Jedburgh_Ops Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dla miłośników tematu. W Polsce od 11 września 2026. 13 milionów w 3 dni. Jeszcze nie miał premiery, a już okrzyknięto go arcydziełem
bodziu000000 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Ciekaw jestem Twojej opinii Edytowane 7 godzin temu przez bodziu000000
Jedburgh_Ops Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: Ciekaw jestem Twojej opinii Z tego, co widzę w trailerze, to ja mam tylko wielką nadzieję, że ten film będzie radykalną rozprawą z bredniami wygadywanymi i wypisywanym o D-Day przez oficjalnego historyka U.S. Army gen. Samuela L. A. Marshalla. Facet niemający zielonego pojęcia o czymkolwiek co lotnicze wziął się za „autorytatywne” ocenianie pracy pilotów lotnictwa transportowego w czasie inwazji. To, co on twierdził to wyżyny niekompetencji, głupoty i wręcz chamstwa wobec tych pilotów. Na dodatek wyżyny manipulanctwa historią i zatajania pewnych faktów. Film na pewno nie będzie poświęcony bredniom Marshalla, ale zainteresowani tematyką D-Day wyciągną - mam nadzieję - z tego filmu, co trzeba.
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, bodziu000000 napisał: Ciekaw jestem Twojej opinii Pierwsza poważna wpadka ekipy kostiumografów, a przy tym wyjątkowo niechlujna i głupia, bo niezmiernie łatwa do uniknięcia. Wątpię, żeby za kostiumy odpowiadała w tym filmie ekipa takich guru od tych spraw, jak Joanna Johnston albo Andrew Fletcher lub Joe Hobbs, bo u nich każda niteczka w drugowojennych filmach musi być koszerna. Nie taką czapkę, nie z takim otokiem, nosił gen. Dwight D. Eisenhower i co więcej nie z takim orłem. Poniżej aktor grający w tym filmie Eisenhowera... ...a poniżej prawdziwy Eisenhower. No po prostu nie do wiary. Aukcje do dziś są zawalone i drugowojennymi czapkami oficerskimi US Army i orłami do nich. To wszystko można by skomponować do filmu w ciągu paru dni, żeby to było full kosher. No ale nie wyszło ekipie kostiumografów tego filmu i za to baty. Edytowane 1 godzinę temu przez Jedburgh_Ops
bjar_1 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Gdzie takiego orła kupić wydając jak najmniej i bez problemów?
Jedburgh_Ops Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, bjar_1 napisał: Gdzie takiego orła kupić wydając jak najmniej i bez problemów? Tak taniego, jak tutaj, to jeszcze nie widziałem, a nic mu nie dolega. Co więcej, to unikat, bo regulaminowy o wysokości 2⅜ cala. Orłów niewymiarowych, przeskalowanych jest pełno, ale trafić regulaminowego to jak wygrana na loterii. Sprzedający chyba nie bardzo wie, co sprzedaje.
Rekomendowane odpowiedzi