Skocz do zawartości

Czy ktoś pilnuje tego forum???

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Panie admin"czy Pan panuje nad forum???
To zaczyna być śmieszne forum,po co Pan porobił inne kategorie do wyboru forum?.Przecież ludzie tu piszą co chcą i gdzie chcą.Burdel sie robi.
  • Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czas wprowadzic obywatelską kontrolę w postaci społecznie dzialających adminów z ograniczonym zakresem obowiązków i praw:-)

Napisano
demokracja nie oznacza wykluczenia stanowienia o ksztalcie wspolnoty dzialjącej w pewnym miejscu i w pewnych wspólnie uzgodnionych ramach, inaczej - forma nadzoru nie jest sprzeczna z istotą demokratycznych mechanizmow:-)

Napisano
Czy mógłbyś powtórzyć to jeszcze raz - ale wolno i wyraźnie ...?
Napisano
wedle mojej oceny funkcjonalność forum po jego poszatkowaniu wzrosla zasadniczo, czy lud jest odmiennego zdania? :-)
Napisano
Do sapertorun:

Sprecyzuj lub podaj konkretne przyklady. Tylko w ten sposob mozesz mi pomoc. Nie wszystko widze.

Nastepnie sie zastanow. Jak sobie wyobrazasz pilnowanie porzadku na forum przy 200-300 postach dziennie? Dopoki uzytkownicy sami nie beda zwracac uwagi na to i nie pokaza ze zalezy im na porzadku na forum gdzie moga podzielic sie swoim hobby to ja niestety moge sobie tylko poczytac i pokasowac te z brzydkimi wyrazami.
Nie jestem w stanie sam walczyc z kazdym przejawem urdelu". Do tego dochodzi problem ze wiekszosc postow nie jest tak jednoznaczna zeby np. przeniesc je do innych dzialow lub usunac. Podam Ci przyklad. Ktos zadaje glupie pytanie nie w temacie, nastepnie odpowiada mu pare osob i dyskusja schodzi na wlasciwy tor. Co mam w tym przypadku zrobic?
a) skasowac caly watek i potem sluchac jak to niby wprowadzam cenzure?
b) skasowac niepoprawne posty w watku po czym watek traci calkowicie sens
c) cieszyc sie widzac ze stali bywalcy forum sami potrafia takiego klienta naprostowac i pokazac mu ze mozna dyskutowac w kulturalny sposob.

Bardzo sie ciesze ze wiekszosc osob loguje sie juz na forum. Ciesze sie ze jest pare osob ktore posiadaja gigantyczna wiedze i ta wiedza sie dziela, ba wiekszosc ludzi potrafilbym rozpoznac po samym sposobie wypowiedzi i darze ich sympatia chociaz nigdy nie mialem okazji ich poznac.

Przy braku obowiazkowego logowania i podawania wszystkich danych przy rejestracji utrzymanie porzadku jest gigantyczna praca. Wiekszosc urdelu" tworza posty anonimow.

Na koniec mala statystyka.

na forum mamy 82854 posty
1637 komentarzy, 378 odnosnikow, 937 osob w dziale poznajmy sie, prawie 5 tysiecy fotografii, no i od poczatku 2650 ogloszen.

Zgadnij kto musial kazdy z tych wpisow przeczytac osobiscie.
Napisano
Wiem że to cieżka praca ,ale powiedz głośno żeby Ci którzy piszą zastanowili się nadtym na który dział należy skierować post.A nie pisac o identyfikacji na głównym albo o imprezie.Poto chyba stworzyłeś te działy.Moze trzeba obok działu w nawiasie napisać np. tutaj piszemy na takie a takie tematy.Może niejest to dla Wszystkich takie jasne.To My powinnismy pilnować porządku,żeby Bocianowi było łatwiej.
Już się nagadałem.Pozdrawiam Sapertorun.
Napisano
mysle ze problem by byl orzwiazany, gdyby kazde z podforum bylo moderowane przez jedna, konkretna osobe siedzaca w danej dziedzinie, taka osoba czytala by wszystkie postyt, a gdyby cos gdzies nie pasowalo, caly watek przezucalaby do innego, wlasciwszego forum.
tak jest to rozwiazane na PS

wiem, bo zamiescilem watek o czyszczeniu monet, w dziale o monetach", a on magicznym sposobem wyladowal w konserwacji" :)
Napisano
Lepsze jest wrogiem dobrego.

