na forum o tym dyskusja. Trzeba wziasc pod uwage mozliwosc padajaczych cieni itp. O ile wiem byla tylko jedna instrukcja malowania kamuflazowego - przynajmniej dla sprzetu motorowego a poza tym obowiazywala 'barwa ochronna' chyba tez wg jednej polskiej normy wojskowej (PNW).
Napisano
dzięki za wyjaśnienie, być może jest to kwestia użycia jakiegoś filtru na obiektywie
a co do wersji , chodziło mi o to czy 39 (wg zachowanych fotografii) spotykało się jeszcze starsze wersje kamuflażu?

pzdr
Napisano
A wlasnie tez sie nad tym zastanawialem. Nie kojarzy mi sie nic w 1939 w starym malowaniu (3-4 lata to chyba jednak sporo na wojskowe malowanie pojazdow). Ale na pewno nie widzialem tyle zdjec co inni na tym forum i nie jest to niemozliwe.
  • 10 months later...
Napisano
A co to? http://cgi.ebay.de/Foto-Geschuetz-verlassene-PAK-Polen-um-1939_W0QQitemZ280088830128QQihZ018QQcategoryZ15504QQrdZ1QQcmdZViewItem
Czy to nie francuski ppanc ? Czy to jakis prototyp albo 47ka pocisku ?
  • 4 weeks later...
Napisano

Strzelanie na poligonie pod Toruniem. Piękne ujęcie 75 mm armaty wz.97. TO chyba pozowane, bo lufa jest cofnięta, a dymu brakuje :)

• 4 weeks later...
Napisano
Poszukuję zdjęć żołnierzy, wyposażenia 28 Pułku Artylerii Lekkiej z Zajezierza jak również zdjęć z walk z udziałem artylerii we wrześniu 1939r. w okolicach Wielunia.Kto pomoże?
  • 6 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie