Bandi50 Napisano wczoraj o 21:42 Napisano wczoraj o 21:42 Posiadam 5 szt. obrączek ornitologicznych z pierwszej na świecie stałej stacji ornitologicznej w Rossitten obecnie Rybaczj w Rosji obwód Królewiecki (dane z neta). Moje pytanie to czy już ktoś się z takimi spotkał.
0 hipolit-O4 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu To są obrączki z przed 1945r. Napisz maila do do dzisiejszego Vogelwarte w Niemczech. Może mają coś z Prus Wschodnich w archiwum? 1
0 abcd Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Wiem że gdzieś na Mazurach odnaleziono kilkanaście takich obrączek ewidentne jeszcze nie użytych widocznie mieściła się w tamtej okolicy przed 45 filia Vogelwarte Rositten. Edytowane 5 godzin temu przez abcd
0 sebek1974 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Po II wojny światowej prace stacji Rossitten były kontynuowane w Niemczech Zachodnich przez Vogelwarte Radolfzell (Stację Ornitologiczna w Radolfzell), a we wschodnich Niemczech przez Vogelwarte Hiddensee.
Pytanie
Bandi50
Posiadam 5 szt. obrączek ornitologicznych z pierwszej na świecie stałej stacji ornitologicznej w Rossitten obecnie Rybaczj w Rosji obwód Królewiecki (dane z neta). Moje pytanie to czy już ktoś się z takimi spotkał.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi