Frozzer Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 http://www.mts.org.pl/finlandia.htmlzapraszam w odwiedziny
lolek Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Frozz tyle fantow ze mam wrazenie ze to okolice Olsztyna eheheheh:) A powaznie mowiac-SZOK- Mozna rozpoczynac partyzantke przeciw zakusom unijnych decydentow...
jacenty2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Panowie przecież widać jak to pospawane, powiercone,pofrezowane i przeciete wzdłuż i wszerz no i oczywiście unieszkodliwione przez rdzę i czas! To jakiś popieprzony kraj i mają pojebane prawo-widocznie to jakieś dzikusy . J.
pomsee Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Ludzie zwariowaliscie!Podaliscie stronke faceta a teraz ichnia grupa antyterrorystyczna ewakuuje pol miasta i robi na niego oblawe!!!
jacenty2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Co Ty? jaka ichnia ,niech się tylko skończy ten burdel za 20 mln zł. w Warszawie to nasi gieroje zgłoszą się na ochotnika bo nikt na całym świecie nie ma takich osiągnięć w zawracaniu tyłka kolekcjonerom.Ichniejsza policja co widać na zdjęciach jest przy zdrowych zmysłach i nie będzie przed własnymi ziomkami robić z siebie kretynów.
greggg Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Czasem żałuje że urodziłem się w Polsce..... można sie tylko cieszyć że istnieją jeszcze kraje gdzie żyją normalni ludzie i normali ludzie - fachowcy ustanawiają prawa. Gdzie Policja pilnuje ich własności i nie interpretuje przepisów jak jej się tylko podoba.... często niezgodnie z prawem....Kiedyś e-mailowałem się z kolekcjonerem amunicji z Finlandii, gość napisał że trzeba mieć pozwolenie na kalibry powyżej 120mm. Gość miał jakies 10 tyś sztuk w swych zbiorach.... Żadnego wiercenia, rozcalania.... a u nas nawet coś takiego jak amunicja kolekcjonerska nie zostało przewidziane przez panów mądrali".Pozdrawiam!!! Greg
K.Abt. Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Ale teraz możecie się skupić wokół tej strzelnicy" z linku i zalobbować lepszą ustawę.To jest na pewno jakieś poważne stowarzyszenie - bo ma poważne" wpisowe na dzień dobry. I fajną kolekcję broni.(trzeba się cofnąć poziom wstecz)
pomsee Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Ja tam nie zaluje,że urodzilem sie w Polsce ale jak patrze na te elite" stanowiaca u nas prawo to mi sie rzygac chce.
Gość Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 Cieszy mnie zainteresowanie ta strona. Moge powiedziec jedynie tyle, ze moj ojciec ktory jest prezesem MTSu rowniez jest kolekcjonerem i ma tu w Polsce takze dosc pokazna kolekcje. Natomiast zdjecia te pochodza z jego wizyty w Finlandii, gdzie mial okazje wybrac sie z PJ do lasu na wycieczke Mercem z bagaznikiem pelnym broni (rowniez automatycznej) i po wykonaniu telefonu informacyjnego na policje wziac udzial w kilkugodzinnej zabawie z bronia. Mam nadzieje ze u Nas w Polsce rowniez do tego dojdziemy.Pozdrawiam
fiku Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 U nas niestety porządny obywatel posiadający broń jest zawsze potencjalnie niebezpieczny dla władzy gdyby ta niezbyt dobrze radziła sobie z zarządzaniem krajem (wygląda na to że władza zakłada taki scenariusz z góry) albo mógłby postrzelić jakiegoś bliskiego znajomego któregoś z panów prokuratorów albo syna któregoś wojewody albo innego notabla włamującego się do jego domu, kradnacego mu samochód albo gwałcącego córkę (no i władza znowu miałaby kłopot, bo takiej sprawy nie dałoby sie juz umorzyć, bo nie wypada - gwałt, włamanie, kradzież, no rozbój jeszcze tak ale zabić człowieka - nie, musimy chronić przed tym społeczeństwo).
kloki Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Znalazłem takie zdjątka ciekawe. Nie z holandii ale zawsze coś na pokrzepienie duszy :) http://germanhelmetsinc.com/shells%20big%20stack.jpg
Gość Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Ludzie,to nie tak jak piszecie.Ci co stanowia takie prawo i robia przewaly,ci co slychac o nich w tv sie boja.Pomyslcie o takiej demonstracji gornikow czy innych w Wawie,a w rekach nie kije,flagi i kamienie tylko cos leprzego.Pomyslcie przy takiej biedzie zwyklych ludzi i przepychu,smianiu sie w ochy po wykrytym przewale doszlo by do obalania tych gnoji co miesiac.Ja to tak widze,nie dadza nam pozwolenia na kolekcje bo to potencjalny magazyn bronii,im wisi czy my sie powystrzelamy,czy nas bandziory wykoncza im chodzi o swoje bezpieczenstwo.A wiec kiedy Polska bedzie Polska,Panowie z policji zajma sie tym co powinni,Panowie na stolkach beda uczciwi i zaczna szanowac wyborce i podatnika wtedy moze doczekamy sie czasow....atak pozostaje ogladac takie fotki
mp Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 http://www.mts.org.pl/usa3.html tutj tez broni nie brakuje ;)))
janushew Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 Chociaż to nie Finlandia ,tu jest duzo cieplej a malutkie War Museum mieści się w domku i ogródku, właścicielem jest staruszek pokazujący ranę z 1941 i zaraz cd.
janushew Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 a w środku też nie najgorzej, możesz napić się quozo, wpisać się do księgi pamiątkowej,dotknąć wszystkiego cdn.
janushew Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 i ciąg dalszy ogródeczka niemojego ( niestety i na szczęście ) pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.