Ta cała afera jest dlatego, że czasami ktoś się pomyli...? Naprawdę to jest takie strasznie irytujące?
A co do dygresji - gadaniem nie na temat" zwanymi - to są one czasami stokroć ciekawsze niż główny temat wątku. - Tak jak w życiu zresztą...

Jednym słowem: Jest dobrze.
Drugim słowem: Precz z cenzurą!
Napisano
Przyganiał kociał garncowi a obaj usmoleni"
Przestańmy czepiać się jednego Bociana to jest i nasza , a moze tylko nasza wina ze jest burdel / choć ja nazwałbym to burdelikiem i jest to fajne/.
Starzy wyjadacze umieszczają tematy w odpowiednim dziale, a młodzi maja prawo pomylić się / moje zdanie /
Zawsze możemy delikatnie zwrocić uwage osobie ze zamieściła temat w złym dziale/ odciązymy Bociana/.
A na koniec - wydaje mi się ze kolega Sapertorun tez odpisywał w temacie identyfikacji choć nie był on zamieszczony w dziale identyfikacja .
pozdr.

Napisano
Nic nie jest czarne i białe... Odcieni szarości jest więcej niż myślimy... Sorki, po dwóch bronkach mi się filozof włącza... :) Ale tak jest - to my tworzymy to forum, ono ma swój charakter dzięki całej rzeszy ludzi tu przychodzących. Każdy kiedyś stawiał pierwsze kroki na forum. Nasza rzecz to dzielić się doświadczeniem, na luzie bez tyrania Ej! Ty! Pomyliłeś forum!" A inna rzecz czy będziemy tolerować bluzgi, pieprzenie o dupie Maryni czy rasistowsko - eksterminowskie zapędy... A tak na marginesie - ile już takich rozmów było...?
Napisano
A tak w ogóle to moim zdaniem by móc zamieścić post powinien być użytkownik zalogowany. To nic nie kosztuje a przynajmniej byłaby szansa na większy porządek - via anonimowe zagrywki niektórych ludzi. Może mógłby to być pomysł na następną sondę. Dostęp jeśli chodzi o przeglądanie dla wszystkich - zamieszczanie postów - użytkownicy zalogowani. Limit na jeden login co by nie było panów z loginem zależnym od danej wypowiedzi i tyle. Demokracja demokracją ale porządek musi być :) Proszę o opinię w tej kwestii. Tak za jak i przeciw. Wiem, że są ludzie którzy są obecni na forum długi czas mimo że występują pod nickiem tymczasowym (jako niezalogowani). I tu tylko jest problem... Ale one są po to by je rozwiązywać... Korzytając ze statystyk Bociana... co 900 głów to nie jedna :]
Napisano
Bocian ,cysterna kawy ,oczy na zapałki i najlepiej w ubikacji .Warta 24 h.
Pozdrawiam .Czuwaj.
Napisano
Sapertorun, skoro piszesz do Admina to dlaczego wrzucasz to na Forum, jest na to miejsce na Stonie głównej Napisz do Administratora " ? Sam robisz to czego się czepiasz.
Napisano
Gambit w 100% popieram Twoja propozycję!!!
Kazdy piszacy powinien być zalogowany! / zalogowany 1 raz /
Moze poprosimy Bociana aby wprowadził takie zmiany.
Moze da rade zrobić zmianę w programie tak aby wszystkie poruszane tematy przez osoby nie logowane trafiały do oddzielnego działu / moze to nauczy takich gostków logowania /
Inną sprawą jest pisanie przez 1 osobę posiadajacą kilka loginów / ostatnio na forum klonowanie jest w modzie/, Bocian co Ty na to ?
Napisano
W damskiej ubikacji napisane jest głupi Kaowiec.
Napisano
Witam

I cud sie stał i Pan dał im
wolność słowa i wyboru
I tak sie zachłysneli że ogłupieli
I krzyczeli: Jeszcze , jeszcze!
Lecz Pan powiedział:
NIE. Bo jak dam wiecej to zgłupiejeta już całkiem
A oni zgłupieli"

Z babom źle-bez baby jescy gozej

Pozdrawiam : Poldi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie