Skocz do zawartości
  • 0

Dzisiejsze wykopki-I Wojna.

dominiczeq

Pytanie

Witam! Koledzy trafiłem dzisiaj kilka rzeczy, na okopach pierwszowojennych. Nigdy się z takimi wcześniej nie spotkałem...A mam trochę fantów z I wojny. Po zabiegach wyglądają jak na fotkach.Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam i szacunek.

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Dziękuję wszystkim. A druga fotka - to jakiś pułk mahometański, czy może /ale nie jestem pewien/ jest to jakiś herb?Kiedyś coś podobnego widziałem w herbarzu, ale było to dawno i oczywiście wtedy nie zwróciłem na to większej uwagi...Może ktoś z Kolegów coś jeszcze wyjaśni. Aha, a ten niby nóż/tasak znalazłem w tym samym miejscu co ten nieśmiertelnik sanitariusza.Miał sie tam znajdować szpital polowy.Brrr, chyba nie jest to narzędzie z wyposażenia apteczki :) Szacunek.Pozdrawiam.

Witam! Koledzy trafiłem dzisiaj kilka rzeczy, na okopach pierwszowojennych. Nigdy się z takimi wcześniej nie spotkałem...A mam trochę fantów z I wojny. Po zabiegach wyglądają jak na fotkach.Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam i szacunek.

Na pierwszym skanie nieśmiertelnik licznyj znak" sanitariusza 158 Mirowskiego??? Pułku Piechoty, ana drugim rzeczywiście znak 44 Kamczackiego Pułku Piechoty, 4 rota.
Bardzo interesuje mnie ta tematyka, proszę o kontakt na priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie