NowyAdam Napisano %s o %s Napisano %s o %s Dzień dobry, chciałbym zidentyfikować moje znalezisko. Jakiś spust cyngiel karabinu? Element bardzo szeroki bo ma 12 mm, z tylu za cynglem jest tez taka mała dziurka. Nie mam na razie pomysłu, choć szukam w różnych miejscach. proszę o pomoc w identyfikacji bądź jakieś naprowadzenie.Adam
0 Erih Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nie kojarzę broni o takim kształcie języka spustowego. natomiast przedmiot kojarzy mi się z "kluczem" do nadawania Morsem, ew od maszynki telegraficznej.
0 combo Napisano wczoraj o 07:46 Napisano wczoraj o 07:46 10 godzin temu, Erih napisał: Nie kojarzę broni o takim kształcie języka spustowego. natomiast przedmiot kojarzy mi się z "kluczem" do nadawania Morsem, ew od maszynki telegraficznej. Nie ma to nic wspólnego z kluczem radiotelegrafisty, zarówno tym klasycznym jak i współczesnym skrzydełkowym odpowiednikiem. Natomiast da się znaleźć podobne konstrukcje przeszukując net pod kątem kurka odwodzącego broni. Browning na ten przykład Alternatywnie, w drugiej kolejności, może to być jakiś rygiel/zapadka blokująca zębatka mechanizmu.
0 Kee Napisano wczoraj o 12:10 Napisano wczoraj o 12:10 Tak jak wyżej również chciałem pisać że po zdartej farbie i masywności wnioskuję że to rygiel mechanizmu zębatkowego
0 PAULUS_pl Napisano wczoraj o 12:33 Napisano wczoraj o 12:33 (edytowane) Jak dla mnie element zamka zapadkowego. Od drzwi, kufra, skrzyni, klatki itd... Edytowane wczoraj o 12:33 przez PAULUS_pl
0 Erih Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Nie jest to kurek ani analogiczny element, bo jak widać na zdjęciach jest z mosiądzu. A takie mocno pracujące elementy robiono ze stali. 6 godzin temu, PAULUS_pl napisał: Jak dla mnie element zamka zapadkowego. Od drzwi, kufra, skrzyni, klatki itd... Bardzo możliwe.
0 szutnik Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu A nie czasem element blokady okna podnoszonego , np. ze starego wagonu ? Zamknięcie okna podnoszonego wąskie z blokadą złoto antyczne
Pytanie
NowyAdam
Dzień dobry, chciałbym zidentyfikować moje znalezisko.
Jakiś spust cyngiel karabinu? Element bardzo szeroki bo ma 12 mm, z tylu za cynglem jest tez taka mała dziurka.
Nie mam na razie pomysłu, choć szukam w różnych miejscach. proszę o pomoc w identyfikacji bądź jakieś naprowadzenie.Adam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi