wiciu_r Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Kiedyś był temat żeby zmienić rozdzielczość załączanych fotek na minimum 640 x 640. Ten format obsługuje zdecydowana większość cyfrówek, po cholerę komu 600 x 600 ?Może złóżmy się na jakąś żabkę dla szefa żeby to poprawił.
ms Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 IrfanView 3.90 http://www.idg.pl/ftp/pc_3336/IrfanView%203.90.htmlDarmowa przeglądarka i konwerter formatów plików graficznych w jednym. Obsługuje większość najpopularniejszych formatów graficznych: JPG/JPEG, GIF, BMP, DIB, RLE, PCX, PNG, TIFF, TGA, RAS/SUN, ICO, AVI, WAV, MID, RMI, WMF, EMF, PBM, PGM, PPM, IFF/LBM, PSD, CPT, MPG/MPEG, MOV i Photo-CD. Program pozwala tworzyć miniaturki obrazów oraz posiada opcję preview. Aplikacja ma również możliwość prezentowania zdjęć w postaci pokazu slajdów, udostępnia także funkcje automatycznej konwersji wielu plików. W programie dostępnych jest kilkanaście efektów specjalnych słuzących do manipulowania obrazem, moduł przechwytywania ekranu oraz wbudowany odtwarzacz multimedialny. Funkcjonalność aplikacji można rozszerzać dzięki wtyczkom dostępnym na stronie producenta. -----------------to byla reklama:-)polecam, program prosty acz skuteczny
wiciu_r Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 Jeszcze prostszy jest jpegcrops ale po co. Nie bawię się windowsami a w gimpie trzeba się trochę naklikać.
yupiter Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Ja polecam IMAGE OPTIMIZER, który można znaleźć pod:www.xat.comProsty, bezpłatny i niezawodny.PozdrowieniaYP
marecki. Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 >>> do Bocianano właśnie bociek zrobiłbyś cos wrescie by tych fotek nie trzeba było zmiejszać tylko odrazu z cyfrówki wysyłać pomyśl coś nad słowem ludu !!pzdr
Bocian Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Chcecie - macie :)max 650x600ale limitu 100kb nie zdejmę. Chociażby się waliło i paliło.Możliwości techniczne są tak aby fotki same się zmniejszały ale nie wprowadzę tego. Przykro mi. Załóżmy że ktoś przeciągnie mi 10 fotek po 500kb przez łącze które po konwersji będą miały np. 60kb. Czyli przez łącze przeleci ~5Mb a nie ~600kb gdyby zrobił to najpierw u siebie lokalnie. Łącze nie guma i nie rozciągnie się.
marecki. Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 witam !!Bocian dzięki !!!!!!wszystko działa pozdrawiam cie !!marecki
bjar_1 Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 7.05.1943 - Bezwarunkowa kapitulacja Niemiec w Reims - zakończenie II wojny światowej w Europie" - Bocian ,machnąłeś się na stronie głównej w kalendarium o dwa lata :)pzdrbjar_1
Bocian Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Kalendarium poprawiłem. A z tymi podziękowaniami to nie róbcie sobie jaj z poważnego człowieka (mnie) :)
bjar_1 Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 E jakie tam robienie jaj...poprostu chłopaki dziękują za udogodnienie!Dołączam się do podziękowujących"!pzdrbjar_1
Bocian Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Admin ma zawsze rację, jeżeli nie ma racji to patrz na link:http://www.ryano.net/iraq/?346707:)
bjar_1 Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Taa... A sława jego przeniknęła daleko daleko poza granice naszego pięknego kraju... :D
zelig Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Trudno. Będzie nudno. + Kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera.
Gość Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Tak przy okazji poniewaz dzisiaj zauwazyłem to dziekuje za zyczenia Wielkanocne, nie sciagaj ich przydadza sie na nastepny rok.
Bocian Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Tylko nie zauważyłeś że wpisy na głównej stronie mają pewną logiczną ciągłość - nowe wpisy usuwają na dole starsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.