travollino Napisano 7 Lipiec Napisano 7 Lipiec Witam, w trakcie prac ziemnych przy domu znalazłem taką fajkę, który to może być wiek? Cytuj
0 Sedco Express Napisano 7 Lipiec Napisano 7 Lipiec Troch e chęci - wszystkie informacje są w sieci wystarczy poszukać ! Cytuj
0 Kee Napisano 7 Lipiec Napisano 7 Lipiec 33 minuty temu, Sedco Express napisał: Troch e chęci - wszystkie informacje są w sieci wystarczy poszukać ! Kolego to nie elektroda;) z takim nastawieniem to forum nie ma.racji bytu Cytuj
0 travollino Napisano 7 Lipiec Autor Napisano 7 Lipiec Znalazłem informację że to może być XVIII-XIX wiek, a nawet początek XX. Miejsce pochodzenia: 1. Europa Środkowa / Wschodnia, lokalne warsztaty (np. fajki z Galicji, Kresów, Moraw). 2. Osmańskie lub bałkańskie wpływy – niektóre fajki z tych regionów miały podobny kształt i proporcje. 3. Późniejszy wariant fajki ludowej, używany przez chłopstwo nawet do początku XX wieku. Czyli to co domyślałem sie wcześniej, i dlatego szukam informacji w sieci - czyli też tutaj Cytuj
0 Landszaft Napisano 9 Lipiec Napisano 9 Lipiec odpowiedź nr 1 też jest prawidłowa i pokrywa się z odp 3 .- 1 Cytuj
Pytanie
travollino
Witam, w trakcie prac ziemnych przy domu znalazłem taką fajkę, który to może być wiek?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi